MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις αφιερωμένες στις μαμάδες, θεατρικές παραστάσεις μυστηρίου, μουσικά εργαστήρια και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Όλα εντελώς δωρεάν. Αφήστε στο σπίτι την κούραση και το πορτοφόλι σας, και περιηγηθείτε στους δρόμους της πόλης με την πιο καλή σας διάθεση.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 10 Μαΐου

– “Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας
Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Στροφή, σε συνεργασία με εικαστικούς και μουσικούς καλλιτέχνες και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, διοργανώνουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014, με τίτλο «Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν». Με αφορμή το θέμα του φετινού εορτασμού, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το εύρος των συλλογών που έχει στην κατοχή του, ενώ, ως χώρος δημιουργίας και κοινωνικής συνεύρεσης, συνδιαλέγεται με καλλιτέχνες που εμπνέονται από τις συλλογές αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους για το βράδυ, που περιλαμβάνουν εικαστικές εγκαταστάσεις, έκθεση πρωτότυπου υλικού αντλημένου από το Ιστορικό Αρχείο, εκθέσεις κούκλας και εικαστικών αντικειμένων, ξεναγήσεις, προβολή βίντεο και καλλιτεχνικές δράσεις.

– “Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό στη Στέγη
Το Σάββατο 3 Μαΐου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει το εργαστήριο “Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό” για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους. Ένα μουσικό εργαστήριο έξι συναντήσεων, με μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών.

Κυριακή 11 Μαΐου

1dd2016f6a30327b285fae58e49a35ad L– “Ανοιχτή μέρα μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας
Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας ανοίγει τις πόρτες του από τις 11 το πρωί, για να υποδεχθεί όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα πάντα για τη μουσική και για τα μουσικά όργανα. Η Ανοιχτή μέρα μουσικής είναι μια μοναδική ευκαιρία ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, επιμόρφωσης, ανοιχτή και ελεύθερη για όλους, που περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Απευθύνεται σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται για τη μουσική και για τη μουσική εκπαίδευση, όποια κι αν είναι η ηλικία τους: Παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες!

– “Γιορτή της Μητέρας με παραμύθια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αφηγείται το Παραμύθι της Κυριακής, αφιερωμένο στη Γιορτή της Μητέρας. Η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκά παραμύθια για το ιερό δίδυμο της μητέρας με το παιδί και ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Ψειμάδας θα πλαισιώσει μουσικά την αφήγηση με ήχους κρουστών και έγχορδων οργάνων στο καθιερωμένο πρόγραμμα αφηγήσεων «Το Παραμύθι της Κυριακής»

Σάββατο και Κυριακή

– “Τελευταία παράσταση του Μολυβένιου στρατιώτη στο Χυτήριο- Ελεύθερη είσοδος για τις μητέρες
Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό παραμυθένιο χωριό κάπου στη Δανία, στο χωριό του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Εκεί ζει ο Μολυβένιος Στρατιώτης, φτιαγμένος από το λιώσιμο μιας παλιάς κουτάλας και η χάρτινη Μπαλαρίνα, η οποία ζωντανεύει μέσα από το χορό και την υπέροχη μουσική του Tchaikovsky. Τελευταία παράσταση για την παράσταση “Ο μολυβένιος στρατιώτης” την Κυριακή 11 Μαΐου και ώρα 11.00 μ.μ. Κι επειδή η μέρα αυτή είναι η γιορτή της μητέρας, η είσοδος για τις μητέρες θα είναι ελεύθερη.

Αυλαία για την 60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Για ένα τελευταίο Σαββατοκύριακο οι πύλες της 60ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», θα μείνουν ανοιχτές, προσφέροντας στους επισκέπτες έναν παράδεισο χρωμάτων και αρωμάτων. H φετινή Ανθοκομική Έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως τα εκθεσιακά περίπτερα που έχουν στόχο να δώσουν ιδέες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο και τη βεράντα μας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο επιλέγοντας φυτά και λουλούδια από τα 2000 και πλέον, είδη φυτών, κυρίως ελληνικής παραγωγής.

– “Η κατάρα της πεταλούδας του Λόρκα στο Vault” ebaee47c2bdfbb6d8aaa43f232614bb0 L
Ένα σκοτεινό παραμύθι σε δύο πράξεις του Λόρκα “Η κατάρα της πεταλούδας” ανεβαίνει στο θέατρο Vault σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου. Η κατάρα της πεταλούδας δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες ηθοποιούς, στο πλαίσιο του θεατρικού σεμιναρίου της ομάδας « Όνομα?» που πραγματοποιήθηκε τον χειμώνα του 2013 – 2014 στο Θέατρο Vault. «Η κατάρα της πεταλούδας» ή αλλιώς «Τα μάγια της πεταλούδας» είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, όπου ο έρωτας και ο θάνατος είναι το ίδιο πράγμα και η “κωμωδία” όπως την αποκαλεί ο ίδιος, μετατρέπεται σ’ ένα σκοτεινό ποιητικό παραμύθι.

– “Προβολές ταινιών στον Κινηματογράφο Καλυψώ
Από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Μαΐου, ο κινηματογράφος Καλυψώ παρουσιάζει ταινίες, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, αφιερωμένες στη γιορτή της μητέρας αλλά και στα παιδιά. Επιλέξτε ανάμεσα στο πασίγνωστο πολιτικοκοινωνικό λογοτεχνικό έργο του Γκόρκι, “Η ΜΑΝΑ” ή στη μεταγλωττισμένη “ΜΟΥΛΑΝ”.

– “Interview στον Πολυχώρο Ανάδυση
Τελευταίο Σαββατοκύριακο για την κοινωνικοπολιτική κωμωδία, “Interview”, που αναφέρεται στις διαχρονικές σχέσεις μίσους και πάθους, σύγκρουσης και αλληλοεξάρτησης. Σε μία εποχή όπου αυτοί οι αντίθετοι πόλοι απομακρύνονται, με σταθερά επιταχυνόμενους ρυθμούς, η ομάδα “ΕΜΕΙΣ” παρουσιάζει την κωμικοτραγική σχέση τους, εξερευνώντας τα όριά της, με μία διάθεση σκωπτικής αποδαιμονοποίησής της, αποκλείοντας πεισματικά την κατήφεια και τη μιζέρια.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b