MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί μας επιφυλάσσει τις καλύτερες επιλογές διασκέδασης για να επιστρέψουμε ανώδυνα στους καθημερινούς μας ρυθμούς. Μουσική, σινεμά, θέατρο, ανθοκομικές εκθέσεις και πάρτι είναι όλα όσα μπορούμε να κάνουμε στην Αθήνα και μάλιστα εντελώς δωρεάν! Ό,τι και να επιλέξετε να κάνετε, να έχετε ένα όμορφο και ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 26 Απριλίου

– “Πάρτι με άρωμα Νέας Υόρκης στον ΙΑΝΟ
Η πρώτη φωτογραφική έκθεση της Τατιάνας Τζινιώλη εγκαινιάστηκε την 1η Απριλίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 26 Απριλίου με ένα μεγάλο πάρτι. Με αφορμή το closing party της έκθεσης “Nέα Υόρκη: Μία βόλτα στην πόλη”, το cafe του ΙΑΝΟΥ μεταμορφώνεται για λίγες ώρες στη διάσημη μητρόπολη. Γευστικά cupcakes, τραγούδια που υμνούν την πόλη και οι φωτογραφίες της έκθεσης θα σας ταξιδέψουν-έστω και νοητά- για λίγες ώρες στη Νέα Υόρκη.

– “Ένα ταξίδι στην οδό Αθηνάς από τους Atenistas
Η οδός Αθηνάς, η “οδός των θαυμάτων” ή “ο κήπος του λαού” παραμένει ως σήμερα πολυπολιτισμική, πολύχρωμη και πολύοσμη, ένα κράμα λαών και πολιτισμών που προκαλεί, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο δρόμο της Αθήνας, συναισθήματα με τα χρώματα, τα αρώματα, τις γεύσεις της. Το Σάββατο 26 Απριλίου η atenistasCulture διοργανώνει περίπατο γνωριμίας στην ιστορική οδό, ώστε να γνωρίσουμε βαθύτερα μαζί την ιστορία της μέσα από αφηγήσεις, μουσικές, και μια πρωτότυπη έκθεση 13 εικαστικών με θέμα τον ιστορικό αυτό δρόμο.

Εκδηλώσεις στο Polis Art Cafe
Από την Τρίτη 22 Απριλίου έως την Τετάρτη 30 Απριλίου, το Polis art cafe γιορτάζει με ποίηση και μουσική. Το Σάββατο 26 Απριλίου, ο τραγουδοποιός Μαρίνος Καρβελάς με τους μουσικούς Έφη Ζαϊτίδου (κανονάκι), Αλέξανδρο Καψοκαβάδη (λαούτα και κιθάρα) και Δημήτρη Βαρελόπουλο (λαούτο και μπουζούκι) παίζουν για το Φρέαρ γνωστά και δικά τους τραγούδια σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά.

– “Η The Moka Band στο Χυτήριο
Το Σάββατο 26 Απριλίου, ο Πολυχώρος Χυτήριο φιλοξενεί την “THE MOKA BAND” σε ένα live με Blues, Soul, Funk και Groovy ρυθμούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Blues, Soul, Funk και Groovy ρυθμούς και κομμάτια από τον καινούριο δίσκο της που ετοιμάζεται.

-“Μυστικός Δείπνος” στην Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5
Η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» φιλοξενεί την ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Μυστικός Δείπνος» με έργα των: Δημήτρη Αναστασίου, Γιώργου Καρακάσογλου, Ιωάννας Καφίδα, Βασίλη Λιαούρη, Φάνη Παρασκευουδάκη, Κατερίνας Πέτρουλα, Θανάση Ραχούτη, Αντώνη Σμυρνιού και Κωνσταντίνου Παπατριανταφυλλόπουλου. Πρόκειται για μία ενότητα έργων όπου ο κάθε συμμετέχων αποδίδει τον «Μυστικό Δείπνο» του, με όποια μορφή επέλεξε, δίδοντας, έτσι, στο θέμα διαφορετικό περιεχόμενο και διάσταση, από τα αναμενόμενα, μιας και το ζητούμενο ήταν η παραγωγή μίας νέας σειράς έργων με κύριο γνώμονα την ποικιλία και την ελευθερία της έκφρασης.

Κυριακή 27 Απριλίου:

– “Θεατρικές παραστάσεις στον Κινητήρα
Alessandra Fabbri: Ο χορός ως μια μορφή εξωραϊσμού του φυσικού τοπίου. Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στο χορό και τον εξωραϊσμό φυσικού τοπίου; Με ποιους τρόπους μπορεί ένα χορευτικό έργο να συνδεθεί με το φυσικό περιβάλλον και να πάρει την έμπνευσή του από αυτό; Με ποιους τρόπους μπορώ να δω το φυσικό τοπίο και να το επηρεάσω; Πώς μπορούν η εικόνα και η αντίληψη ενός μέρους να επηρεάσουν την εικόνα και την αίσθηση του σώματός μου; Πώς η οπτική μου ταξιδεύει μέσα στον χώρο; Ποια είναι η σχέση μεταξύ αυθορμητισμού και προσποίησης, φύσης και πολιτισμού, τυχαίου και προσδιορισμένου; Βρείτε τις απαντήσεις στον Κινητήρα.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Μύρισε άνοιξη: Ξεκινάει η 60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Τις πύλες της ανοίγει την Τετάρτη 23 Απριλίου, η 60η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος», προσφέροντας στους επισκέπτες έναν παράδεισο χρωμάτων και αρωμάτων. H φετινή Ανθοκομική Έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως τα εκθεσιακά περίπτερα που έχουν στόχο να δώσουν ιδέες για το πώς θα φτιάξουμε τον κήπο και τη βεράντα μας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο επιλέγοντας φυτά και λουλούδια από τα 2000 και πλέον, είδη φυτών, κυρίως ελληνικής παραγωγής.

– “Κινηματογραφικές προβολές στην Καλλιθέα
Από την Παρασκευή 25 έως την Κυριακή 27 Απριλίου, ο κινηματογράφος Καλυψώ παρουσιάζει ενδιαφέρουσες ταινίες, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Επιλέξτε ανάμεσα στη Χιλιανή ταινία “ΝΟ” και στη μεταγλωττισμένη ταινία, “ΜΑΡΚ ΛΟΓΚΑΝ.”

– “Interview στον Πολυχώρο Ανάδυση
Μια κοινωνικοπολιτική κωμωδία, το “Interview”, αναφέρεται στις διαχρονικές σχέσεις μίσους και πάθους, σύγκρουσης και αλληλοεξάρτησης. Σε μία εποχή όπου αυτοί οι αντίθετοι πόλοι απομακρύνονται, με σταθερά επιταχυνόμενους ρυθμούς, η ομάδα “ΕΜΕΙΣ” παρουσιάζει την κωμικοτραγική σχέση τους, εξερευνώντας τα όριά της, με μία διάθεση σκωπτικής αποδαιμονοποίησής της, αποκλείοντας πεισματικά την κατήφεια και τη μιζέρια.

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 26 Απριλίου περιηγηθείτε στο Βυζαντινό Μουσείο, ενώ την Κυριακή 27 Απριλίου περπατήστε στους δρόμους του Κεραμεικού και θαυμάστε τις κρυφές ομορφιές της πόλης μας.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b