MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στην ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων “Από τη Γη στη Σελήνη” το βραβείο κοινού του Φεστιβάλ SFF-rated Athens

Αυλαία λήξης χθες Τετάρτη 26 Μαρτίου για το 9ο Φεστιβάλ SFF-rated Athens, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας και Φανταστικού της Αθήνας, που για 7 ημέρες προσκάλεσε (και προκάλεσε) το κοινό να εκπλαγεί αλλά και να προβληματιστεί με τα όσα φανταστικά (αλλά και συχνά πολύ ρεαλιστικά και επίκαιρα) έβλεπε στην μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου Μικρόκοσμος. Φέτος όλες οι προβολές έγιναν με ψηφιακή τεχνολογία υψηλής ανάλυσης (High Definition), κάτι που εκτιμήθηκε δεόντως από το κοινό του φεστιβάλ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ του SFF-rated ATHENS

• Το Βραβείο Κοινού για την Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους (Best Feature), φέτος ήταν ελληνική υπόθεση: το …πυροβολικό του Άγγελου Σπάρταλη («ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ») τελικά νίκησε το Αδάμαστο ξίφος του Θάνου Κερμίτση και της ταινίας του «TA ΧΡΟΝΙΚΑ TOY ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ»), η οποία όμως έφυγε από το φεστιβάλ με τις ευχές όλων για μια επιτυχημένη προβολή ως Επίσημη Συμμετοχή στο φεστιβάλ SCI-FI LONDON (τέλη Απριλίου).

• Το Βραβείο Διχογνωμίας Κοινού απονεμήθηκε στην ταινία μεγάλου μήκους “ABDUCTED”, παρουσία της καλεσμένης του φεστιβάλ σκηνοθέτιδας Lucy Phillips. Σημειώνεται ότι το Βραβείο Διχογνωμίας Κοινού αποτελεί παγκόσμια αποκλειστικότητα του SFF-rated ATHENS, και απονέμεται σε ταινίες οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιθέσεις μεταξύ του κοινού!

• Το Βραβείο Κοινού για την Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους (Short Supreme) δόθηκε στην ταινία “Un Monde Meilleur / A Better World” (Βέλγιο), ενώ το βραβείο για την Καλύτερη Ιδέα Μικρού Μήκους (Best Short Idea) δόθηκε στην ταινία “Ma Rencontre/ Chance Encounter” (Γαλλία).

• Τα αντίστοιχα βραβεία για ταινία μικρού μήκους Έλληνα Σκηνοθέτη (“GReat Short” και “GReat Short Idea”), που εγκαινιάσθηκαν φέτος, τα κέρδισε και τα δύο η εντυπωσιακή «Συνθήκη 10/60» του Άκη Πολύζου, αφού χρειάστηκε να ξεπεράσει πάνω στο νήμα την εξαιρετική “Memory Reloaded” της Δέσποινας Χαραλάμπους και του Πάνου Παππά.

Το βράδυ της Τετάρτης το κοινό είχε την ευκαιρία να δει βιντεοσκοπημένα μηνύματα των σκηνοθετών των βραβευμένων ταινιών, αλλά και να κερδίσει άλλα 80+ δώρα, αυτή τη φορά βιβλία και κόμικς Ελλήνων καλλιτεχνών του Φανταστικού. Δείτε αποσπάσματα στο YouTube κανάλι του φεστιβάλ! 

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Γιατί ανυπομονούμε για τα press tours της Zendaya – ίσως πιο πολύ από τις ταινίες της
Cine News
Ο “ανίκητος” Τσακ Νόρις έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Cine News
The House of David: Ο 2ος κύκλος της βιβλικής σειράς κάνει πρεμιέρα στο Prime Video
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ
Cine News
Dune 3: Teaser και posters αποκαλύπτουν το εντυπωσιακό καστ
Cine News
Η Χάνα Μοντάνα επιστρέφει… 20 χρόνια μετά στο Disney+
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια
Cine News
28ο ΦΝΘ: Αυλαία με την απονομή των βραβείων – Τα ντοκιμαντέρ που διακρίθηκαν
Cine News
Όσκαρ για τον Sean Penn χωρίς τον Sean Penn – Γιατί απουσίαζε από την τελετή;
Cine News
Κασσάνδρα Κουλουκουντής: Η Ελληνίδα που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ Κάστινγκ στην ιστορία του θεσμού
Cine News
Oscars 2026: H συγκινητική ερμηνεία της Μπάρμπρα Στράιζαντ για τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ