MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Το τέλος της εβδομάδας έφτασε. Ναι, η Δευτέρα μας χαλάει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, μα δεν μας πειράζει γιατί το Σαββατοκύριακο η Αθήνα μας αποζημιώνει με πολλές και δημιουργικές επιλογές διασκέδασης, εντελώς δωρεάν.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 22 Μαρτίου:

– “Παρουσίαση δύο ιδιαίτερων παιδικών βιβλίων με παράλληλο εκπαιδευτικό παιχνίδι
Ο εκδοτικός οίκος Μάρτης μας προσκαλεί το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 12 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει», στην παρουσίαση των δύο πρώτων τίτλων του: “Ποτέ βία!” της Άστριντ Λίντγκρεν & “Νουμεράλια” της Isol και του Jorge Luján. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε θεματικές δραστηριότητες με αφορμή τα βιβλία, υπό την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών.

– “Έκθεση γελοιογραφίας στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης
To Kέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του την έκθεση του Κουβανού Άνχελ Μπολιγάν και του Μιχάλη Κουντούρη: “Με κοινή γλώσσα το χιούμορ -Μια συνάντηση, δύο σκιτσογράφοι, δεκάδες βραβεία, καμία λέξη”.

Κυριακή 23 Μαρτίου:

– “Rock’n’roll και swing πάρτι στο Μπούφο
Την Κυριακή 23 Μαρτίου, φορέστε τα dancing shoes σας και υποδεχείτε τους Athens Boogie, για χορό μέχρι τελικής πτώσεως. Στα decks και στην πίστα, τα fifties έχουν την τιμητική τους. Dance your blues away, με τους Athens Boogie και με dj τον Mano K.!

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Την Κυριακή 23 Μαρτίου περιηγηθείτε στην Αρχαία Αγορά.

– “Passport project στο Zp87
Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ’ τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Σάββατο και Κυριακή:

Φεστιβάλ Αφήγησης: Αθήνα… μια πόλη παραμύθια
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Γεωργίου Νηλείας «Κένταυρος» και την ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ, οργανώνουν ένα επταήμερο Φεστιβάλ Αφήγησης από 17 έως 23 Μαρτίου, με πολλές και δημιουργικές εκδηλώσεις. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκθέσεις από δημιουργούς που εμπνέονται από θέματα μυθολογικά και λαϊκών παραμυθιών, προβολές ντοκιμαντέρ για τον κόσμο της αφήγησης, επιστημονικές ημερίδες και βέβαια προφορικές αφηγήσεις για παιδιά από 5 χρονών και για το ενήλικο κοινό.

– “Προβολές αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων στον κινηματογράφο Καλυψώ
Από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Μαρτίου, ο κινηματογράφος Καλυψώ προσφέρει κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο, αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Παρασκευή και Σάββατο: “Μάντεψε ποιος θα έρθει το βράδυ”, Κυριακή: “Το ασχημόπαπο κι εγώ”.

– “Ο Μάρτιος γιορτάζει τη Γαλλοφωνία
Κάθε χρόνο τον Μάρτιο η Γαλλοφωνία γιορτάζεται στις πέντε ηπείρους. Το 2014, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και οι Γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα προτείνουν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για να γιορτάσουν την συμμετοχή τους σε μία γλωσσική κοινότητα 300 εκατομμυρίων ανθρώπων που «μοιράζονται τη γαλλική γλώσσα».

– “Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: τριήμερο εκδηλώσεων
Την Παρασκευή 21 Μαρτίου, η ποίηση γιορτάζει στην Αθήνα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η Παρουσία και το Polis Art Café, διοργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένο στην παγκόσμια ποίηση και την προσφορά της.

– “Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο θέατρο Εμπρός
Ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών, μουσικών, κινηματογραφικών έργων θα περιλαμβάνει το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών (13 – 23 Μαρτίου 2014), που θα πραγματοποιηθεί 
στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Ρήγα Παλαμήδου 2. Παραστάσεις, συζητήσεις και ταινίες, σε ένα πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις & εργαστήρια για παιδιά κι ενήλικες, χορό, συναυλίες, performances, προβολές, δρώμενα και οργανωμένες συζητήσεις.

– “Favela: έκθεση έργων τέχνης στο metamatic:taf
“Favela” είναι ο όρος για μια παραγκούπολη στη Βραζιλία, τις περισσότερες φορές μέσα σε αστικές περιοχές. Οι περισσότερες σύγχρονες favelas εμφανίστηκαν στη δεκαετία του 1970, λόγω της εγκατάλειψης της υπαίθρου, όταν πολλοί άνθρωποι έφυγαν από τις αγροτικές περιοχές της Βραζιλίας και μετακόμισαν στις πόλεις. Ανίκανοι να βρουν ένα μέρος για να ζήσουν, πολλοί άνθρωποι κατέληξαν σε μια favela. Οι 8 συμμετέχοντες καλλιτέχνες με τα έργα και τις εγκαταστάσεις τους συνεχίζουν ένα διάλογο που έχει ξεκινήσει στους δρόμους και συνεχίζεται σε κάθε λεωφόρο, στενό και πεζόδρομο της Αθήνας, μιας πόλης που άλλοτε ντύνεται favela και άλλοτε βυθίζεται στην αρχαιοπρέπεια και τον κλασικισμό της.
 
– “Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα στη Τεχνόπολη”
Κεραμεικός, Γκάζι, Βοτανικός, Ρούφ. Τέσσερις εμβληματικές περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας βρίσκονται στο επίκεντρο της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα», που παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο διάστημα από 7 έως 23 Μαρτίου και θα φιλοξενηθεί στo Κτίριο «Αποθήκη» (Δ9). Η έκθεση περιλαμβάνει ανέκδοτες φωτογραφίες των ίδιων των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίες καλύπτουν ένα χρονικό διάστημα περίπου 50 ετών, από τις αρχές ως τα τέλη του 20ου αιώνα, και αποτυπώνουν την εικόνα, τη ζωή και την καθημερινότητα στις περιοχές αυτές. Οι φωτογραφίες, που συνελέγησαν και τεκμηριώθηκαν σε διάστημα σχεδόν δύο ετών από τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Παπακαλού, μας ταξιδεύουν στο χρόνο, απεικονίζοντας ιστορικά σημεία των περιοχών αυτών όπως το Γκάζι εν λειτουργία, και τη Γεωπονική Σχολή υπό κατασκευή, αλλά και αντιπαραβάλλοντας το χθες με το σήμερα -η Κωνσταντινουπόλεως ως χωματόδρομος ή οι μεσοαστικές και αστικές μονοκατοικίες εκεί που σήμερα βρίσκονται πολυκατοικίες. Η έκθεση βασίστηκε σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Αφροδίτης Παπακαλού και εντάσσεται στις δράσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Info: Από 7/3 μέχρι 23/3. Εγκαίνια έκθεσης: 10/3, 6.00 μ.μ.Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές: 3.00 μ.μ. -7.00 μ.μ. & Σάβ.- Κυρ: 11.00 π.μ. -7.00 μ.μ.

– “Μήνας θεάτρου στο Παλαιό Φάληρο
Το τμήμα θεάτρου του δήμου Π. Φαλήρου διοργανώνει παραστάσεις με ερασιτέχνες ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους. Από το Σάββατο 22 μέχρι την Κυριακή 30 Μαρτίου, παρουσιάζεται η παράσταση “Η ηθική του τυφλού και του ανάπηρου” του Ντάριο Φο, όπως επίσης και “Η πρόταση γάμου” του Άντον Τσέχωφ.
 
 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b