MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Μια ακόμα δύσκολη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Ξεναγήσεις στην πόλη, μουσικές προτάσεις, πρωτότυπα φεστιβάλ, πολλές εκθέσεις και μπόλικο θέατρο, είναι όσα μας επιφυλάσσει το Σαββατοκύριακο εντελώς δωρεάν. Καλή απόλαυση!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 15 Μαρτίου:

– “Digital Dreams-Ψηφιακά Όνειρα στον Πολυχώρο Vault
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για ένα τελευταίο ακόμη Σάββατο, την έκθεση Ψηφιακής Φωτογραφίας του Πέτρου Βαζακόπουλου με τίτλο “Digital Dreams -Ψηφιακά Όνειρα”. Η έκθεση με τίτλο “Ψηφιακά όνειρα – Digital Dreams” έχει σκοπό να αναδείξει μέσα απο τη μοντέρνα ψηφιακή τεχνολογία το ονειρικό ματαιόδοξο αλλά και απόμακρο μέλλον. Την ομορφιά που έχει χαθεί, τις βασικές αξίες και τις ελπίδες που έχουν χάσει το νόημά τους καθώς και ότι η τεχνολογία για ακόμα μία φορά δε μας βοηθάει αλλά φαίνεται και αυτή ξεπερασμένη, χωρίς να έχει ύπαρξει, καθώς μολύνει το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο.

– “Έκθεση γελοιογραφίας στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης
To Kέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του την έκθεση του Κουβανού Άνχελ Μπολιγάν και του Μιχάλη Κουντούρη: “Με κοινή γλώσσα το χιούμορ -Μια συνάντηση, δύο σκιτσογράφοι, δεκάδες βραβεία, καμία λέξη”.

– “Ο Πασχάλης στο Friends
Το Σάββατο 15 Μαρτίου, το Friends bar φιλοξενεί τον Πασχάλη.
Ο αιώνιος έφηβος της ποπ Πασχάλης, αυτό το Σάββατο στη σκηνή των Φίλων, τραγουδά όλες τις μεγάλες επιτυχίες του! Από τον “Τρόπο” έως το “Σχολείο”, από τον “Αλέξη” ως το “Παραδώσου λοιπόν”.

Κυριακή 16 Μαρτίου:

– “Passport project στο Zp87
Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ’ τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο θέατρο Εμπρός
Ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών, μουσικών, κινηματογραφικών έργων θα περιλαμβάνει το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών (13 – 23 Μαρτίου 2014), που θα πραγματοποιηθεί 
στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Ρήγα Παλαμήδου 2. Παραστάσεις, συζητήσεις και ταινίες, σε ένα πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις & εργαστήρια για παιδιά κι ενήλικες, χορό, συναυλίες, performances, προβολές, δρώμενα και οργανωμένες συζητήσεις.

– “Favela: έκθεση έργων τέχνης στο metamatic:taf
“Favela” είναι ο όρος για μια παραγκούπολη στη Βραζιλία, τις περισσότερες φορές μέσα σε αστικές περιοχές. Οι περισσότερες σύγχρονες favelas εμφανίστηκαν στη δεκαετία του 1970, λόγω της εγκατάλειψης της υπαίθρου, όταν πολλοί άνθρωποι έφυγαν από τις αγροτικές περιοχές της Βραζιλίας και μετακόμισαν στις πόλεις. Ανίκανοι να βρουν ένα μέρος για να ζήσουν, πολλοί άνθρωποι κατέληξαν σε μια favela. Οι 8 συμμετέχοντες καλλιτέχνες με τα έργα και τις εγκαταστάσεις τους συνεχίζουν ένα διάλογο που έχει ξεκινήσει στους δρόμους και συνεχίζεται σε κάθε λεωφόρο, στενό και πεζόδρομο της Αθήνας, μιας πόλης που άλλοτε ντύνεται favela και άλλοτε βυθίζεται στην αρχαιοπρέπεια και τον κλασικισμό της.

– “Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα στη Τεχνόπολη”
Κεραμεικός, Γκάζι, Βοτανικός, Ρούφ. Τέσσερις εμβληματικές περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας βρίσκονται στο επίκεντρο της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα», που παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο διάστημα από 7 έως 23 Μαρτίου και θα φιλοξενηθεί στo Κτίριο «Αποθήκη» (Δ9). Η έκθεση περιλαμβάνει ανέκδοτες φωτογραφίες των ίδιων των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίες καλύπτουν ένα χρονικό διάστημα περίπου 50 ετών, από τις αρχές ως τα τέλη του 20ου αιώνα, και αποτυπώνουν την εικόνα, τη ζωή και την καθημερινότητα στις περιοχές αυτές. Οι φωτογραφίες, που συνελέγησαν και τεκμηριώθηκαν σε διάστημα σχεδόν δύο ετών από τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Παπακαλού, μας ταξιδεύουν στο χρόνο, απεικονίζοντας ιστορικά σημεία των περιοχών αυτών όπως το Γκάζι εν λειτουργία, και τη Γεωπονική Σχολή υπό κατασκευή, αλλά και αντιπαραβάλλοντας το χθες με το σήμερα -η Κωνσταντινουπόλεως ως χωματόδρομος ή οι μεσοαστικές και αστικές μονοκατοικίες εκεί που σήμερα βρίσκονται πολυκατοικίες. Η έκθεση βασίστηκε σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Αφροδίτης Παπακαλού και εντάσσεται στις δράσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Info: Από 7/3 μέχρι 23/3. Εγκαίνια έκθεσης: 10/3, 6.00 μ.μ.Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές: 3.00 μ.μ. -7.00 μ.μ. & Σάβ.- Κυρ: 11.00 π.μ. -7.00 μ.μ.

– “Μήνας θεάτρου στο Παλαιό Φάληρο
Το τμήμα θεάτρου του δήμου Π. Φαλήρου διοργανώνει παραστάσεις με ερασιτέχνες ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας όλα τα Σαββατοκύριακα του Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους. Από το Σάββατο μέχρι τις 16 Μαρτίου, παρουσιάζεται η παράσταση “Με δύναμη από την Κηφισιά” των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά.

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 15 Μαρτίου περιηγηθείτε στην οδό Αιόλου, με ξεναγό τη Στέλλα Γαλανόπουλου, ενώ την Κυριακή 16 Μαρτίου απολαύστε τη γειτονιά του Ψυρρή.

– “Το περιβάλλον και εγώ: Ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Τελευταίο Σαββατοκύριακο για την παράσταση που παρουσιάζεται στον τεράστιο θόλο του πλανηταρίου. Η παράσταση αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b