Απαγορεύτηκε σε μουσουλμανικές χώρες ο “Νώε” του Aronofsky
Από τους χριστιανούς το περίμεναν, από τα μουσουλμανικά κράτη το βρήκαν. Ο λόγος για την ταινία “Νώε” του πάντα πρωτοπόρου σκηνοθέτη Darren Aronofsky, η οποία, αν και προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις χριστιανικών κύκλων, τελικά απαγορεύθηκε σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
A
A
Ήδη το Κατάρ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν κόψει την ταινία, ενώ γίνεται μεγάλος θόρυβος και στην Αίγυπτο, από φωνές που ζητάνε να γίνει το ίδιο. Φημολογείται ότι ο Aronofsky μετέτρεψε την ιστορία της πλημμύρας σε περιβαλοντολογικό σχόλιο και αυτό ίσως να έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε θρησκευτικούς κύκλους ανά τον κόσμο.
Πάντως, η επιτυχία της ταινίας θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον οι χριστιανοί των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρώπης θα δουν την ταινία. Έτσι μικρό ρόλο αναμένεται να παίξει η απαγόρευσή της στα συγκεκριμένα ισλαμικά κράτη.
Το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει την ταινία, με πρωταγωνιστή τον Russell Crowe, σε λιγότερο από 3 εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
8 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λιποπρωτεΐνη άλφα
Από την Ευρώπη στην Αμερική: Η ΚΟΑ επιστρέφει στο Μουσείο Ακρόπολης
Bella Ciao #41: Στην Αθήνα, αν δεν κάνεις project, είναι σαν να μην υπάρχεις
Hot or Not #211: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Γιατί ανυπομονούμε για τα press tours της Zendaya – ίσως πιο πολύ από τις ταινίες της
Stop scrolling: Εβδομάδα με Oscars, Παπαϊωάννου Χ Rosalia και (μονίμως) πόλεμο
Αυτή την 25η Μαρτίου πάμε για φαγητό δίπλα στη θάλασσα
Family Weekend: 12+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Η ποίηση μέσα από τα μάτια (και τους στίχους) των μεγάλων μας ποιητών
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 21-22 Μαρτίου