MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και γελοιογραφίας, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, αποκριάτικες εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και σινεμά. Το Σαββατοκύριακο έφτασε και το υποδεχόμαστε με την πιο αποκριάτικη διάθεση. Βγείτε στους δρόμους τις πόλης μας και απολαύστε όσα σας προσφέρει εντελώς δωρεάν.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου:

– “Megalopolis: έκθεση φωτογραφίας και προβολή ταινίας
Το Open C.A.S.E. 303 φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας Megalopolis του Μάρκου Δολοπίκου. Παράλληλα με την έκθεση, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, θα προβληθεί η ταινία : Symphony of a Great City του Walter Ruttmann. Γυρισμένη το 1927, το φιλμ είναι σημαντικό όχι μόνο για την καλλιτεχνική του αξία, αλλά κυρίως γιατί αποτελεί ένα είδος «χρονοκάψουλας» ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας: Η ταινία καταγράφει την καθημερινή ζωή στην μεγαλούπολη του Βερολίνου, όπως δεν θα την ξαναδούμε ποτέ, μετά τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που άλλαξαν το πρόσωπό της για πάντα.

– “Έκθεση γελοιογραφίας στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης
To Kέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του την έκθεση του Κουβανού Άνχελ Μπολιγάν και του Μιχάλη Κουντούρη: “Με κοινή γλώσσα το χιούμορ -Μια συνάντηση, δύο σκιτσογράφοι, δεκάδες βραβεία, καμία λέξη”.

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Γνωρίστε την Αθήνα με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου περιηγηθείτε στους δρόμους του Κεραμεικού και αλλά και τις βυζαντινές εκκλησίες της πόλης μας.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου:

– “Η Λ. Νικολακοπούλου και ο Μάκης Προβατάς προσκαλούν φίλους στο Passport
Η καταξιωμένη και πολυπράγμων δημιουργός κι ο γνωστός δημοσιογράφος, σχεδιάζουν και επιμελούνται από κοινού εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεματικές κι αφιερωματικές βραδιές στο PassPort, ξεφεύγοντας από την μανιέρα του καθιερωμένου, με πολλαπλά αντικείμενα (λογοτεχνία, μουσική, επιστήμες και όχι μόνο!), κι εξαιρετικούς – ο καθένας στον τομέα του- καλεσμένους κάθε φορά. Αυτή την Κυριακή καλεσμένος του θα είναι ο ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Γιάννης Τροχόπουλος.

– “Passport project στο Zp87
Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ’ τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

– “Κυριακή των παιδιών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Επειδή οι απόκριες είναι η γιορτή των παιδιών, ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δίνουν το δεύτερο ραντεβού με τους μικρούς τους φίλους, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων: Δεκαήμερο με δωρεάν παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους
Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποηθούν στο πρώτο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων στο χώρο του Θεάτρου Προσκήνιο. Για 10 ημέρες θα παρουσιαστούν αξιόλογες παραστάσεις από 11 εταιρικούς θιάσους εκ των οποίων οι 3 αφορούν θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και νέους. Το Σάββατο παρακολουθήστε την παράσταση “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ” από το θεατρικό οργανισμό «Κάτω από τη Γέφυρα» και την “MIKRASIA” από την ομάδα «Γέφυρα», ενώ την Κυριακή απολαύστε την παράσταση “ΕΝΑ ΞΩΤΙΚΟ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΜΟΥ” από την Αστική μη κερδοσκοπική θεατρική Εταιρεία, «Ωρών».

– “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι-Θεατρική παράσταση στην εβδομάδα μνήμης για το Νίκο Καζαντζάκη
Εβδομάδα μνήμης και τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη, με τίτλο «131 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΣ» πραγματοποιείται στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη. Στα πλαίσια της εβδομάδας Μνήμης και Τιμής για το Νίκο Καζαντζάκη θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ. ΕΙΜΑΙ…» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Μάριου Ιορδάνου με τον ίδιο και τη Σοφία Καζαντζιάν. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμα έκθεση με αντικείμενα και χειρόγραφα του Νίκου Καζαντζάκη, προβολή της μικρού μήκους ταινίας «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ» του Μάριου Ιορδάνου, που ολοκληρώθηκε αυτήν την περίοδο με αναφορά στο Μύθο του Θησέα μέσα από την Ασκητική και ανάγνωση σε παιδιά του αριστουργηματικού παιδικού μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη «Στα παλάτια της Κνωσσού» από τον Μάριο Ιορδάνου και τη Σοφία Καζαντζιάν.

– “Rooms 2014 στο St. George Lycabettus
Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, διοργανώνει, επιμελείται και παρουσιάζει για δέκατη τέταρτη φορά από το 1999, την ετήσια Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης “ROOMS 2014” στο Ξενοδοχείο “St George Lycabettus”, στην Δεξαμενή- Κολωνάκι. Σε μια από τις πλέον δημοφιλείς και ιστορικές εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης, 20 Επιμελητές εκθέσεων, Ιστορικοί & Θεωρητικοί της τέχνης, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη ή ομάδα καλλιτεχνών και τους παρουσιάζουν σε δωμάτια του Ξενοδοχείου.

– “Ανασφάλλω x2: Έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Την έκθεση φωτογραφίας “Ανασφάλλω x 2” του Πέτρου και Κωνσταντίνου Σοφικίτη, εμπνευσμένη από την χορευτική παράσταση “Ανασφάλλω revised” του Χορογράφου και Σκηνοθέτη Τάσου Μπεκιάρη φιλοξενεί και αυτό το Σαββατοκύριακο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η έκθεση φωτογραφίας αντλεί δυναμικότητα από την κίνηση και αποτυπώνει την κίνηση που αντλεί ένταση από τις εικόνες.

– “3η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη
Από τις 20 έως τις 26 Φεβρουαρίου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, οι Πρεσβείες των Αφρικανικών χωρών και τα Επίτιμα Προξενεία διοργανώνουν την 3η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στον Κεραμεικό, με ελεύθερη είσοδο. Στο φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά δεκαοκτώ ταινίες μεγάλου μήκους και μία μικρού μήκους. Οι δημιουργίες που έχουν επιλεχθεί, είναι κυρίως από τον χώρο της μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ, από οκτώ αφρικανικές χώρες. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο κοινό να εξοικειωθεί με τις πολιτιστικές εμπειρίες της κάθε χώρας ξεχωριστά.

– “Το περιβάλλον και εγώ: Ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Η παράσταση αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης.

– “Έκθεση φωτογραφίας της Pauliana Valente Pimentel στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα
Τον Μάιο του 2012, σε μια περίοδο πολλών κοινωνικών και πολιτικών εντάσεων, η Pauliana Valente Pimentel επισκέφθηκε την ελληνική πρωτεύουσα και, κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής αυτής διαμονής της, γνώρισε και συμβίωσε με διάφορους ανθρώπους, αναζητώντας το πορτραίτο των «νέων της Αθήνας». Το αποτέλεσμα αυτού η έκθεση φωτογραφίας και προβολή video “Οι Νέοι της Αθήνας – Youth of Athens” της Πορτογαλίδας φωτογράφου Pauliana Valente Pimentel, σε επιμέλεια της Ana Matos θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b