MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10+1 λόγοι για τους οποίους τα 80’s δεν ήταν “γαμάτα”

Τα μακροσκελή κείμενα που εκθειάζουν τα 80’s θεωρώντας πως ήταν η καλύτερη δεκαετία για να ζήσει κανείς τα παιδικά του χρόνια, εξακολουθούν να ανακυκλώνονται κατά κόρον στο ίντερνετ, σπάζοντας τα νεύρα σε κάποιους -λίγους- που δεν περνούσαμε και τόσο τέλεια εκείνη την εποχή, ή που απλά δεν την έχουμε εξιδανικεύσει.Ακολουθεί μια λίστα-αντίλογος με πράγματα που τότε (και όχι εκ των υστέρων) δεν άρεσαν σε κανέναν, με απροκάλυπτη πρόθεση να απομυθοποιηθεί η εν λόγω δεκαετία.από την Αργυρώ Σταυρίδη

Monopoli Team

1. Είχαμε μόνο μία συσκευή τηλεόρασης και οι καβγάδες για το τι θα βλέπαμε -έστω ανάμεσα σε δύο μόνο επιλογές- έδιναν κι έπαιρναν.

2. Στα λεωφορεία και γενικά όπου υπήρχε πολύς κόσμος, είχε μπόχα (προ-air condition και ενδεχομένως προ-frequent personal hygiene εποχή).

3. Στο σχολείο έπεφτε ακόμα καμιά “ψιλή” ή τράβηγμα αφτιού/μαλλιού.

4. Τα κορίτσια με μουστάκι δεν τα άφηναν οι γονείς τους να το βγάζουν εξαρχής.

5. Στις χωρίς ηχομόνωση πολυκατοικίες, οι δίπλα άκουγαν όλους τους οικογενειακούς καβγάδες, και τις άλλες οικιακές “συνδιαλλαγές”.

6. Τουρτούριζες αν οι ώρες που ήταν αναμμένο το καλοριφέρ στην πολυκατοικία, δεν σε εξυπηρετούσαν – κεντρική θέρμανση γαρ.

7. Υπήρχε μεγάλος φανατισμός στις κόντρες πασόκων-νεοδημοκρατών, σε σημείο παιδιά να χάνονται με φίλους τους ή με αγαπημένα πρόσωπα επειδή οι γονείς ήταν “τσακωμένοι”.

8. Η κοινωνική σεμνοτυφία ήταν πολύ πιο ισχυρή και σκληρή από σήμερα. Στιγματιζόσουν ανεπανόρθωτα αν δεν “έπαιρνες” τα γράμματα, αν ξεκινούσες νωρίς ερωτικές σχέσεις, αν είχες extreme εμφάνιση.

9. Το “πρόγραμμα” περιλάμβανε πολλή περισσότερη εκκλησία απ’ ό,τι σήμερα. Ακόμα κι αν είσαι θρήσκος ως ενήλικας, παραδέξου πως τότε απεχθανόσουν αυτό το “τραβολόγημα”.

10. Τα σκληρά ναρκωτικά είχαν μεγαλύτερη διείσδυση στους νέους. Όλο και κάποιο φίλο ή γνωστό είχαμε που ήταν ναρκομανής.

11. Το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ και οι επιπτώσεις του και στην Ελλάδα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω μπορεί να τα συναντάμε με διαφορετική αναλογία και σήμερα ή και σε παλαιότερες δεκαετίες. Μήπως όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα πράγματα για τα οποία εκθειάζονται συνήθως τα 80’s; Τα πάντα είναι θέμα οπτικής, διάθεσης και προσωπικών εμπειριών.

Κι αν σας δυσαρεστήσαμε διαλύοντας την αυταπάτη για τα 80’s, διαβάστε κάτι πιο light και ανοιξιάτικο:

Blossoming: Η γοητεία της αμυγδαλιάς

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b