MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

1st Athens International Culinary Film Festival: έρχεται στο Μουσείο Μπενάκη!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των Ημερών Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθούν στις 9, 10 & 11 Μαίου στο Μουσείο Μπενάκη, εγκαινιάζεται το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου αφιερωμένο αποκλειστικά στην γεύση, την τροφή, την γαστρονομία, τις κουλτούρες και τις κουζίνες του κόσμου!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το Athens International Culinary Film Festival (AICFF) δημιουργεί ένα πλούσιο μενού με προβολές μικρού και μεγάλου μήκους φιλμ μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation γαστρονομικού περιεχομένου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

1779707 735029106520698 847578473 nΓια την ιστορία, οι πρώτες δημόσιες προβολές κινηματογραφικών έργων στον κόσμο πραγματοποιήθηκαν σε ένα χώρο γεύσης και πολιτισμού, το ιστορικό «Le Grand Café» του Παρισιού, στα τέλη του 19ου αιώνα. Στον ίδιο χώρο προβλήθηκε το 1895 και ένα από τα πρώτα 10 μικρού μήκους φιλμ των πατέρων του σινεμά, των αδελφών Lumiere, με θέμα την αναπαράσταση της αρχέγονης σχέσης του ανθρώπου με την τροφή. Το πρώτο Athens International Culinary Film Festival της ελλάδας, πλαισιώνουν ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις με συζητήσεις, παρουσιάσεις από κριτικούς κινηματογράφου, κινηματογραφιστές, δημιουργούς αλλά και γευσιγνωσίες εμπνευσμένες από επιλεγμένα κινηματογραφικά έργα. Άλλωστε η σχέση του κινηματογράφου με τη γαστρονομία είναι μία σχέση διαχρονική.

Η πρότυπη διοργάνωση Ημέρες Γαστρονομίας «Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» είναι μία συμπαραγωγή της Reason to: και του Μουσείου Μπενάκη. Στο πλαίσιο αυτής, η Reason to: συνεργάζεται με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το εξειδικευμένο δίκτυο Food Concepts – μια διακεκριμένη ομάδα ειδικών στη διεθνή προώθηση και προβολή ελληνικών προϊόντων γαστρονομίας – για το σχεδιασμό μιας πρότυπης πλατφόρμα ανάδειξης της μαγιάτικης συγκομιδής ελληνικών ιστοριών γεύσης, με κύριο στόχο να αποτελέσει το ετήσιο σημείο αναφοράς και συνάντησης της σύγχρονης δημιουργίας και παραγωγής.

Το AICFF και οι Ημέρες Γαστρονομίας κάνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όσους δημιουργούς ενδιαφέρονται να υποβάλλουν ένα μικρού μήκους έργο γαστρονομικού ενδιαφέροντος (διάρκειας έως 40 λεπτά) σε ψηφιακή μορφή (π.χ. avi, mpeg4, mov) έως τις 31 Μαρτίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.imeres-gastronomias.gr/aicff/submission.html 
1st Athens International Culinary Film Festival 9, 10 & 11 Μαΐου στις ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b