MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Μουσικές, εκθέσεις γελοιογραφίας, ψηφιακές παραστάσεις και θεατρικά δρώμενα σας περιμένουν και αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη μας. Βγείτε, διασκεδάστε και χαρείτε με τους αγαπημένους σας, χωρίς να βάλετε καθόλου το χέρι στη τσέπη!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου:

– “Έκθεση γελοιογραφίας στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης
To Kέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του την έκθεση του Κουβανού Άνχελ Μπολιγάν και του Μιχάλη Κουντούρη: “Με κοινή γλώσσα το χιούμορ -Μια συνάντηση, δύο σκιτσογράφοι, δεκάδες βραβεία, καμία λέξη”

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου:

– “Η Αυλή των θαυμάτων στον Κινηματογράφο ΚΑΛΥΨΩ
Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με την Θεατρική Σκηνή Αλέκα Παϊζη, παρουσιάζει την Κυριακή 9 και 16 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΑΛΥΨΩ, το Θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Αυλή των θαυμάτων», σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνακάκη.

– “Μάγισσες και κόρες: Εκπαιδευτικές αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών στον Πολυχώρο Διέλευσις
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις” φιλοξενεί και οργανώνει στο χώρο του εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών. Δυο Κυριακές το μήνα τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις και κάθε μήνα το πρόγραμμα θα έχει διαφορετική θεματική. Ανάλογα με τη θεματική θα συμμετέχουν και θα συμπράττουν και άλλοι καλλιτέχνες (μουσικοί ή εικαστικοί).

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, σας καλεί να περιηγηθείτε στους δρόμους της πόλης. Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, γνωρίστε το Ναυτικό Μουσείο Πειραιά και το Μουσείο Μπενάκη και την Κυριακή κάντε μια βόλτα στην Ακαδημία Πλάτωνος.

– “Bazaar βινυλίου στο metamatic:taf
Στο παζάρι θα συμμετέχουν ιδιώτες συλλέκτες παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα βινυλίων, συλλεκτικών και μη. Οι δίσκοι θα καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη από rock, pop, soul, jazz, blues, funk μέχρι hip hop και electronica. Από το πρωί και για όλη τη διάρκεια της ημέρας το bazaar θα συνοδεύουν μουσικές επιλογές αποκλειστικά από βινύλια, που θα παίζονται στο dj booth του metamatic:taf, συνθέτοντας μια απολαυστική μουσική γιορτή που θα συμπληρώσει την κυριακάτικη βόλτα σας στο Μοναστηράκι.

– “Passport project στο Zp87
Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ’ τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Το περιβάλλον και εγώ: Ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Η παράσταση αντιμετωπίζει με επιστημονική ακρίβεια και σαφήνεια όλα τα πολύπλοκα και καυτά θέματα σχετικά με την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, η οποία έχει κυριολεκτικά «βραχυκυκλώσει» τις φυσικές διαδικασίες ανακύκλησης.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b