MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαζί “Φιλάργυρος” και “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε” στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού

Σε μεγάλη επιτυχία της φετινής σεζόν αναδεικνύεται ο “Φιλάργυρος” του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Η παράσταση που μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου είχε κόψει πάνω από 26 χιλιάδες εισιτήρια, θα συνεχιστεί στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού μέχρι τις 30 Μαρτίου. Όμως, παράλληλα, από τις 21 Φεβρουαρίου ανεβαίνει στην ίδια σκηνή και το εμβληματικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλλο “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Έτσι η παράσταση “Φιλάργυρος” από τις 22 Φεβρουαρίου θα παίζεται  από Τετάρτη ως Κυριακή στις 17:30. Και θα ακολουθεί στις 20:30 η παράσταση “Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.”

Στον Φιλάργυρο ο Γιάννης Μπέζος ερμηνεύει τον φιλάργυρο Αρπαγκόν, ενώ κάνει τη μετάφραση και την σκηνοθεσία του έργου. Η μουσική και τα τραγούδια είναι του Κωστή Μαραβέγια. Στους πρωταγωνιστές βρίσκονται η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, η Κίτυ Παϊταζόγλου, Μιχάλης Τιτόπουλος κ.α.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο τυραννικός Αρπαγκόν, πρόσωπο κωμικό και τραγικό, ζει με το νοσηρό φόβο ότι θα του κλέψουν τα χρήματά του. Κερδοφόρους γάμους σχεδιάζει για τα παιδιά του, χωρίς να υπολογίζει τις δικές τους επιθυμίες. Όταν, όμως, αποφασίζει να παντρευτεί την όμορφη Μαριάννα, που είναι ερωτευμένη με τον γιο του, τα πράγματα περιπλέκονται. Τα αταίριαστα ζευγαρώματα θα οδηγήσουν σε ευτράπελες καταστάσεις και σε απροσδόκητες εξελίξεις.

Στο Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε του Πιραντέλλο την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ταλαντούχος νεαρός Δημήτρης Καραντζάς (Ο Κυκλισμός του Τετραγώνου). Σκηνοθετεί έναν πολύ σημαντικό θίασο, με πρωταγωνιστές τους Ξένια Καλογεροπούλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Υβόννη Μαλτέζου, Κώστα Μπερικόπουλο, Μηνά Χατζησάββα κ.α.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b