MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
01
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Having their say: Έκθεση φωτογραφίας για την Ευρώπη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

H Νορβηγική Πρεσβεία της Αθήνας σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει στην Αθήνα, την Έκθεση Φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY», από τις 28 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου, στο χώρο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Πρόκειται για έργο φωτογραφικής καταγραφής των πτυχών της ζωής των νέων Ευρωπαίων σε μια χρονική περίοδο, όπου η Ευρώπη βιώνει μεγάλη αβεβαιότητα με πολλές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η έκθεση “γεννήθηκε” στα πλαίσια του project «SEA CHANGE» το οποίο ξεκίνησε το 2012 με τη χρηματοδότηση των ΕΕΑ Grants και Norway Grants, αναθέτοντας σε διακεκριμένους φωτογράφους από την Τσεχία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα να καταγράψουν μέσω της δυναμικής της φωτογραφίας στιγμές της νεολαίας των χωρών τους, δημιουργώντας ένα μοναδικό καμβά ιστοριών ικανών να αναδείξουν την προοπτική των επίκαιρων κοινωνικών προκλήσεων της Ευρώπης.

Παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες των πέντε χωρών σε άμεσο διάλογο με τις φωτογραφίες Nέων Aθηναίων που θα ανταποκριθούν στο αντίστοιχο OPEN CALL, το οποίο είναι ήδη ενεργό μέσω σελίδας στο facebook, η έκθεση «HAVING THEIR SAY» στοχεύει στη δημιουργία ενός πυρήνα διαλόγου που θα αποκαλύψει την συνεχή και έντονη παρουσία των νέων στον χώρο, τις ανάγκες τους για έκφραση μέσω του χώρου, την επιθυμία τους να συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα, να νιώθουν την υπευθυνότητα ότι λαμβάνουν δράση. Την απαράμιλλη ικανότητά τους να ανα-μορφώνουν ένα graffiti σε εικαστική τοιχογραφία.

Η έκθεση Φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY» επιθυμώντας να χρησιμοποιήσει την τέχνη ως μέσο δημιουργίας αντιδράσεων θα πλαισιώνεται και από παράλληλες δράσεις αναζητώντας να αναδείξει πως ο πολιτιστικός πλούτος των νέων έγκειται στο γεγονός πως διακινδυνεύουν μέχρι και να εκτεθούν, προκειμένου να εκφράσουν κάτι που νιώθουν. Παράλληλες δράσεις που στοχεύουν να μας κάνουν να νιώσουμε πως έχουμε ανάγκη τις λέξεις τους, αυτές που λένε όταν μιλάνε με συνομήλικους και δεν τους ακούει κανείς. Τα EEA και Νοrway Grants στοχεύουν στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας της έκθεσης απευθύνεται σε νέους της Αθήνας ηλικίας 15 έως 25 ετών φωτογραφίας, και είναι ενεργός από τις 15 Ιανουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου 2014. Οι συμμετέχοντες νέοι μπορούν να στέλνουν τις φωτογραφίες τους στο email: [email protected], οι οποίες θα ανεβαίνουν σε σελίδα στο Facebook δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο έναν διαδικτυακό χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και βιωματικής μάθησης, μία διαδικασία σκέψης και στοχασμού με «ομιλητές» τους νέους.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Van Gogh – The Immersive Experience: Η έκθεση-φαινόμενο ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Εκδηλώσεις
Is it me in the city: Τρεις ημέρες αφιερωμένες στην κοινότητα και στην αίσθηση του ανήκειν στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Θέατρο, live και εκθέσεις που δεν χάνουμε αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: Όλα όσα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Red Jasper Cabaret Theatre: Νέα σεζόν με ανανεωμένο ρεπερτόριο για την εναλλακτική σκηνή της πόλης
Δράσεις
Γνωρίζοντας την άγρια ζωή της Ελλάδας: Διήμερο ανοιχτών εκδηλώσεων στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
Εκδηλώσεις
Αποχαιρετιστήριες παραστάσεις, επιστροφές και δύο εκθέσεις στο παρά πέντε - Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ στην πόλη
Δράσεις
Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
Γεύση
5ο Piraeus Taste Festival: Η γαστρονομία συναντά τη θάλασσα σε μια μεγάλη γιορτή στις γειτονιές του Πειραιά
Εκδηλώσεις
ΜΙΕΤ: Δημόσια συζήτηση με τον κορυφαίο αρχιτέκτονα Sir David Adjaye
Εκδηλώσεις
Κοζάνη, ένας φαντασιακός περίπατος: Μια site-specific παράσταση μάς ξεναγεί στο κέντρο της πόλης