MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Having their say: Έκθεση φωτογραφίας για την Ευρώπη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

H Νορβηγική Πρεσβεία της Αθήνας σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει στην Αθήνα, την Έκθεση Φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY», από τις 28 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου, στο χώρο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Πρόκειται για έργο φωτογραφικής καταγραφής των πτυχών της ζωής των νέων Ευρωπαίων σε μια χρονική περίοδο, όπου η Ευρώπη βιώνει μεγάλη αβεβαιότητα με πολλές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η έκθεση “γεννήθηκε” στα πλαίσια του project «SEA CHANGE» το οποίο ξεκίνησε το 2012 με τη χρηματοδότηση των ΕΕΑ Grants και Norway Grants, αναθέτοντας σε διακεκριμένους φωτογράφους από την Τσεχία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα να καταγράψουν μέσω της δυναμικής της φωτογραφίας στιγμές της νεολαίας των χωρών τους, δημιουργώντας ένα μοναδικό καμβά ιστοριών ικανών να αναδείξουν την προοπτική των επίκαιρων κοινωνικών προκλήσεων της Ευρώπης.

Παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες των πέντε χωρών σε άμεσο διάλογο με τις φωτογραφίες Nέων Aθηναίων που θα ανταποκριθούν στο αντίστοιχο OPEN CALL, το οποίο είναι ήδη ενεργό μέσω σελίδας στο facebook, η έκθεση «HAVING THEIR SAY» στοχεύει στη δημιουργία ενός πυρήνα διαλόγου που θα αποκαλύψει την συνεχή και έντονη παρουσία των νέων στον χώρο, τις ανάγκες τους για έκφραση μέσω του χώρου, την επιθυμία τους να συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα, να νιώθουν την υπευθυνότητα ότι λαμβάνουν δράση. Την απαράμιλλη ικανότητά τους να ανα-μορφώνουν ένα graffiti σε εικαστική τοιχογραφία.

Η έκθεση Φωτογραφίας «HAVING THEIR SAY» επιθυμώντας να χρησιμοποιήσει την τέχνη ως μέσο δημιουργίας αντιδράσεων θα πλαισιώνεται και από παράλληλες δράσεις αναζητώντας να αναδείξει πως ο πολιτιστικός πλούτος των νέων έγκειται στο γεγονός πως διακινδυνεύουν μέχρι και να εκτεθούν, προκειμένου να εκφράσουν κάτι που νιώθουν. Παράλληλες δράσεις που στοχεύουν να μας κάνουν να νιώσουμε πως έχουμε ανάγκη τις λέξεις τους, αυτές που λένε όταν μιλάνε με συνομήλικους και δεν τους ακούει κανείς. Τα EEA και Νοrway Grants στοχεύουν στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε 16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας της έκθεσης απευθύνεται σε νέους της Αθήνας ηλικίας 15 έως 25 ετών φωτογραφίας, και είναι ενεργός από τις 15 Ιανουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου 2014. Οι συμμετέχοντες νέοι μπορούν να στέλνουν τις φωτογραφίες τους στο email: [email protected], οι οποίες θα ανεβαίνουν σε σελίδα στο Facebook δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο έναν διαδικτυακό χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και βιωματικής μάθησης, μία διαδικασία σκέψης και στοχασμού με «ομιλητές» τους νέους.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Athens Music Week 2026: Η μεγάλη συνάντηση της διεθνούς μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει με 100+ δράσεις
Εκδηλώσεις
Summer mode ON στο ΚΠΙΣΝ – Συναυλίες, φεστιβάλ, προβολές, sleepovers και άλλα
Εκδηλώσεις
Ραντεβού ξανά στον Κήπο του Μεγάρου – Μουσική, προβολές, θέαμα για μικρούς και μεγάλους
Εκδηλώσεις
«Σταθμός Ω» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό, τραγούδια για το νερό στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Καλοκαίρι αλλιώς: Θέατρο, μουσικές βραδιές και stand-up comedy στην Ταράτσα του Λαμπέτη
Cine News
«Ιερά Οδός, 21 χλμ.»: Ανακάλυψε τα πολλά πρόσωπα της Ιερά Οδού μέσα από ξεναγήσεις, δράσεις, προβολές
Εικαστικά
Ελληνικός Κόσμος: Δωρεάν διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας
Εκδηλώσεις
Ο Μάριο Μπρουνέλλο παίζει Μπαχ στο Μέγαρο, ο Απόστολος Κίτσος στον Σταυρό του Νότου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Μεγάλο διεθνές συνέδριο στο Πάντειο για την ελευθερία του Τύπου, την πολιτική λογοδοσία, την παραπληροφόρηση στην εποχή του AI
Εκδηλώσεις
Ο Dr. Gabor Maté στη Στέγη με συζήτηση, προβολή και εργαστήριο για το ψυχικό τραύμα
Εκδηλώσεις
Από συναυλίες μέχρι γλέντια: Όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Κούβα, NTISNEY, cyberpunk: 5 λόγοι για να βγεις στην Αθήνα σήμερα