MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Πάμε θέατρο, ακούμε κουαρτέτα σαξοφώνων, σχολιάζουμε εκθέσεις, παρακολουθούμε διαλέξεις. Τόσες πολλές και δημιουργικές επιλογές διασκέδασης σας περιμένουν και αυτό το Σαββατοκύριακο εντελώς δωρεάν! Ό,τι και αν επιλέξατε να κάνετε… σας ευχόμαστε ένα όμορφο διήμερο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου:

– “Rock&Roll party στο Apotheke Bar
ο Apotheke Bar διοργανώνει “WILD WAYS Rock N Roll” party, με το DJ CAVAN R.A.Τ. Μια βραδιά γεμάτη με επιτυχίες του παρελθόντος μέχρι και σήμερα. Τα decks παίζουν μόνο ROCKABILLY, ROCK n ROLL, CLASSIC ROCK. Ένα πάρτι με blue suede shoes, teddy looks και χορό μέχρι τις πρωινές ώρες.

– “Διαλέξεις στην Ανοιχτή Τέχνη”
Η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια-διαλέξεις-δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό» συνεχίζει τον κύκλο διαλέξεων για το 2014 με το Θανάση Μουτσόπουλο που διδάσκει Ιστορία της Τέχνης στα σεμινάρια της Ανοιχτής Τέχνης. Εδώ και μια πενταετία ή παραπάνω η Αθήνα έχει συγκεντώσει το ενδιαφέρον μιας διεθνούς συζήτησης αρχικά εξαιτίας των κοινωνικών συγκρούσεων του 2008 και ένα χρόνο αργότερα λόγω της σφοδρότατης οικονομικής κρίσης που ενέσκηψε αποδιαρθρώνοντας αξίες, ανθρώπινες ζωές και όλη την κοινωνία. Ως προς την τέχνη, υπήρξε διεθνές ενδιαφέρον για τη σκηνή της Streat art των δρόμων της πόλης. Άλλοι αναρωτιούνται αν θα προκύψει μια καινούργια σκηνή “τέχνης της κρίσης”, ενώ ορισμένοι φιλοδοξούν να συνδέσουν την εκθεσιακή δραστηριότητα με τον εθελοντισμό και τον “εξευγενισμό” ορισμένων περιοχών του κέντρου
Ώρα έναρξης: 19.00
Τόπος: Ανοιχτή Τέχνη – Ναυάρχου Νικοδήμου 2 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Ανοιχτής Τέχνης: 210 32 27 188 ή στην Ιστοσελίδα μας:info@anoixtitexnι.gr

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου:

– “Συναυλία του κουαρτέτου σαξοφώνων S.T.A.B. στο φουαγιέ της Λυρικής
Η συναυλία “Με τον αέρα γραμμένο” του κουαρτέτου σαξοφώνων S.T.A.B., θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια στις 18:00. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι μέσα στους αιώνες, μέσα από τη μαγευτική μουσική των Βιβάλντι, Μπαχ, Ροσσίνι, Μέλλιτς, Ραβέλ, Δραγατάκη και Κουμεντάκη.

– “170 χρόνια αθηναϊκών καφενείων: Περίπατος στα στέκια των Λογοτεχνών
Η Ομάδα Άστυ περιηγείται στο βουλεβάρτο της Πανεπιστημίου, όπου ο καφές συναντά τη λογοτεχνία, και κάνει στάση στα στέκια των λογοτεχνών. Μέσα από τον περίπατο μπορείτε να γνωρίσετε τις πολιτικές αλλά κυρίως τις λογοτεχνικές εξελίξεις της μεσοπολεμικής και μεταπολεμικής Αθήνας των δεκαετιών του ’50 και του ’60, όπως εκφράστηκαν μέσα στο χώρο των καφενείων.

– “Οδυσσεβάχ στο Δήμο Καλλιθέας
Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Καλλιθέας παρουσιάζει την παιδική παράσταση “Οδυσσεβάχ”, σε σκηνοθεσία του Νίκου Τσεργά. Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου υπήρξε ορόσημο για την ιστορία της Μικρής Πόρτας και για τη μετέπειτα πορεία της. Μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Έκθεση 700 Κορεατών καλλιτεχνών στο Γκάζι
Έως τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, ο Καλλιτεχνικός Σύνδεσμος της Κορέας θα πραγματοποιήσει έκθεση με θέμα «Κύμα Κορεάτικης Τέχνης» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης των 60 ετών από τη λήξη του πολέμου και της συμμετοχής των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας, καθώς και τη συμπλήρωση 52 ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, σας καλεί να περιηγηθείτε στους δρόμους της πόλης. Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, γνωρίστε με τη βοήθεια της ξεναγού Άννα Μπενάκη, το Μουσείο Ακρόπολης και την Κυριακή περάστε από το Μουσείο Πόλεως Αθηνών και μάθετε την ιστορία του με τη ξεναγό Άρτεμι Σκουμπουρδή.

– “Λαβύρινθος-Ευρώπη του Τάσου Αλαμάνου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, o εικαστικός Τάσος Αλαμάνος παρουσιάζει έργα του μεγάλων διαστάσεων, λάδια σε καμβά, και δύο video art, με τίτλους Te Deum και Urban Mass, τα οποία συγκροτούν μια χαρακτηριστική ενότητα της δουλειάς του χαρακτηριστικά του προσωπικού του καλλιτεχνικού ιδιώματος το οποίο αποφεύγοντας τη ρεαλιστική αποτύπωση καταγράφει κυρίως ψυχικές καταστάσεις και κρυφές πτυχές του υποσυνείδητου.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b