MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θέατρο: Η Τέχνη και η Τεχνική του στο Θέατρο Άλφα

Ο Στέφανος Ληναίος και το Θέατρο ΑΛΦΑ ανοίγουν από τις 5 Φεβρουαρίου, τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων, ομιλιών και διαλέξεων, με τίτλο “Θέατρο: Η Τέχνη και η Τεχνική του”, παρουσιάζοντας τον προβληματισμό γύρω από τον κόσμο του θεάτρου και τις τεχνικές του.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ποια είναι η προσωπικότητα του ηθοποιού; Πώς γίνεται η αναζήτηση του ρόλου; Ποια είναι η τεχνική του θεάτρου; Τι μας διδάσκει η σκηνή; Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών, σκηνοθέτες, καθηγητές αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να διεισδύσουν στη μαγεία του θεάτρου.

Πρόγραμμα μαθημάτων

– Τετάρτη 5/2 : Εισαγωγή: Ορθόδοξο και Πειραματικό θέατρο. Επάγγελμα ή Λειτούργημα;
Οι τρεις κολόνες του θεάτρου: ο Συγγραφέας, ο Ηθοποιός και ο Θεατής.
– Πέμπτη 6/2: Κωμικό και γελοίο. Δραματικό και μελοδραματικό. Η αμεσότητα και η ευκολία στην ερμηνεία. Η προσθήκη και η αλλοίωση στο κείμενο. Η σιωπή και η κίνηση.
– Τετάρτη 12/2: Η ερμηνεία του ρόλου. Ο τονισμός, η ένταση και η υπερένταση. Το πρόσωπο, η φωνή, το σώμα. Νατουραλισμός – Ρεαλισμός – ελευθερία στο θέατρο.
– Πέμπτη 13/2: Η αγωγή του λόγου. Ορθοφωνία και Αναπνοή στην ομιλία. Άσκηση και ιδιωτική ζωή του καλλιτέχνη. Η ερμηνεία σήμερα. Θέσεις και απόψεις των θεατών.

Στοιχεία Διεξαγωγής Σεμιναρίου:
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων 37 – απέναντι από το Πολυτεχνείο) τις ημερομηνίες: 5, 6, 12 & 13/2 και ώρα 7 – 9 μ.μ. Μετά τη λήξη κάθε μαθήματος θα ακολουθεί ολιγόλεπτη συζήτηση. Η βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση των μαθημάτων απαγορεύεται.
Βεβαίωση συμμετοχής θα δίνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον τα τρία από τα τέσσερα μαθήματα του κύκλου.
Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ συνολικά.
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 4 Φεβρουαρίου 2014 στο [email protected] και στο τηλέφωνο 698-2259344 (Ώρες : 10 π.μ. – 2 μ.μ. καθημερινά και Σαβ/κο). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη με θέατρο, masterclass και συζήτηση
Cine News
Το Φαινόμενο της Σπασμένης Φλέβας: Masterclass στη Στέγη με τον Γιάννη Οικονομίδη
Εκδηλώσεις
H Miranda July στη Στέγη – Μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τον γάμο και την οικογένεια
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Τσέπη και Ψυχή: Η Pop Up Academy στο Θέατρο Coronet με μια διάλεξη για τη σχέση οικονομίας-ψυχολογίας
Εικαστικά
Αρχαίο Θέατρο Θάσου: Από την ανασκαφή στην αποκατάσταση – Διάλεξη στο πλαίσιο του Megaron Plus
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Masterclass στη Στέγη με τον Γιώργο Λάνθιμο
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Ροές: Yoga για ηθοποιούς και performers με την Ιόλη Ανδρεάδη
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Εκδηλώσεις
Ιστορίες ανθρώπων, χώρων και αντικειμένων στο Μουσείο Βορρέ: Από την παράδοση στη σύγχρονη δημιουργία
Cine News
Cinemathesis: Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας
Εκδηλώσεις
Hopeart: Ανοιχτό κάλεσμα για δωρεάν εκπαίδευση καλλιτεχνών βασισμένη στη μεθοδολογία MPAS