MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Δωρεάν εκδηλώσεις, περιηγήσεις, εκθέσεις και μουσικές παραστάσεις γεμίζουν για άλλη μια φορά το Σαββατοκύριακο μας στην Αθήνα. Γεμίστε τους δρόμους της πόλης, χαρείτε τον ελεύθερο σας χρόνο και διασκεδάστε μέχρι τελικής πτώσεως!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 25 Ιανουαρίου:

– “Διαλέξεις στην Ανοιχτή Τέχνη”
Η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια-διαλέξεις-δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό» εγκαινιάζει τον πρώτο κύκλο διαλέξεων για το 2014 με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο που θα μιλήσει για το ελληνικό θέατρο: «Εισαγωγή στο ελληνικό μεταπολεμικό θέατρο». Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος διδάσκει Θεατρική Παιδεία στα σεμινάρια της Ανοιχτής Τέχνης. Ώρα έναρξης: 19.00
Διεύθυνση: Ανοιχτή Τέχνη – Ναυάρχου Νικοδήμου 2 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα (Απαραίτητη η κράτηση θέσεως στο τηλέφωνο: 210 32 27 188)

Κυριακή 26 Ιανουαρίου:

– “Atenistas: Κυριακάτικος περίπατος στα θέατρα της πλατείας Βικτωρίας με Δάνη Κατρανίδη- Δ. Τάρλοου
Έναν πολιτιστικό-θεατρικό περίπατο οργανώνουν οι Ατενίστας στη πλατεία Βικτωρίας, κέντρο μιας γειτονιάς με δυνατό πολιτιστικό φορτίο. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι η ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και συνιδρυτού της ομάδας «Θεώρησης» κα. Μαίη Σεβαστοπούλου. Μεταξύ άλλων, θα μας μάθουν την ιστορία των θεάτρων Πορεία (Δημ. Τάρλοου), Πόλη (Δάνης Κατρανίδης) και Βικτώρια. Ο περίπατος ξεκινά την Κυριακή 26/1 στις 11:30 από την ομάδα Culture των Ατενίστας στην πλατεία Bικτωρίας. Σκοπός είναι μέσα από ένα περίπατο να ξεδιπλωθεί το μακρύ κουβάρι της ιστορίας της και ν’ αποκαλυφθεί η αγάπη που οι άνθρωποι του θεάτρου, των γραμμάτων και των τεχνών, έτρεφαν και τρέφουν ακόμα για αυτήν.

– “Passport project στο Zp87
Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ’ τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Το ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περνάει από το Χαλάνδρι
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Χαλάνδρι στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, είναι Περιήγηση στο Αττικό Πάρκο Χαλανδρίου. Ένας οργανωμένος οικολογικός, εκπαιδευτικός περίπατος στο πάρκο. Παράλληλα όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν στο χαλαρωτικό μάθημα yoga στη φύση. Σε ότι αφορά στην Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στη Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Χαλανδρίου, θα πραγματοποιηθεί ανάγνωση αποσπασμάτων από αγαπημένα βιβλία από τους καλλιτέχνες Γιάννη Δίσκο (Ιμάμ Μπαϊλντί), Νίκο Κουρή, Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, Ρένα Μόρφη (Ιμάμ Μπαϊλντί), Πάνο Μουζουράκη και Λένα Σταμουλακάτου. Μαζί τους θα διαβάσει ο Γιάννης Τροχόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος ΚΠΙΣΝ).

 – “Λαβύρινθος-Ευρώπη του Τάσου Αλαμάνου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, o εικαστικός Τάσος Αλαμάνος παρουσιάζει έργα του μεγάλων διαστάσεων, λάδια σε καμβά, και δύο video art, με τίτλους Te Deum και Urban Mass, τα οποία συγκροτούν μια χαρακτηριστική ενότητα της δουλειάς του χαρακτηριστικά του προσωπικού του καλλιτεχνικού ιδιώματος το οποίο αποφεύγοντας τη ρεαλιστική αποτύπωση καταγράφει κυρίως ψυχικές καταστάσεις και κρυφές πτυχές του υποσυνείδητου.
 
 – “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, σας προτείνει να περάσετε το Σαββατοκύριακο σας στους δρόμους της πόλης. Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου μπορείτε να επισκεφτείτε την Ακαδημία Πλάτωνος (σημείο συγκέντρωσης: Ναός Αγίου Τρύφωνα στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος) με ξεναγό τη Λαυρεντία Γιαννόλα. Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών ή το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο με ξεναγό την Άρτεμι Σκουμπουρδή.

 – “Jazz in the art στο Polis Art Cafe”
Η εικαστικός Μάιρα Στέφου, χρησιμοποιώντας κάρβουνο, ακουαρέλλα, μελάνι και ακρυλικά σε καμβά, αποτυπώνει αφαιρετικά φωτογραφικές στιγμές των μεγάλων προσωπικοτήτων της Jazz σκηνής, από την δεκαετία του ’20, έως και σήμερα. Με επιρροές από τον ιμπρεσσιονισμό και τα κόμικς, διατηρώντας την ασπρόμαυρη αισθητική της ατμόσφαιρας των χώρων διασκέδασης του μεσοπολέμου, η εικαστικός τονίζει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Jazz, που αποτελεί το μοναδικό ίσως μουσικό είδος του οποίου οι δημιουργοί οφείλουν να έχουν κατακτήσει πλήρως την τεχνική, ώστε να την αποδομήσουν ανοίγοντας νέους δρόμους έκφρασης. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b