MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Willy Ronis: Ξεχωριστές φωτογραφίες από τον “φωτογράφο του Παρισιού” (gallery)

Την αυθεντική γοητεία του Παρισιού μέσα από φωτογραφίες ενός σπουδαίου φωτογράφου, του Willy Ronis, θα έχει την ευκαιρία να δει το αθηναϊκό κοινό. Έργα του σπουδαίου φωτογράφου παρουσιάζονται από τις 23 Ιανουαρίου στο Athens House of Photography (Ζηρίνη 23, Κηφισιά).

author-image Γιώργος Σμυρνής

H έκθεση θα διαρκέσει έως τέλη Μαρτίου.Τα έργα, αυθεντικές υπογεγραμμένες ασημοτυπίες οι οποίες προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του Γιάννη Δήμου, θα είναι προς πώληση.

Ο Ronis συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους Γάλλους φωτογράφους του 20ού αιώνα. Γεννήθηκε το 1910. Σε επαγγελματικό επίπεδο φωτογραφίζει από  22 χρονών. Έγινε ο πρώτος Γάλλος φωτογράφος που εργάστηκε για το περιοδικό Life. To 1953 έργα του παρουσιάζονται σε έκθεση του Museum of Modern Art με τον τίτλο Five French Photographers. Το Venice Biennale του έδωσε το Χρυσό Μετάλλιο το 1957. Ο Ronis πέθανε το 2009 σε ηλικία 99 ετών.

Η φωτογραφία του Ronis είναι ουμανιστική, με έμφαση στη φωτογραφία δρόμου, όπου αναδεικνύει όχι μόνο την τουριστική πλευρά της πόλης του Φωτός, με τα ιδιαίτερα καφέ ή τον Πύργο του Άιφελ, αλλά και το αυθεντικό Παρίσι των απλών ανθρώπων, των εργατών, των παιδιών. Αργότερα στην καριέρα του αφιερώθηκε και στη φωτογραφία του γυναικείου γυμνού.

Δείτε μερικές όμορφες φωτογραφίες του ξεχωριστού αυτού καλλιτέχνη, οι οποίες θα υπάρχουν στη συγκεκριμένη έκθεση. 

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b