MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Εκθέσεις, ξεναγήσεις στις γωνιές της πόλης, μουσικές στη Λυρική και θεατρικές εμπειρίες, εντελώς δωρεάν, είναι όλα όσα “κρύβει” αυτό το Σαββατοκύριακο η Αθήνα και σας περιμένει να τα ανακαλύψετε.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 11 Ιανουαρίου:

– “Παιχνίδι χωρίς σύνορα στο Πάρκο Ελευθερίας
Από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 23 Ιανουαρίου, η εικαστική ομάδα greekartists.info παρουσιάζει τη θεματική έκθεση «Παιχνίδι χωρίς σύνορα», στο πλαίσιο συμμετοχής της στο αφιέρωμα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων «Παιδί και Παιχνίδι στη Ζωή και την Τέχνη».

– “eros by Beetroot
Η νέα έκθεση της γνωστής εικαστικής ομάδας Beetroot θα βρίσκεται και αυτό το Σάββατο στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Η Beetroot με τη νέα αυτή έκθεση στηρίζει την τελευταία ίσως ελπίδα του κόσμου μας: τον έρωτα!
beetroot-EROS-acrylic-on-camvas-100x160

Κυριακή 12 Ιανουαρίου:

– “Αφιέρωμα στα έργα του Μιχάλη Τραυλού και Γιώργου Κουμεντάκη στο Φουαγιέ της Λυρικής
Μια συναυλία με έργα του Μιχάλη Τραυλού και του Γιώργου Κουμεντάκη, για φλάουτο, όμποε, πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων, παρουσιάζεται την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στο Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια, στο πλαίσιο του θεσμού “Απογεύματα στο φουαγέ”.

– “Passport project στο Zp87
Η μουσικοθεατρική παράσταση Passport project, με τίτλο «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ’ τις πατρίδες» παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στον νέο Χώρο Έκφρασης και Πειραματισμού Zp87. Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, σας προτείνει να περάσετε το Σαββατοκύριακο σας στους δρόμους της πόλης. Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Μπενάκη, ώρα: 10.30 π.μ.(σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου εεπί της οδού Κουμπάρη 1) με ξεναγό την Άννα Μπενάκη, είτε να επιλέξετε μια Αθηναική Τριλογία (ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ- ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ), ώρα: 10.30 π.μ. (σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος κτηρίου Πανεπιστημίου Αθηνών) με ξεναγό την Άρτεμι Σκουμπουρδή. Τις βόλτες σας μπορείτε να κάνετε και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στο Επιγραφικό Μουσείο με ξεναγό τη Νόρα Παντελάκη.

 – “Λαβύρινθος-Ευρώπη του Τάσου Αλαμάνου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, o εικαστικός Τάσος Αλαμάνος παρουσιάζει έργα του μεγάλων διαστάσεων, λάδια σε καμβά, και δύο video art, με τίτλους Te Deum και Urban Mass, τα οποία συγκροτούν μια χαρακτηριστική ενότητα της δουλειάς του χαρακτηριστικά του προσωπικού του καλλιτεχνικού ιδιώματος το οποίο αποφεύγοντας τη ρεαλιστική αποτύπωση καταγράφει κυρίως ψυχικές καταστάσεις και κρυφές πτυχές του υποσυνείδητου.
 
 – “Jazz in the art στο Polis Art Cafe”
Η εικαστικός Μάιρα Στέφου, χρησιμοποιώντας κάρβουνο, ακουαρέλλα, μελάνι και ακρυλικά σε καμβά, αποτυπώνει αφαιρετικά φωτογραφικές στιγμές των μεγάλων προσωπικοτήτων της Jazz σκηνής, από την δεκαετία του ’20, έως και σήμερα. Με επιρροές από τον ιμπρεσσιονισμό και τα κόμικς, διατηρώντας την ασπρόμαυρη αισθητική της ατμόσφαιρας των χώρων διασκέδασης του μεσοπολέμου, η εικαστικός τονίζει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Jazz, που αποτελεί το μοναδικό ίσως μουσικό είδος του οποίου οι δημιουργοί οφείλουν να έχουν κατακτήσει πλήρως την τεχνική, ώστε να την αποδομήσουν ανοίγοντας νέους δρόμους έκφρασης. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b