Ο Λουί Σκλαβίς στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο Louis Sclavis Atlas Trio παρουσιάζει την μουσική παράσταση Sources στις 18 Ιανουαρίου 2014 στις 21:00 στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΟ κλαρινετίστας και συνθέτης Λουί Σκλαβίς είναι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των σύγχρονων δημιουργικών ρευμάτων, από την τζαζ έως τα πέραν αυτής αταξινόμητα υβρίδια. Ο ήχος του είναι «παραδόξως οικείος», αν και κατάμεστος από τολμηρές εκπλήξεις, καινοφανείς και απρόσμενες. Το τρίο του έχει πλούτο αναφορών από τις μουσικές του Κόσμου: Λυρική διάθεση ή μουσικά κολλάζ στο πιάνο και φάνκυ ρυθμοί στα πλήκτρα του Benjamin Moussay. Μινιμαλιστικός παλμός, φολκλορικά στοιχεία και ηχοχρωματικές παραμορφώσεις στην ηλεκτρική κιθάρα του Gilles Coronado. Τέλος, κομψά, αντιστικτικά, post-bop θέματα σε στοχαστικούς ή αινιγματικούς μονολόγους των κλαρινέτων.
Κίνητρο του Σκλαβίς, η ιδιομορφία του σχήματος. Ο πρωτόγνωρος συνδυασμός οργάνων οδηγεί σε αναγκαιότητες νέων ιδεών. Το έχει ξανακάνει: Πρώτος αυτός συνδύασε την τζαζ με τη λαϊκή γαλλική μουσική συνταιριάζοντας πνευστά δίπλα στο μεσαιωνικό hurdy-gurdy, ένα είδος βιόλας (οργάνιστρο)! Μουσική με αίσθηση του χιούμορ και αέναες επινοήσεις, εκεί όπου μελωδία και διαφωνίες συνυπάρχουν αβίαστα.
Το ελεύθερο, συλλογικό, ερευνητικό παίξιμο, η αισθητική ανοιχτής φόρμας και ο αυτοσχεδιασμός έχουν τον πρώτο λόγο.
Louis Sclavis: κλαρινέτα
Benjamin Moussay: πιάνο και πλήκτρα
Gilles Coronado: κιθάρα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- «Δελφοί – Η καρδιά των αρχαίων μυστηρίων»: Πρεμιέρα για το νέο ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV σε συμπαραγωγή της France Télévisions
- ΕΣΡ: Παρέμβαση για την κάλυψη της υπόθεσης στην Ηλιούπολη και του ατυχήματος στο Survivor
- Γαλάζια Κυριακή: Η Νάντια Κοντογεώργη παρουσιάζει μια συναυλία “για όλους” με τον Αναστάσιο Πάππα στο Μέγαρο