MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η μουσική playlist που αυξάνει τις αθλητικές μας επιδόσεις

Πολλές είναι οι έρευνες που αποδεικνύουν πως η μουσική μπορεί να τονώσει τις επιδόσεις μας στον αθλητισμό. Τα καλά νέα είναι πως Έλληνας επιστήμονας, ειδήμων στο θέμα της ψυχολογίας του αθλητισμού, δημιούργησε την καταλληλότερη μουσική playlist για την ώρα της γυμναστικής σας. Δοκιμάστε την!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η playlist ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του έλληνα γιατρού και αναπληρωτή προϊστάμενου έρευνας του Πανεπιστημίου Αθλητισμού και Παιδείας Brunel, Κώστα Καραγιώργη, και της υπηρεσίας ψηφιακής μουσικής, Sportify. Ο κ. Karageorghis μελέτησε πάνω από 6,7 εκατομμύρια playlists «προπόνησης», μέχρι να καταλήξει στην τελική λίστα. Το αποτέλεσμα στηρίχτηκε στην παγκόσμια δημοτικότητα των τραγουδιών, ενώ περιλαμβάνει εκείνα τα κομμάτια που αποδεδειγμένα σας προτρέπουν να γυμνάζεστε περισσότερο, σύμφωνα με το ρυθμό τους (bpm), το ύφος και το περιεχόμενο των στίχων τους.

Ο Κώστας Καραγιώργης, που ειδικεύεται στην αθλητική ψυχολογία, σημειώνει: “Ο συγχρονισμός των κινήσεων σας στο ρυθμό της μουσικής, αυξάνει την ένταση της άσκησής σας, με βασικό πλεονέκτημα ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι σχεδόν ανεπαίσθητη. Η μουσική playlist “επιτρέπει” στα συμπτώματα κόπωσης, όπως η δύσπνοια και η παλλόμενη καρδιά, να λειτουργούν μονάχα θετικά για τον οργανισμό.”

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μουσικές επιλογές διέφεραν ανάλογα με το φύλο, δεδομένου ότι άνδρες και οι γυναίκες αντιδρούσαν διαφορετικά στα κοινά ακούσματα. Συγκεκριμένα, οι άνδρες αύξαναν τις επιδόσεις τους σε “επιθετικούς” ρυθμούς όπως το “Eye of the Tiger”, ενώ οι γυναίκες αθλούνταν πιο έντονα στους ρυθμικούς και πιο dance ήχους της Rihanna και της Lady Gaga.

Η λίστα έχει ως εξής:
1. Roar – Katy Perry 
2. Talk Dirty – Jason Derulo ft 2 Chainz
3. Skip To The Good Bit – Rizzle Kicks 
4. Get Lucky – Daft Punk ft Pharrel Williams 
5. Move – Little Mix 
6. Need U 100% – Duke Dumont ft A*M*E 
7. You Make Me – Avicii
8. Feel My Rhythm – Viralites
9. Timber – Pitbull ft Ke$ha 
10. Applause – Lady Gaga 
11. Can’t Hold Us – Macklemore & Ryan Lewis ft Ray Dalton 
12. Happy – Pharrell williams 
13. The Monster – Eminem ft Rihanna 
14. Love Me Again – John Newman 
15. Get Down – Groove Armada ft Stush and Red Rat 
16. #thatPOWER – will.i.am ft Justin Bieber 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b