MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Επιτέλους το Σαββατοκύριακο έφτασε και μας επιφυλάσσει για άλλη μια φορά πολλές δωρεάν επιλογές. Ξεναγήσεις στην πόλη, εκθέσεις για τον έρωτα, μουσικές εμπειρίες και θεατρικές παραστάσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, σας περιμένουν να τις απολαύσετε.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 11 Ιανουαρίου:

– “INN Pop: Διήμερο με live και dj sets στο six d.o.g.s
Ένα διήμερο μουσικό δρώμενο φιλοξενεί στις 10 και στις 11 Ιανουαρίου, το six d.o.g.s. Ο λόγος για το “INN Pop” που περιλαμβάνει πολλά live και dj sets, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

– “Παιχνίδι χωρίς σύνορα στο Πάρκο Ελευθερίας
Από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 23 Ιανουαρίου, η εικαστική ομάδα greekartists.info παρουσιάζει τη θεματική έκθεση «Παιχνίδι χωρίς σύνορα», στο πλαίσιο συμμετοχής της στο αφιέρωμα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων «Παιδί και Παιχνίδι στη Ζωή και την Τέχνη».

– “eros by Beetroot
Η νέα έκθεση της γνωστής εικαστικής ομάδας Beetroot θα βρίσκεται και αυτό το Σάββατο στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Η Beetroot με τη νέα αυτή έκθεση στηρίζει την τελευταία ίσως ελπίδα του κόσμου μας: τον έρωτα!

Κυριακή 12 Ιανουαρίου:

– “Λυρική βραδιά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Λυρική βραδιά με το Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής της και των Καλλιτεχνικών Δράσεων σε χώρους ιδιαίτερους και απρόσμενους, με στόχο να γνωρίσει τη μαγική τέχνη της όπερας νέο κοινό.

Σάββατο και Κυριακή:

– “Maurizio Kagel: Αφιέρωμα στην κορυφαία μορφή του Μουσικού Θεάτρου
Αφιέρωμα στον μουσικό από την Αργεντινή που επηρέασε το μουσικό θέατρο και την περφόρμανς διοργανώνει το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Με έργα, δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα και τη συμμετοχή ηθοποιών και μουσικών, το χιούμορ, το παράλογο, το σουρρεαλιστικό και ντανταϊστικό στοιχείο του έργου του Maurizio Kagel θα «αντηχήσει» σε όλους τους χώρους της Στέγης, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, με αποκορύφωμα τη συναυλία στη Μικρή Σκηνή (με εισιτήριο 10 ευρώ).

– “Δωρεάν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και γειτονιές της Αθήνας
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών, σας προτείνει να περάσετε το Σαββατοκύριακο σας στους δρόμους της πόλης. Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ώρα: 10.30 π.μ.(σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του μουσείου επί της οδού Νεοφύτου Δούκα 4,Κολωνάκι) με ξεναγό την Κασσάνδρα Ποριώτη, είτε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αίθουσα Γλυπτικής), ώρα: 10.30 π.μ. (σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του Μουσείου επί της οδού Πατησίων 44) με τη ξεναγό, Στέλλα Γαλανόπουλου. Τις βόλτες σας μπορείτε να κάνετε και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, είτε στην Πνύκα (Λόφος Νυμφών-Λόφος Μουσών), ώρα: 10.30 π.μ. (σημείο συγκέντρωσης: Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, Φιλοπάππου) με τη ξεναγό, Λαυρεντία Γιαννόλα, είτε στα Βόρεια Κλίτυς Ακροπόλεως, ώρα: 10.30 π.μ. (σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου επί των οδών Θεωρίας και Πανός)με τη ξεναγό, Άννα Μπενάκη.

 – “Λαβύρινθος-Ευρώπη του Τάσου Αλαμάνου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, o εικαστικός Τάσος Αλαμάνος παρουσιάζει έργα του μεγάλων διαστάσεων, λάδια σε καμβά, και δύο video art, με τίτλους Te Deum και Urban Mass, τα οποία συγκροτούν μια χαρακτηριστική ενότητα της δουλειάς του χαρακτηριστικά του προσωπικού του καλλιτεχνικού ιδιώματος το οποίο αποφεύγοντας τη ρεαλιστική αποτύπωση καταγράφει κυρίως ψυχικές καταστάσεις και κρυφές πτυχές του υποσυνείδητου.
 
 – “Jazz in the art στο Polis Art Cafe”
Η εικαστικός Μάιρα Στέφου, χρησιμοποιώντας κάρβουνο, ακουαρέλλα, μελάνι και ακρυλικά σε καμβά, αποτυπώνει αφαιρετικά φωτογραφικές στιγμές των μεγάλων προσωπικοτήτων της Jazz σκηνής, από την δεκαετία του ’20, έως και σήμερα. Με επιρροές από τον ιμπρεσσιονισμό και τα κόμικς, διατηρώντας την ασπρόμαυρη αισθητική της ατμόσφαιρας των χώρων διασκέδασης του μεσοπολέμου, η εικαστικός τονίζει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Jazz, που αποτελεί το μοναδικό ίσως μουσικό είδος του οποίου οι δημιουργοί οφείλουν να έχουν κατακτήσει πλήρως την τεχνική, ώστε να την αποδομήσουν ανοίγοντας νέους δρόμους έκφρασης. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10 π.μ. μέχρι αργά το βράδυ.


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b