MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς πορτοφόλι το Σαββατοκύριακο;

Άλλο ένα γεμάτο, από δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις, Σαββατοκύριακο σας περιμένει στις γωνιές της πόλης. Πάρτι, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και φεστιβάλ, όλα εμπνευσμένα από το χριστουγεννιάτικο εορταστικό κλίμα σας περιμένουν να τα επισκεφθείτε με πολύ κέφι και χωρίς… το πορτοφόλι σας.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου:

– “Ο βασιλιάς αταξίδευτος στο Polis Art
Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και το Ωδείο Κλεονίκης Ριζοπούλου διοργανώνουν, στο Polis Art Café, μια μουσική αφήγηση του σύγχρονου παραμυθιού -φτιαγμένο με τα υλικά της λαϊκής αφήγησης- «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΤΑΞΙΔΕΥΤΟΣ» που έγραψε η Νάνσυ Τρικκαλίτη.

– “Fresh and yellow party στο Χοροστάσιο
Η indie ομάδα FRESH AND YELLOW κλείνει τα δεκατρία της χρόνια στα μουσικά δρώμενα της χώρας και το γιορτάζει με ένα BEST OF party το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στο Χοροστάσιο club. Διαβάστε τη συνέντευξη του σχήματος εδώ.

– “Let’s Get Naughty Xmas Party
Η Mariza Crash και o dj Dr.Love έρχονται αποφασισμένοι στο Bat city, για να χαρίσουν το πιο δυνατό χριστουγεννιάτικο πάρτι, με μουσικές από όλο το φάσμα του hard rock και προβολή video clip από αρκετά παλιά και νέα.

– “Η Επιστήμη των Χριστουγέννων
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια αλλιώτικη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που φέρνει την επιστήμη στο επίκεντρο και την προσαρμόζει στην ατμόσφαιρα της εποχής, για να την ανακαλύψει για μια ακόμη φορά διαποτισμένη από το πνεύμα των Χριστουγέννων.

– “Η Φένια Παπαδόδημα και οι Delos Project
Η Φένια Παπαδόδημα με τους «Delos project» παρουσιάζουν μια ξεχωριστή παράσταση, στο ιστορικό στούντιο “Μουσική και Μουσικοί”, βασισμένο στην καινούρια δισκογραφική δουλειά της Φένιας «Photini’s Delos» που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου:

– “Χριστούγεννα στην Πλατεία Συντάγματος
Για άλλη μια Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά και ενώ θα κάνετε τις βόλτες σας, μπορείτε να απολαύσετε εκτός από τα ψώνια σας και τις ποικίλες δράσεις, που διοργανώνει για εσάς ο Δήμος Αθηναίων. Κατασκευές, εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδι με σαπουνόφουσκες και ξυλοπόδαρους, παραμύθια και χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις θα σας κρατήσουν συντροφιά στην καρδιά της πόλης.

– “Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Αγία Ειρήνη: πάρε-δώσε βιβλία cd dvd”
Αυτή την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, 3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα, και για τρίτη συνεχή χρονιά οι atenistas διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Από τις 12:00 ως τις 16:00 φέρτε μαζί σας σε καλή κατάσταση βιβλία, cds και dvd ή και άλλα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε ή θέλετε να δωρίσετε, αφήστε τα στους πάγκους και πάρτε άλλα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν ελεύθερα. Επίσης ενίσχυστε την γιορταστική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με γλυκά και κρασί και φιλέψτε άλλους Αθηναίους. Ααα, οι πρώτοι 200 που θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή μπαίνουν σε κλήρωση για διάφορα δώρα!

Σάββατο και Κυριακή:

Xριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τις Πολιτιστικές Απόπειρες”
Οι Πολιτιστικές Απόπειρες διοργανώνουν από τις 16 έως τις 22 Δεκεμβρίου, ποικίλες εκδηλώσεις και γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με ξεχωριστό τρόπο. Παιδικό θέατρο, κινηματογραφικές προβολές και μουσικές παραστάσεις είναι όλα όσα μπορούν να σας κρατήσουν παρέα το Σαββατοκύριακο στις Πολιτιστικές Απόπειρες. Εxtra tip: Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, ο σύλλογος διοργανώνει και χριστουγεννιάτικο bazaar από φίλους και μέλη του συλλόγου με αποκλειστικά χειροποίητες δημιουργίες!

– “Φεστιβάλ Εθελοντισμού χωρίς σύνορα στο Hilton
Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το “6ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα- Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης” που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Έκφραση και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού- Ελλάδος στο ξενοδοχείο Ηilton. Το Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα περιλαμβάνει 50 εκθεσιακά περίπτερα φορέων και εθελοντικών οργανώσεων που πρεσβεύουν όλο το φάσμα του εθελοντισμού και 25 ημερίδες, στρογγυλά τραπέζια, σεμινάρια για θέματα εθελοντισμού, κοινωνίας πολιτών, ευρωπαϊκά κ.α. Ανάμεσα στις οργανώσεις που θα εκπροσωπηθούν είναι ο ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ και το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών την Κυριακή 22/12/2013, ώρα: 16:00-18:00 μ.μ. με θέμα: «Θεσμοί και Εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας».

– “Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του διαβάζει παραμύθια. Σάββατο 21 Δεκεμβρίου(16:00): «Τιριμπιμπίμ ο Ιππότης των Χρωμάτων», αφήγηση παραμυθιού από την Γιούλα Μιχαήλ, (18:00) «Του φεγγαριού η κόρη», διαδραστικό παιχνίδι με τη Μαρία Σούμπερτ. Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (15:00): «Η Μάγισσα Τιβικουτή» Ένα παραμύθι της Λένας Τερκεσίδου.

– “Μαύρο Φως 1 στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα
Από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, η θεατρική ομάδα Ανέμη παρουσιάζει την παράσταση “Μαύρο Φως 1” στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, με ελεύθερη στο κοινό είσοδο. Πρόκειται για μια μουσικ-θεατρική σουρεαλιστική δημιουργία που αναφέρεται στην εποχή που ζούμε. Mια σύνθεση με εικόνες σατιρικές, κλοουνίστικες, ποιητικές, βίαιες και τρυφερές με άξονα την Ελλάδα του σήμερα.

– “Το Mπουλούκι στη Δήλο
Το Μπουλούκι, έργο βασισμένο στην κινηματογραφημένη σειρά του Τάσου Ψαρρά για την ΕΡΤ, παρουσιάζεται από τους απόφοιτους ηθοποιούς της σχολής θεάτρου ‘δήλος’ – Δήμητρα Χατούπη. Υπόθεση: Μια ομάδα θεατρίνων τριγυρίζει τα χωριά της ελληνικής επαρχίας, τη δεκαετία του 1960. Το οδοιπορικό ενός περιοδεύοντα θιάσου από την ακμή μέχρι την απόλυτη παρακμή και την πτώση των μπουλουκιών, λίγο πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Η ζωή και οι περιπέτειές τους, στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια, οι αγωνίες και οι σχέσεις τους, η ελληνική επαρχία και οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής. (Απαραίτητη κράτηση θέσεων: 210-5203.562, 6949-926.183)
 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b