MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το “Nymphomaniac” του Trier

Ανακοινώθηκαν από την εταιρεία Magnolia οι ημερομηνίες προβολής της ταινίας του Lars Von Trier “Nymphomaniac”με το έντονα πορνογραφικό περιεχόμενο. Η νέα ταινία του Δανού σκηνοθέτη, που θα κάνει πρεμιέρα στη Δανία στις 25 Δεκεμβρίου, δεν θα αργήσει να έρθει και στην χώρα μας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συγκεκριμένα, το Nymphomaniac θα έρθει στην Ελλάδα στις 23 Ιανουαρίου του 2014. Λογικά θα είναι μόνο το πρώτο μέρος της ταινίας και το δεύτερο μέρος θα κυκλοφορήσει αργότερα.

Ο συνεργαζόμενος με τον Trier παραγωγός Peter Aalbaek Jensen δήλωσε ότι ο Trier παρέδωσε το υλικό διάρκειας 5,5 ωρών. Η ταινία, όμως, που θα παιχτεί στην πρεμιέρα στην Κοπεγχάγη στις 25 Δεκεμβρίου, θα είναι διάρκειας τεσσάρων ωρών. Αργότερα θα κυκλοφορήσει και η πλήρης ταινία των 5,5 ωρών, κυρίως για να κυκλοφορήσει στα διάφορα φεστιβάλ, μάλλον ως μια καλτ εκδοχή του Trier για το τι σημαίνει τόλμη στην αναπαράσταση του σεξ και αντίσταση στη λογοκρισία. 

Στην ταινία του Trier πρωταγωνιστούν οι Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Stacy Martin, Christian Slater, Uma Thurman,Willem Dafoe, Connie Nielsen, Udo Kier, Jean-Marc Barr κ.α.

Στυλιστικά, στο φιλμ ο Trier θα χρησιμοποιήσει μια ποικιλία τεχνικών στην διάρκεια των 8 κεφαλαίων της ιστορίας: Θα γίνει ευρεία χρήση υλικού αρχείου. Ένα κεφάλαιο θα γυριστεί αποκλειστικά με στατική κάμερα. Δεν θα υπάρχει slow motion ή cinemascope σε όλα τα κεφάλαια, πλην ενός, όπου θα είναι 1,85:1. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b