MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Scarlett Johansson: Βραβείο ερμηνείας χωρίς να εμφανίζεται σε ταινία στο Φεστιβάλ της Ρώμης!

Η Scarlett Johansson είναι τόσο δημοφιλής παγκοσμίως, που δεν χρειάζεται να εμφανίζεται σε μία ταινία, για να την βραβεύσουν ως καλύτερη ηθοποιό. Φτάνει μόνο να δανείσει τη φωνή της.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση των κριτών του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Ρώμης, να βραβεύσουν ως καλύτερη ηθοποιό τη Scarlett Johansson στην ταινία Her, όπως αναφέρει το Businessinsider. Η Johansson δεν ερμηνεύει κάποιο ρόλο στην ταινία του Spike Jonze, απλά δίνει τη φωνή (κάνει voice over) της σε ένα διορατικό πρόγραμμα κομπιούτερ, σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που αναφέρεται στο κοντινό μέλλον και έχει ως πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix, έναν άντρα που περνάει ένα δύσκολο διαζύγιο και ερωτεύεται το πρόγραμμα.

Το συμπέρασμα είναι πως ακόμα και η φωνή της Scarlett Johansson μπορεί να κάνει έναν άντρα, στην ταινία και μια κριτική επιτροπή (στο Φεστιβάλ της Ρώμης) να την ερωτευθεί. Ωστόσο, ένας από τους πιο σημαντικούς κριτικούς κινηματογράφου στην Ιταλία, ο Paolo Mereghetti, ισχυρίζεται ότι το βραβείο αυτό αποσκοπεί στην “συλλογική παράνοια εις βάρος του κινηματογράφου”.  Σε πρωτοσέλιδο άρθρο του  στην Corriere della Sera, ο κριτικός έγραψε: “Για πρώτη φορά ένα Φεστιβάλ έδωσε το βραβεία σε μια ηθοποιό που μόνο δάνεισε τη φωνή της σε μία ταινία.” 

Το γεγονός γίνεται ακόμα πιο αξιοπερίεργο ειδικά για την Ιταλία, γιατί όλες οι ταινίες παίζονται μεταγλωττισμένες στα ιταλικά. Έτσι, όπως τονίζουν πολλοί επικριτές της απόφασης, το ιταλικό κοινό δεν θα ακούσει καν τη βραβευμένη φωνή της Scarlett Johansson, αλλά μιας ιταλίδας ηθοποιού, που θα έχει κάνει την μεταγλώττιση. 

Όπως δεν εμφανίζεται στην ταινία, η Johannson δεν εμφανίσθηκε ούτε και στην απονομή του βραβείου, αλλά έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα.

Παρά την κριτική που της ασκήθηκε, η απόφαση του Φεστιβάλ της Ρώμης ίσως αποτελέσει προηγούμενο και για τα Όσκαρ του 2014. Πριν ένα μήνα, η παραγωγός του Her, Megan Ellison, δήλωσε ότι θα δώσει αγώνα για να κερδίσει η Johansson υποψηφιότητα για Όσκαρ Δεύτερου Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b