MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Sex & the City 3: η συνέχεια που δεν γνωρίζετε!

Οι δύο κινηματογραφικές συνέχειες του Sex and the City ήταν για πολλούς επιεικώς άθλιες. Παρόλ’ αυτά, δεν μπόρεσαν να βλάψουν την υστεροφημία της σειράς, που παραμένει αγαπητή σε μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Μάλιστα ένας από τους fans του SATC μάλλον δεν ήθελε να μπει τελεία στις περιπέτειες των τεσσάρων φιλενάδων, και συνέχισε την μυθοπλασία με έναν πρωτότυπο τρόπο: Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Twitter, στον οποίο οι ηρωίδες κινούνται κάπου μεταξύ του Τώρα και του Μέλλοντος, και ο οποίος είχε απρόσμενα μεγάλη απήχηση!από την Αργυρώ Σταυρίδη

Monopoli Team

Την ιδέα είχε ο δημοσιογράφος Daniel D’ Addario, που ξεκίνησε απ’ τον περασμένο Σεπτέμβριο να δημοσιεύει ατάκες και σύντομες αφηγήσεις που ακολουθούσαν το στυλ της τηλεοπτικής σειράς, στον λογαριασμό “Sex & the City 3” στο Twitter. Η αλήθεια είναι πως…

Οι καταστάσεις που περιγράφονται σε αυτό το ιδιότυπο σενάριο, είναι άλλες “τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά” και άλλες αναμενόμενες: η Σαμάνθα κάνει ταξίδια στο διάστημα (για να βρει “διαστημικό” σεξ, ίσως;), η Κάρι είναι πάλι σε μια συγκεχυμένη κατάσταση με τον Big και γίνεται εξπέρ στη χρήση των νέων μέσων, η Σάρλοτ περιφέρεται συμπληρωματικά καθώς τώρα έχει και κυβερνητικές διασυνδέσεις, και η Μιράντα βυθίζεται όλο και περισσότερο στη μιζέρια μέχρι ***spoiler*** να την αποτελειώσει ένα… διαστημόπλοιο. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι ηρωίδες μένουν πιστές στις αρχικές τηλεοπτικές τους ιδιοσυγκρασίες.

                        satc5

Αυτό που μέτρησε πολύ στην επιτυχία της ιδέας (ο λογαριασμός κατάφερε να συγκεντρώσει 13.000 followers μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες ύπαρξης) δεν ήταν τόσο οι σεναριακές εμπνεύσεις, όσο ο τρόπος γραφής και η χιουμοριστική σύνδεση των τεκταινομένων με το σήμερα. Στις δημοσιεύσεις με ανώτατο όριο τους 140 χαρακτήρες, κυριαρχούν τα λογοπαίγνια, σαν αυτά που έκανε η Κάρι όταν έγραφε στον υπολογιστή τα άρθρα της για την πραγματική ζωή. Όπως στο τηλεοπτικό, έτσι και στο τουιτερικό Sex and the City, η πραγματικότητα “ξορκίζεται” μέσα από ευφάνταστους συσχετισμούς και παρομοιώσεις. Π.χ.:

“Λένε ότι η θερμοκρασία των ωκεανών όσο πάει κι ανεβαίνει. Αλλά τις προάλλες στην παραλία με τον Big προέκυψε μια δεύτερη εποχή παγετώνων”.

                                                                   ή

“Λένε ότι στο διάστημα κανείς δεν μπορεί να σε ακούσει αν φωνάζεις (το πλάνο αλλάζει και βλέπουμε την Σαμάνθα να κάνει ΄ηχηρό΄ σεξ σε ένα διαστημόπλοιο)”

Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η φαντασιακή πλευρά που διέθετε ανέκαθεν το Sex and the City, η οποία υπερτερεί σημαντικά του όποιου ρεαλισμού της. Και αυτό είναι μία πολύ χρήσιμη διαπίστωση για όποιον τείνει να αναζητά περίπλοκες εξηγήσεις για τη ζωή του όπως γίνεται στις σειρές και τις ταινίες, τη στιγμή που τα πράγματα είναι απλά αν τα δεις με καθαρή ματιά.

Παρά την επιτυχία και την προβολή που κέρδισε σε διάφορα μέσα τo λεγόμενο Sex and the City 3, ο δημιουργός του σύντομα αποφάσισε να το σταματήσει. Όπως λέει ο ίδιος, άρχισε να κουράζεται από τη συνεχή τάση του να μετατρέπει στο μυαλό του καθετί που άκουγε, σε τουιτερική ατάκα για το Sex and the City. Και πράγματι, αν διαβάσετε όλες τις δημοσιεύσεις του λογαριασμού, μάλλον θα συμφωνήσετε ότι όσο πλησιάζει προς το τέλος, γίνεται κουραστικός με τα επαναλαμβανόμενα σκαμπανεβάσματα της σχέσης Κάρι-Big. Έτσι αυτή η πρωτότυπη τρίτη συνέχεια της ιστορίας των τεσσάρων Νεοϋρκέζων φιλενάδων κράτησε μόλις από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όταν και…

Ο D’ Addario αποφάσισε να τη σταματήσει με συνοπτικές διαδικασίες. Στο τέλος τα πάντα καταλήγουν στο ότι ***spoilers*** η Σάρλοτ είχε λεφτά, η Σαμάνθα είχε “δουλειές” (“jobs”), η Μιράντα ήταν παράξενη, και η Κάρι ενέδωσε για άλλη μια φορά στον Big, με τους δυο τους να επιβιβάζονται στο διαστημόπλοιό του για άγνωστο προορισμό, παρασέρνοντας στην πορεία τους την Μιράντα, και δίνοντας έτσι τέλος στην μιζέρια της.

Όσοι παρακολουθούσατε πιστά την σειρά, θα αναγνωρίσετε στα γραφόμενα του τουιτερικού Sex and the City 3 τόσο τους αγαπημένους σας χαρακτήρες όσο και την σπιρτάδα της. Ειδικά όσοι έχετε επαφή με την τεχνολογία, τα media και τα νέα μέσα, θα πιάσετε και τα υπονοούμενα των λογοπαιγνίων. Και αν μετά και από αυτό δεν αναφωνήσετε “φτάνει!”, και εξακολουθείτε να θέλετε κι άλλο, μπορείτε να ζείτε με την ελπίδα που δημιουργούν οι φήμες ότι…

Επίκειται νέα κινηματογραφική συνέχεια. Μέχρι κι ότι είναι πιθανό να γυριστεί στην Ελλάδα έχει ακουστεί. Μέχρι όμως να συμβεί κάτι τέτοιο, αρκεστείτε στην ανάγνωση του @SATC3quel στο Twitter.

Περισσότερα από Cine News