MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
20
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ξεκινάει το φεστιβάλ “Το μικρό Παρίσι των Αθηνών” στην πλατεία Βάθη

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 17.00 ξεκινά στην πλατεία Βάθη το φεστιβάλ “Το μικρό Παρίσι των Αθηνών”, το οποίο πραγματοποιείται από το Athens Art Network, με σκοπό να γεμίσει κάποιους από τους πιο παρηκμασμένους δρόμους της πόλης με χαρά, κέφι, ενέργεια, φαντασία και δημιουργία.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το έναυσμα θα δώσει το πρώτο ηχητικό χτύπημα του Νίκου Τουλιάτου. Μαζί του η ομάδα “ηχόδραση” και στην συνέχεια οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ. Ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί ένα μικρό κρουστό όργανο ή κάτι που μπορεί να το υποκαταστήσει καθώς σ’ αυτήν την γιορτή, πρωταγωνιστής είναι η καλλιτεχνική έκφραση που ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του.

Στις 19.00 στην avenue Μarne (Ελληνιστί Μάρνη) που οδηγεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ξεκινήσουν και επίσημα οι ομιλίες του Δημάρχου κ. Καμίνη και του εμπνευστή και συντονιστή του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου και του φεστιβάλ “μικρό Παρίσι των Αθηνών” κ. Μάριου Στρόφαλη.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί φυσικά με μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία για όλους τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης. Θα εμφανιστούν το σύνολο εγχόρδων Hellenic musica viva της Λουντμίλα Λιμόροβα, οι κιθαριστές του “Εθνικού Ωδείου” με τον Βαγγέλη Μπουντούνη και σολίστ την Λυδία Μπουντούνη στο βιολί , το Κουαρτέτο του Μάριου Στρόφαλη με καλεσμένο τον Κυριάκο Γκουβέντα.

Ο εμπνευστής και συντονιστής του φεστιβάλ, Μάριος Στρόφαλης, δήλωσε: ”Το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο μέσα σε ένα χρόνο διαχειρίστηκε την καλλι-τεχνική πρόθεση με τέτοιο τρόπο ώστε να οικοδομήσει το ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα «κήποι της Αθήνας» με το “Athens gardens festival”, το ετήσιο πο-λιτιστικό πρόγραμμα «η Πατησίων μας» με το “Patission Cinemart” και τώρα το«μικρό Παρίσι των Αθηνών» ή αλλιώς ”Petit Paris d’ Athenes”, ένα πολυ-φεστι-βάλ καλλιτεχνικής έκφρασης, εντοπισμένο στην ευρυτέρη περιοχή του κέντρου των Αθηνών όπου υπάρχουν πολλοί δρόμοι με Γαλλικά ονόματα.

Πρόκειται για την περιοχή που εκτείνεται κάτω από την Ομόνοια στις πλατείες Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παύλου μέχρι το σταθμό Λαρίσσης. Για 8 ημέρες θα παρελάσουν πάνω από 300 εθελοντές καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από 30 επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, θέα-τρα, μουσεία, πινακοθήκες, μουσικά καφενεία, και άλλοι εναλλακτικοί χώροι).12 θεατρικές παραστάσεις, 30 συναυλίες, 3 βαριετέ, 9 εικαστικές και φωτογρα-φικές εκθέσεις, 10 διαλέξεις και πολλές ανοιχτές συζητήσεις πνευματικών αν-θρώπων έρχονται να φωτίσουν μια από τις πιο “σκοτεινές” και υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.

Επιχειρούμε να μεταμορφώσουμε τον κακόφημο πεζόδρομο Μαιζώνος στην πλατεία Βάθη σε Μονμάρτη για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο πλημυρισμένο από μίμους, ζογκλέρ, ακροβάτες, μουσικούς και ζωγράφους δρόμου. Επιχειρούμε να εμβολιάσουμε με σταθερές δόσεις πολιτιστικής έκφρασης αυτήν την λαβωμένη γειτονιά του κέντρου ακόμα και μετά το φεστιβάλ, καθώς οι δρά-σεις του προγράμματος ”το μικρό Παρίσι της Αθήνας” θα συνεχίζονται σχεδόν κάθε μήνα για όλο το χρόνο μέχρι το επόμενο φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές του τμήματος οργάνωσης του φεστιβάλ που δίνουν στο Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο την δύναμη να οραματίζεται και να σχεδιάζει τα επόμενα πολιτιστικά προγράμματα που απλώνονται έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Eυχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα τον ΟΠΑΝΔΑ (οργα-νισμός πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), την “Τεχνό-πολις” και την ΕΑΤΑ του Δήμου Αθηναίων, την ΕΜΣΕ πολιτιστική δράση (Ένωση μουσικοσυνθετών και στιχουργών Ελλάδος) και τους Εμπορικούς συλλόγουςΑθηνών και Πατησίων (Αλυσίδα) καθώς και όλους τους υποστηρικτές μας που αγκαλιάζουν το δίκτυο και τις δράσεις του. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Αλέκο Φασιανό για την ευγενική παραχώρηση της Αφίσας αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλμπέρ Καμύ. Τέλος, θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω θερμά όλους τους καλλιτέχνες,δημιουργούς και ανθρώπους του πνεύματος που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.” 

Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα δρώμενα του φεστιβάλ!
Διάρκεια φεστιβάλ: 09.10-16.10.2013

Δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο σύνδεσμο: https://docs.google.com/file/d/0B7wF_fivzYvOS0V6b2tXdmQzcVk/edit?usp=sharing&pli=1 

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
Αυτές είναι οι ταινίες έναρξης και λήξης του φετινού Φεστιβάλ Beyond Borders
Cine News
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Άγγελος Φραντζής και Χέλενα Βίτμαν στο επίκεντρο των φετινών αφιερωμάτων
Πρόσωπα
Δήμητρα Μουτζούρη: Το The Chios Festival είναι ένας φάρος πολιτισμού στο Αιγαίο
Μουσικά Νέα
Το Ziria Festival “δεν πεθαίνει” – Στο Ξυλόκαστρο με ανανεωμένο line up
Εκδηλώσεις
Κοινωνώ – The Tinos Gathering: Το διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας κορυφώνεται με ένα δεκαπενθήμερο φεστιβάλ
Cine News
Ποιά είναι η νέα γενιά σκηνοθετών που θα δούμε στο Εθνικό Σπουδαστικό του Φεστιβάλ Δράμας;
Cine News
10ο Beyond Borders: Διεθνείς προσωπικότητες του κινηματογράφου στις κριτικές επιτροπές
Φεστιβάλ
Queer Con 2: Η γιορτή για την queer τέχνη και ορατότητα επιστρέφει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Η προφεστιβαλική εβδομάδα φέτος σε Ελληνίς και Εκράν
Φεστιβάλ
Το πρώτο Krokos Open Air Festival έρχεται στον Κρόκο Κοζάνης για ενα δυνατό τριήμερο
Μουσικά Νέα
Το Off The Hook Festival 2025 επιστρέφει στο ΟΑΚΑ – Τα πρώτα ονόματα του line up
Φεστιβάλ
Ikaria State of Mind: Το πιο αυθόρμητο φεστιβάλ του καλοκαιριού βρίσκεται στην Ικαρία – πού αλλού;