MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το νέο πρόγραμμα του Badminton: Πετυχημένα μιούζικαλ, διάσημα μπαλέτα κι επαναλήψεις αγαπημένων παραστάσεων!

Ιδιαίτερα πλούσιο, με ποιοτικά θεάματα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, θα είναι το φετινό πρόγραμμα του Badminton. Το ελληνικό και το ξένο μιούζικαλ, το μπαλέτο, η μουσική εκπροσωπούνται σε μεγάλο βαθμό από τις μεγάλες παραγωγές του θεάτρου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Επαναλήψεις των επιτυχημένων παραγωγών 
-Κατ’ αρχάς επαναλαμβάνεται το αγαπημένο για το κοινό έργο «Μίκης Θεοδωράκης: ποιος την ζωή μου» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη επαναλαμβάνεται. Την παράσταση που αναφέρεται στην ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη έχουν δει πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι στο Badminton και στις πόλεις που περιόδευσε. Ακριβώς οι ίδιοι συντελεστές με τον Θέμη Πάνου σε διπλή διανομή, τον νικητή του πρώτου βραβείου στο Φεστιβάλ της Βενετίας, αντικαθιστά τον Γρηγόρη Βαλτινό.
Η κριτική μας για την παράσταση

-Και  το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην ελληνική επιθεώρηση «Θα σε πάρω να φύγουμε» σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού με σημαντικούς πρωταγωνιστές, όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Αντώνης Λουδάρος επαναλαμβάνεται από τις 20 Νοεμβρίου. Η Ελισάβετ Μουτάφη θα λείψει και την θέση της θα πάρει η Χαρά Κεφαλά.
 Η κριτική μας για την παράσταση

-Επίσης, η παράσταση για όλη την οικογένεια “Θησεάς και Αριάδνη” με Θησέα τον Γιάννη Στάνκογλου, επαναλαμβάνεται από τις 2 Νοεμβρίου.
Η κριτική μας για την παράσταση


Χορός 
-Μεγάλα χορευτικά σύνολα έρχονται στο Badminton. Τα μπαλέτα Γκριγκορόβιτς έρχονται στο 16 και 17 Οκτωβρίου με την παράσταση Δον Κιχώτης του Λέον Μίνκους, αλλά και την Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Ο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι με τα Latvian Opera Ballet έρχεται τα Χριστούγεννα με μεγάλα αστέρια του χορού (25 Δεκεμβρίου ως 5 Ιανουαρίου).

Αφιέρωμα 
-Άλλο ένα αφιέρωμα μουσικοθεατρικό σε μια μεγάλη μορφή της ελληνικής μουσικής. Το «Μαρινέλλα- Βέμπο: Η συνάντηση» ανεβαίνει από 15 Ιανουαρίου. Η μουσική βιογραφία της Σοφίας Βέμπο, η οποία είναι γνωστή μόνο ως η τραγουδίστρια του έπους του 40. Όμως είναι μια τραγουδίστρια που δημιούργησε μια ολόκληρη σχολή. Ξεκινά την δεκαετία του 30 και φτάνει στην εποχή του Πολυτεχνείου, όταν η Βέμπο έγινε η μάνα των φοιτητών. Ο Πέτρος Ζούλιας έγραψε το σενάριο. Ο Αντώνης Λουδάρος και η Μαρινέλλα πρωταγωνιστούν στην παράσταση.

Μιούζικαλ
-Το θρυλικό μιούζικαλ Cats. Η δημιουργία του κορυφαίου συνθέτη Andrew Lloyd Weber, είναι η πιο εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης στην ιστορία του μιούζικαλ θα ανέβει στο θέατρο Badminton 26 Φεβρουαρίου – 15 Μαρτίου 2014

-Αέρα Broadway, αλλά με Έλληνες συντελεστές, φέρνει από τις 25 Απριλίου το “Priscilla Η βασίλισσα της ερήμου“, ένα μιούζικαλ που αναφέρεται στην ντραγκ σκηνή της Αυστραλίας και θριάμβευσε στα Όσκαρ την δεκαετία του 90. Το μιούζικαλ είναι το πρώτο West End και Broadway μιούζικαλ στο Θέατρο Badminton, στο οποίο οι διάλογοι θα είναι στα ελληνικά, ενώ τα περισσότερα τραγούδια, επιτυχίες του ’70 και του’ 80, θα ερμηνεύονται στα αγγλικά. Τη μετάφραση του έργου έχει αναλάβει ήδη ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το μιούζικαλ, λέγοντας ότι αναφέρεται σε ήρωες που «ντύνονται διαφορετικά από εμάς, αλλά αγαπάνε όπως εμείς, πονάνε όπως εμείς, γελάνε όπως εμείς, συγκινούνται, θυμώνουν, τσακώνονται, αλλά βρίσκουν την δύναμη να σταθούν στα πόδια τους και να πουν κι ένα τραγούδι. Και να το πουν και καταπληκτικά».

Και ένα σημαντικό γεγονός- μια βιωματική εμπειρία: 
-Το Dialogue in the Dark από 15 Οκτωβρίου ( παγκόσμια μέρα του λευκού μπαστουνιού) είναι ένα ταξίδι συνειδητοποίησης και αυτογνωσίας, που θα πραγματοποιηθεί στον νέο χώρο Loft του θεάτρου Badminton: Μια μεγάλη πόλη- εγκατάσταση, μια εμπειρία, όπου ζεις και περπατάς σε μια πόλη στο απόλυτο σκοτάδι. Πρόκειται για εξομοίωση της ζωής των τυφλών, με ξεναγούς τυφλούς ανθρώπους. Τα γκρουπ που μπαίνουν θα είναι μέχρι 8 άτομα και η εγκατάσταση θα διαρκέσει για καιρό.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b