MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νύχτες Πρεμιέρας: Ο… προικισμένος Ερίκ Καντονά σε ταινία- όργιο

Σε μια πολύ αποκαλυπτική εμφάνιση, ο άλλοτε σπουδαίος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Ερίκ Καντονά, παίζει στην ταινία “Ραντεβού Μετά τα Μεσάνυχτα” και κλέβει τις εντυπώσεις με την εμβληματική cult μορφή του, αλλά και την τολμηρή του εμφάνιση.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία του Γιάν Γκονζάλες προβάλλεται στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ Νύχτες πρεμιέρας. Αν και στην υπόθεσή της οι πρωταγωνιστές διαρκώς αναφέρονται σε ένα όργιο, το οποίο ετοιμάζονται να κάνουν, αυτή τους η πρόθεση δεν ολοκληρώνεται. Ωστόσο, υπάρχουν προκλητικές σκηνές, περισσότερο με διάθεση να ειρωνευθεί ο σκηνοθέτης πορνογραφικά κλισέ, παρά για να παρουσιάσει ερωτικές σκηνές στην ταινία του. Στην πιο τολμηρή από αυτές, ο Ερίκ Καντονά κατεβάζει το παντελόνι του, αποκαλύπτοντας on camera πόσο προικισμένος είναι. Βέβαια, το πέος είναι προσθετικό (τα ψεύτικα γεννητικά όργανα είναι συνηθισμένα στο γαλλικό σινεμά). 

Καλλιτεχνικά αφήνει ανάμικτα συναισθήματα. Κινείται ανάμεσα στο ονειρικό και ποιητικό σινεμά και την τολμηρή παρωδία των συμβάσεων του πορνό, αλλά και της φαντασίωσης γενικότερα, είτε έχει να κάνει με την ερωτική φαντασίωση, είτε εν γένει με το φανταστικό. Έχει κάποιες εύστροφες επιλογές, αλλά σε πολλά πλάνα δίνει μια αίσθηση b movie. Επίσης, οι πολλές διαφορετικές επιρροές από το σινεμά, που δύσκολα ενσωματώνονται σε μια ενιαία αισθητική άποψη, αλλά και μια φοβερή ασάφεια στην πλοκή και στις ιδέες του έργου, όσο και στην εναλλαγή συναισθημάτων. Το σκηνικό μοιάζει αρκετά απροσδιόριστο σκηνικά, με σουρεαλιστικά στοιχεία, εκεί που ο Μαρκίσιος Ντε Σαντ συναντά τον φουτουρισμό, τον σουρεαλισμό, αλλά και το κιτς αλμοδοβαρικό στοιχείο. 
Alain-Fabien-Delon-sur-le-plateau-du-Grand-Journal-de-Canal-a-Cannes-le-21-mai-2013
 Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Γάλλος σκηνοθέτης Γιαν Γκονζάλες μπλέκει την κλασική γαλλική διανόηση με τα ανατολίτικα παραμύθια και τη σεξουαλική λογοτεχνία. Κερασάκι στην τούρτα η ερμηνεία του νεαρού Αλέν Φαμπιάν Ντελόν, ο οποίος διαθέτει την εκφραστικότητα και τα υγρά μάτια του πατέρα του. 

Σκηνοθεσία- Σενάριο: Yann Gonzalez

Ηθοποιοί : 
Kate Moran, Niels Schneider, Nicolas Maury, Éric Cantona, Fabienne Babe, Alain Fabien Delon

Η ταινία “Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα” προβάλλεται ξανά σήμερα (20/9) στις 20:30 στον ΔΑΝΑΟΣ 2.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b