MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από την ζωή ο Μιχάλης Γιαννάτος, ο ηθοποιός του “Εξπρές του μεσονυχτίου”

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος, ένας ηθοποιός που κέρδισε την εκτίμηση του κοινού και έκανε σημαντική καριέρα με πολλές ταινίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και το 1965 πήγε στη Δραματική Σχολή του Ντίνου Δημόπουλου. H πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Οι στιγματισμένοι», του Γιώργου Ζερβουλάκου. 

Μιλούσε πέντε γλώσσες και ήταν αγαπημένος του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Έπαιξε επίσης στην «Πολίτικη κουζίνα» τού Μπουλμέτη, στην ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων» και συνολικά σε 100 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες σε 27 ξένες κινηματογραφικές παραγωγές, όπως  «Το Εξπρές του Μεσονυκτίου», «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», το «Μόναχο».

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μιχάλη Γιαννάτου, εξέφρασε χτες, Τετάρτη ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος με δήλωσή του.

“Ο Μιχάλης Γιαννάτος υπήρξε ένας εκλεκτός ηθοποιός, που ενσάρκωσε ρόλους σε πολλές σημαντικές Ελληνικές αλλά και διάσημες ξένες ταινίες. Ήταν όμως κι ένας από κείνους τους καλλιτέχνες και, κατά βάθος, ένας από κείνους τους ανθρώπους, που αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν είναι ανάγκη να έχεις τον πρώτο ρόλο για να πρωταγωνιστείς” αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b