MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συγκρίνει τον Superman με την ελληνική μυθολογία ο σκηνοθέτης του “Ανθρώπου από Ατσάλι”!

Η υπερβολική βία που είχε ο Άνθρωπος από Ατσάλι δεν έμεινε ασχολίαστη. Πολλοί θεατές αναρωτήθηκαν γιατί ο Superman να καταστρέφει τα πάντα στο όνομα της δικαιοσύνης. Ωστόσο, την καταστροφική μανία του υπερήρωα και του έργου υπεραμύνθηκε ο σκηνοθέτης του Zack Snyder, ενθυμούμενος την ελληνική μυθολογία.

author-image Γιώργος Σμυρνής

“Ήθελα η ταινία να έχει ένα μυθολογικό συναίσθημα” εξήγησε ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη που έδωσε σε ιαπωνική εφημερίδα. “Στην αρχαία μυθολογία, οι μαζικοί θάνατοι χρησιμοποιούνται για να συμβολίσουν καταστροφές. Σε χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιαπωνία, οι μύθοι περνούσαν από γενιά σε γενιά, εν μέρει για να δώσουν εξηγήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο και την βία. Στην Αμερική δεν έχουμε την κληρονομιά της αρχαίας μυθολογίας. Ο Superman είναι ίσως ό,τι πιο κοντινό έχουμε. Είναι ένας τρόπος για να εξιστορήσουμε τον μύθο.”  

Βέβαια, με αυτόν τον τρόπο ο Snyder δεν υπεραμύνεται μόνο της βίας που υπάρχει στον Άνθρωπο από Ατσάλι, αλλά γενικότερα στα έργα του, που κατακλύζονται από εικόνες άγριας βίας και καταστροφής (300, Sin City κ.α.)

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b