MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς είναι σήμερα τα κινηματογραφικά παιδιά-θαύματα της δεκαετίας του 90′;

Ποιός δεν γέλασε με το Home Alone και ποιος δεν φοβήθηκε με την Έκτη Αίσθηση; Τα παιδιά-θαύματα της μεγάλης σκηνής γέμισαν τα βράδια μας με τα χαμόγελα τους και με το υποκριτικό τους ταλέντο.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Όμως, φαίνεται πως ο χρόνος φέρθηκε ύπουλα στα συγκεκριμένα παιδιά. Αρκετά από αυτά, όσο μεγάλωναν έχαναν το νάζι, τα όμορφα και γλυκά τους πρόσωπα, και δεν μπόρεσαα να κάνουν μια μεγάλη καριέρα. Κάποιοι έμπλεξαν με ναρκωτικά και άλλοι απλώς με “μικρά ρολάκια”. Και σίγουρα είναι πια ξεχασμένοι και δεν έχουν την παιδική τους λάμψη, η οποία τους είχε κάνει σταρ. 

Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Κάποια από τα παιδιά θαύματα, συνέχισαν την καριέρα τους και μεγαλώνοντας κεφαλαιοποίησαν την ταχύτατα κερδισμένη τους φήμη με σημαντικούς ρόλους αλλά και με σημαντικά βραβεία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Natalie Portman, η οποία έφτασε να κερδίσει ακόμα και το Όσκαρ το 2011.

Δείτε εδώ πως είναι σήμερα όλα εκείνα τα χαμόγελα της δεκαετίας του 90′ που έκλεψαν την καρδιά μας.


Macaulay Culkin
macaulay-culkin-636 1macaulay-culkin 53 1450870a

Μια ταινία σταθμός για μικρούς και μεγάλους, το Home Alone μας έκανε παρέα τα Χριστούγεννα χαρίζοντας άφθονο γέλιο. Αυτή ήταν και η ταινία που μας σύστησε επίσημα τον Macaulay Culkin λίγο μετά το 1989 και την ταινία Uncle Buck. Ένα παιδί θαύμα που άφησε εποχή στις παιδικές στις παιδικές ταινίες του Hollywood την δεκαετία του 90′. Σήμερα, ο ηθοποιός έχει σταματήσει να ασχολείται με την υποκριτική. Δυστυχώς η καριέρα του έφτασε στο τέλος όταν το 2004 συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών. Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του και έλαβε τρεις ενός έτους ποινές φυλάκισης με αναστολή και 540 δολάρια πρόστιμο. Σε προσωπικό επίπεδο, Culkin παντρεύτηκε την ηθοποιό Rachel Miner το 1998, αλλά χώρισε το 2002.

Edward Furlong
edward-furlong-terminator-2-477edward furlong 636

Τον γνωρίσαμε ως Τζον Κόνορ, στο Terminator 2 το 1991: Ημέρα της Κρίσης. Ο λόγος για τον Edward Furlong που γρήγορα έγινε παιδί-αστέρι στις ταινίες του 90′. Η καριέρα του δεν ακολούθησε , όπως θα φανταζόταν κανείς την επιτυχία του Terminator. Ωστόσο, η συμμετοχή του στη θρυλική εταιρεία American History X το 1998, στο ρόλο του μικρότερου αδελφού του Edward Norton του, αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κατόρθωμα. Ο Furlong παραμένει ακόμα στο Χόλιγουντ, αν και πλέον είναι περισσότερο γνωστός για τα σκληρά πάρτι του από ό, τι για τις ταινίες που παίρνει μέρος. Συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2013 για την άσκηση βίας κατά τη φίλη του, την ηθοποιό Monica Keena. Απέφυγε την ποινή φυλάκισης, τον Ιούλιο, αφού συμφώνησε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης για τον εθισμό του στα ναρκωτικά για 90 ημέρες, καθώς και να παραστεί 52 εβδομάδες σε συνεδρίες συμβουλών κακοποίησης.

Christina Ricci
christina-ricci-adams-family-636christina ricci 636

Το ντεμπούτο της το έκανε το 1990 στην κωμωδία Mermaids, μα ανέδειξε το υποκριτικό της ταλέντο στην ταινία Τhe Addams Family, το 1991. Το 1995, η Ricci έφθασε στο απόγειο της παιδικής καριέρας της με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Κάσπερ, υποδυομένη επιτυχημένα το πιο φιλικό φάντασμα του κόσμου. Το 1997 πήρε μέρος στο δράμα της Ανγκ Λι «The Ice Storm». Στην εφηβεία της αγωνίστηκε με το πρόβλημα της διατροφικής διαταραχής και βγήκε κερδισμένη. Συμμετείχε αργότερα σε ταινίες όπως Sleepy Hollow και Speed Racer, ενώ κέρδισε την υποψηφιότητα για ένα βραβείο Emmy για τη συμμετοχή της στο Grey Αnatomy το 2006. Σύμφωνα με φήμες το 2011 η Ricci αποτέλεσε ένα από τα κορίτσια του Robert Pattinson προκαλώντας το φθόνο των fans του Twilight.

Haley Joel Osment
haley-joel-osment-sixth-sense-636haley joel osment 636

Αν και έγινε γνωστός από τη θρυλική ταινία The Sixth Sense, το 1999. Τον συναντήσαμε πρώτη φορά ως γιο του Τομ Χανκς στη ταινία Forrest Gump το 1994. Ο Haley Joel Osment αποτέλεσε το παιδί θαύμα της δεκαετίας δικαιολογημένα, αφού όλες οι ταινίες του είχαν τεράστια απηχηση στο κοινό. Συνέχισε τη καριέρα του με τη κωμική σειρά The Jeff Foxworthy, με την εξαιρετική κοινωνική ταινία Pay it forward (2000), με την blockbuster ταινία του Steven Spielberg, A.I. Artificial Intelligence (2001) και τη ταινία Secondhand Lions(2002). Σήμερα, ο Haley Joel Osment δεν είναι ακριβώς ο homme fatale που φανταζόμασταν ότι θα γίνει, ενώ έχει πάψει να ασχολείται ενεργά με τη ηθοποιία.

 
 Anna Chlumsky
anna-chlumsky-my-girl-636 1chlumsky 636

Η Anna Chlumsky έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με το αξέχαστο όνομα Vada Sultenfuss το 1991 στη ταινία My Girl. Το 1994 πρωταγωνίστησε στο sequel The Girl 2, ενώ τo 1995 έπαιξε στη ταινία Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain. Ωστόσο, η Chlumsky να ασχοληθεί με τις σπουδές της και έτσι το 2002 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, με πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις. Από τον Μάρτιο του 2008 είναι παντρεμένη με το Shaun So.
 
 Natalie Portman
 natalie-portman-beautiful-girls-636natalie portman 0
 
Μπορεί η ταινία Léon: The Professional, το 1994 να μην αποτελεί το πιο «παραδοσιακό» ντεμπούτο της, αλλά σίγουρα αποδεικνύει την υποκριτική δεινότητας της. ο λόγος για την Natalie Portman που τράβηξε τα βλέμματα στην ταινία Heat, το 1995, στο ρόλο της κόρης του Αλ Πατσίνο που αυτοκτονεί. Τον επόμενο χρόνο, ο ρόλος του κοριτσιού της διπλανής πόρτας στη ταινία Beautiful Girls άνοιξε οριστικά τις πόρτες τoυ Hollywood για την ηθοποιό. Ύστερα ακολούθησαν μόνο επιτυχίες, όπως το Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Το 2011 κέρδισε το Oscar για τη ταινία Black Swan του Darren Aronofsky, στα γυρίσματα της οποίας γνώρισε και τον χορογράφο πατέρα του παιδιού της, Benjamin Millepied, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2012. Μετά από ένα μικρό επαγγελματικό διάλειμμα, θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη ηθοποιό στη ταινία Thor: The Dark World –που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο στις μεγάλες οθόνες- στο ρόλο της Jane Foster.

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b