MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

100 χώροι για να απολαύσετε την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε όλη τη χώρα!

Περισσότεροι από 100 Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία και Μουσεία στην Αττική αλλά και σε όλη την Επικράτεια, από τη Ζώνη του Έβρου ως τη Φαιστό της Κρήτης και από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας μέχρι το Ηραίο της Σάμου, θα παραμείνουν ανοιχτοί τη βραδιά της Τετάρτης 21 Αυγούστου 2013 για την πραγματοποίηση του θεσμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Monopoli Team

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις ή και απλές επισκέψεις στους Αρχαιολογικούς χώρους, τα Μνημεία και τα Μουσεία, προσφέρει, με ελεύθερη είσοδο στον κόσμο, μια βραδιά χαράς και αισιοδοξίας «Στο Φως του Φεγγαριού».

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Σουνίου δεν θα παραμείνουν ανοιχτοί μετά τις 20.00 για την βραδιά της Πανσελήνου, για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στους χώρους αυτούς. Ειδικότερα για το Σούνιο, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν τον Ναό του Ποσειδώνα από το γειτονικό ύψωμα, όπου η πρόσβαση είναι επίσης ελεύθερη.

Στην Αττική οι χώροι που θα είναι ανοικτοί στο κοινό είναι οι εξής:

  • Μουσείο Ακρόπολης: Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, με ελληνικές και ξένες γνωστές μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών (ΑΣΔΥΣ), στον προαύλιο χώρο του στις 9:30 μ.μ. Η Στρατιωτική Μουσική που ιδρύθηκε το 1825 αποτέλεσε για χρόνια τον μοναδικό φορέα μουσικού πολιτισμού στην Ελλάδα με μαέστρους διεθνούς φήμης αρχιμουσικούς, όπως οι Μάγγελ, Καλομοίρης και Καίσαρης, καθώς και ανάλογους σολίστες. Σήμερα, η Στρατιωτική Μουσική Αθηνών υποστηρίζει όλες τις εκδηλώσεις του Στρατού, ενώ συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών στο εξωτερικό. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Λοχαγός (ΜΣ) Μιχαήλ Χασούρης. Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 το βράδυ), δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.
  • Λόφος Φιλοπάππου (άνδηρο Πικιώνη)- Φιλαμορμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων Μουσική Εκδήλωση με τίτλο “Στου Φιλοπάππου είναι η αγάπη μου κρυμμένη κάπου”. Ωρα έναρξης: 21.30
  • Εθνικό Αρχαιολογικό ΜουσείοΔωρεάν επίσκεψη στην περιοδική έκθεση “Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός” από τις 20:00 έως τις 23:00.
  • Νομισματικό Μουσείο Αθηνών – Κήπος Νομισματικού Μουσείου Μουσική εκδήλωση με την υποστήριξη της Εταιρείας Μουσείων Εστίασης Α.Ε. με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την Αργυρώ Καπαρού. Ωρα έναρξης 21.00
  • Αρχαιολογικός χώρος Αμφιαραείου, Ωρωπός – Ηχογραφημένη ορχηστρική μουσική.
  • Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας – Μουσική εκδήλωση με τους Βασίλη Λέκκα και Μελίνα Κανά.


Δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο Excel του παρακάτω link, αναλυτικά τους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα μείνουν ανοιχτοί με εκδηλώσεις τη βραδιά της Τετάρτης 21 Αυγούστου.

http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=54512
panselinos2013.xls

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b