MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια 2013” στην Σάμο

Το Φεστιβάλ Ηραία – Πυθαγόρεια καταγράφει μια δημιουργική πορεία μέσα στο χρόνο, αναζητώντας τις πνευματικές ρίζες της Ιωνικής σκέψης αλλά και τις καλλιτεχνικές εκφράσεις της. Παράλληλα παρακολουθεί την πορεία του Αιγιακού πολιτισμού και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου, ενώ στήνει γέφυρες με τους λαούς της Μεσογείου και την σύγχρονη Ευρωπαϊκή σκέψη. 18 – 21 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στα 7 χρόνια της παρουσίας του, συνέδρια, ομιλίες και δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις δίνουν το στίγμα ενός θεσμού με διεθνείς αλλά και τοπικές διακρίσεις. Παράλληλα, το ΕΣΡ, έχει χαρακτηρίσει το Φεστιβάλ πνευματικό γεγονός και κάλεσε τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να προβάλουν δωρεάν το διαφημιστικό του σποτ.

Βασική εκδήλωση του Φεστιβάλ ειναι η αναπαράσταση της γιορτής των αρχαίων Ηραίων που δίνει το δικαίωμα σε εκατοντάδες εθελοντές να δημιουργήσουν ένα μοναδικό θέαμα. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες με βάση την φιλοσοφία του Φεστιβάλ, αλλά και την δεδομένη οικονομική συγκυρία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εκδήλωση: Στις Γειτονιές των τραγουδιών
Ημερομηνία: Κυριακή 18 Αυγούστου 2013
Ώρα: 21.00
Τοποθεσία: Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου
Πληροφορίες: Συναυλία με θέμα τη μουσική μέσα στο χρόνο. Τραγουδούν η χορωδία Υδύλη, η υψίφωνος Δήμητρα Τσακανιά, η Αγγελική Μαρκαντώνη και η παιδική χορωδία του συλλόγου Λυκούργος. Μουσική διεύθυνση χορωδιών, Γιώργος Κουμαραδιός.

Εκδήλωση: Τα τραγούδια των Μύθων
Ημερομηνία: Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013
Ώρα: 21.00
Τοποθεσία: Μουσείο Πυθαγορείου
Πληροφορίες: Συναυλία με τραγούδια της παγκόσμιας μουσικής αλλά και Ελληνικής σκηνής που έχουν σαν έμπνευση αρχαίους ελληνικούς μύθους. Τραγουδούν η υψίφωνος Μαρία Κανελλοπούλου και η Αλίκη Μαρκαντώνη.

Εκδήλωση: Η μεγάλη πομπή των Ηραίων
Ημερομηνία: Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
Ώρα: 21.00
Τοποθεσία: Κεντρικός δρόμος & λιμάνι Πυθαγορείου
Πληροφορίες: Τραγουδούν οι Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και η Αλίκη Μαρκαντώνη. Χορεύει η ομάδα χορού της Ελενης Παντελούκα. Θα προηγηθεί σκυταλοδρομία γυναικών απο το ναό της Ήρας στο Πυθαγόρειο.

Εκδήλωση: Έρωτας, Αύγουστος, ολόγιομο φεγγάρι στο Σαμιακό Ηραίον
Ημερομηνία: Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013
Ώρα: 21.00
Τοποθεσία: Ναός της Ήρας
Πληροφορίες: Συναυλία αφιερωμένη σε μελοποιημένα ποιήματα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και στην Πανσέληνο του Αυγούστου. Τραγουδούν οι Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και η Μαρία Κανελλοπούλου.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται απο την συντονιστική επιτροπή εθελοντών Σάμου, τον Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ. και τον Δήμο της Σάμου, ενω υποστηρίζονται απο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σαμου και ιδιωτικούς φορείς. Η εκδήλωση στο Μουσείο Πυθαγορείου γίνεται σε συνδιοργάνωση με την ΚΑ Εφορεία προϊστορικών και κλασσικών μνημείων. Στο ναό της Ήρας γίνεται επίσης σε συνδιοργάνωση με την ΚΑ Εφορεία προϊστορικών και κλασσικών μνημείων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκούργο.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Στην Πόλη
Cat Festival 2026: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ αφιερωμένο στη γάτα επιστρέφει
Μουσικά Νέα
25 χρόνια Athens Jazz: Το φεστιβάλ γιορτάζει με μια βραδιά που τιμά την ιστορία του θεσμού
Cine News
26o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Τα βραβεία
Μουσικά Νέα
ΑΧΟΣ ΦΕΣΤ: Μία ανοιξιάτικη μουσικοχορευτική γιορτή στο Πλύφα
Μουσικά Νέα
Borderline 2026: Οι καλλιτέχνες που κάνουν την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ άχαστη
Φεστιβάλ
META – MORPHOSIS: Το 22ο Athens Digital Arts Festival έρχεται στην Τεχνόπολη
Εικαστικά
Women’s Photo Festival: Φωτογραφία γένους θηλυκού
Μουσικά Νέα
Το UP FM Festival έρχεται να ξεσηκώσει (ξανά) την Πάτρα
Μουσικά Νέα
Φ hill Sessions: Οι συναυλίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στον λόφο Φιλοπάππου
Παιδί
KIDOPIA Festival: Μια «παιχνιδο-πόλη» για παιδιά και γονείς στο Παλαιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου κλείνει τα 25 του χρόνια