MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
01
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ “Ηραία – Πυθαγόρεια 2013” στην Σάμο

Το Φεστιβάλ Ηραία – Πυθαγόρεια καταγράφει μια δημιουργική πορεία μέσα στο χρόνο, αναζητώντας τις πνευματικές ρίζες της Ιωνικής σκέψης αλλά και τις καλλιτεχνικές εκφράσεις της. Παράλληλα παρακολουθεί την πορεία του Αιγιακού πολιτισμού και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου, ενώ στήνει γέφυρες με τους λαούς της Μεσογείου και την σύγχρονη Ευρωπαϊκή σκέψη. 18 – 21 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στα 7 χρόνια της παρουσίας του, συνέδρια, ομιλίες και δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις δίνουν το στίγμα ενός θεσμού με διεθνείς αλλά και τοπικές διακρίσεις. Παράλληλα, το ΕΣΡ, έχει χαρακτηρίσει το Φεστιβάλ πνευματικό γεγονός και κάλεσε τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να προβάλουν δωρεάν το διαφημιστικό του σποτ.

Βασική εκδήλωση του Φεστιβάλ ειναι η αναπαράσταση της γιορτής των αρχαίων Ηραίων που δίνει το δικαίωμα σε εκατοντάδες εθελοντές να δημιουργήσουν ένα μοναδικό θέαμα. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες με βάση την φιλοσοφία του Φεστιβάλ, αλλά και την δεδομένη οικονομική συγκυρία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εκδήλωση: Στις Γειτονιές των τραγουδιών
Ημερομηνία: Κυριακή 18 Αυγούστου 2013
Ώρα: 21.00
Τοποθεσία: Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου
Πληροφορίες: Συναυλία με θέμα τη μουσική μέσα στο χρόνο. Τραγουδούν η χορωδία Υδύλη, η υψίφωνος Δήμητρα Τσακανιά, η Αγγελική Μαρκαντώνη και η παιδική χορωδία του συλλόγου Λυκούργος. Μουσική διεύθυνση χορωδιών, Γιώργος Κουμαραδιός.

Εκδήλωση: Τα τραγούδια των Μύθων
Ημερομηνία: Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013
Ώρα: 21.00
Τοποθεσία: Μουσείο Πυθαγορείου
Πληροφορίες: Συναυλία με τραγούδια της παγκόσμιας μουσικής αλλά και Ελληνικής σκηνής που έχουν σαν έμπνευση αρχαίους ελληνικούς μύθους. Τραγουδούν η υψίφωνος Μαρία Κανελλοπούλου και η Αλίκη Μαρκαντώνη.

Εκδήλωση: Η μεγάλη πομπή των Ηραίων
Ημερομηνία: Τρίτη 20 Αυγούστου 2013
Ώρα: 21.00
Τοποθεσία: Κεντρικός δρόμος & λιμάνι Πυθαγορείου
Πληροφορίες: Τραγουδούν οι Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και η Αλίκη Μαρκαντώνη. Χορεύει η ομάδα χορού της Ελενης Παντελούκα. Θα προηγηθεί σκυταλοδρομία γυναικών απο το ναό της Ήρας στο Πυθαγόρειο.

Εκδήλωση: Έρωτας, Αύγουστος, ολόγιομο φεγγάρι στο Σαμιακό Ηραίον
Ημερομηνία: Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013
Ώρα: 21.00
Τοποθεσία: Ναός της Ήρας
Πληροφορίες: Συναυλία αφιερωμένη σε μελοποιημένα ποιήματα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και στην Πανσέληνο του Αυγούστου. Τραγουδούν οι Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και η Μαρία Κανελλοπούλου.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται απο την συντονιστική επιτροπή εθελοντών Σάμου, τον Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ. και τον Δήμο της Σάμου, ενω υποστηρίζονται απο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Σαμου και ιδιωτικούς φορείς. Η εκδήλωση στο Μουσείο Πυθαγορείου γίνεται σε συνδιοργάνωση με την ΚΑ Εφορεία προϊστορικών και κλασσικών μνημείων. Στο ναό της Ήρας γίνεται επίσης σε συνδιοργάνωση με την ΚΑ Εφορεία προϊστορικών και κλασσικών μνημείων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκούργο.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Οι Seeds ρίχνουν σπόρους παραδοσιακής μουσικής στη Μικρή Επίδαυρο
Μουσικά Νέα
Roads Festival 2025: Ένα τριήμερο για τη μουσική χωρίς σύνορα στο Θέατρο Πέτρας
Μουσικά Νέα
To Ametric Festival για 5η χρονιά στην Παλιά Πόλη των Χανίων – Το πλήρες πρόγραμμα
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Φεστιβάλ
Το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου φωτίζει το δημιουργικό χάος με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Η 8η Λελέκιος Φιέστα επιστρέφει στο Ναύπλιο, με το πιο δυνατό line up
Εκδηλώσεις
Μελωδίες παγκόσμιας εμβέλειας στη Χάλκη: Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής τιμά τους Θεοδωράκη και Χατζιδάκι
Φεστιβάλ
Amvrakia Music Festival 2.0 – Ένα μουσικό τριήμερο στη μαγική λίμνη Αμβρακία
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Δελφών «To Λάλον Ύδωρ» 2025: Δύο μουσικές βραδιές αφιερωμένες στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική
Μουσικά Νέα
Ντόρα Μπακοπούλου: Ακούω πάντα αυτό που λέει η ψυχή μου
Αφιέρωμα
Οι σταθμοί στη ζωή της Ζιλιέτ Μπινός μέσα από δικά της λόγια