MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Επισκεφτείτε ένα μουσείο μέσα από το Google Art Project! (gallery)

Το Google Art Project είναι ιστότοπος που προβάλλει εκθέσεις και συλλογές μουσείων από όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά συνεργάζεται με τα πιο γνωστά μουσεία σε περισσότερες από 40 χώρες. Μέσα από τον ιστότοπο ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί, έστω και εικονικά, όποιο μουσείο παγκοσμίας φήμης επιθυμεί, να θαυμάσει τον αγαπημένο του πίνακα και να εξερευνήσει τους πολιτιστικούς θησαυρούς του κόσμου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Οι διαθέσιμες φωτογραφίες περιλαμβάνουν έργα όπως πίνακες, γλυπτά και έπιπλα. Πάνω από 40.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης παρουσιάζουν τα έργα τέχνης, επιτρέποντας στον επισκέπτη να κάνει ζουμ στο έργο, ώστε να εξετάσει και να εκτιμήσει την απίστευτη λεπτομέρεια των αριστουργημάτων.

Παράλληλα η Google Art Project παρέχει βίντεο, προβολή σημειώσεων, λεπτομερείς πληροφορίες, χάρτες και άλλες σχετικές πληροφορίες, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική γνώση των αριστουργημάτων.

Πάρτε εδώ μια πρώτη γεύση από τα έργα του ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ, ο οποίος επηρέασε καταλυτικά το κίνημα του εξπρεσιονισμού, του φωβισμού αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης. Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τα έργα του ζωγράφου που εκτίθενται στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ και μεταφέρθηκαν σε μορφή φωτογραφιών στο Google Art Project.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b