MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Θερμοκήπιο του Πίντερ στην μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Η τελευταία παράσταση που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Βογιατζής στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων και η τελευταία στην οποία έπαιξε, το “Θερμοκήπιο” του Πίντερ, θα ανέβει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών από τις 22 ως τις 26 Ιουλίου. Στην νέα σκηνή του θεάτρου της οδού Κυκλάδων, φυσικά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η τελευταία σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων ή πώς ο κορυφαίος ποιητής της σκηνής απογειώνει την πιντερική «ατμόσφαιρα ποιητικού τρόμου». Ο Βογιατζής είχε ανεβάσει αυτήν την παράσταση το 2011. Με νέο καστ σχεδίαζε να την ανεβάσει και φέτος, με τον ίδιο ξανά στο ρόλο του Ρουτ, στον οποίο είχε διαπρέψει το 2011. Τώρα θα ανέβει στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών, ως ένδειξη τιμής προς τον μεγάλο ηθοποιό και σκηνοθέτη.  Ο Γιώργος Γάλλος θα πάρει την θέση του Βογιατζή στον ρόλο του Ρουτ, ενώ η υπόλοιπη διανομή και η σκηνοθετική ματιά διατηρήθηκαν για την παράσταση.

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση 

Σε ένα κρατικό «ησυχαστήριο», ασθενείς με κωδικούς αντί για ονόματα, μυστηριώδεις γεννήσεις και θάνατοι, ανακρίσεις και ηλεκτροσόκ: η προφητική δύναμη του νεανικού (1958), άγνωστου επί μια εικοσαετία, κειμένου αναδεικνύεται μέσα από την ουσιαστική εντρύφηση στη –βασισμένη στη σπουδή της καθημερινής ομιλίας– γλώσσα-μουσική παρτιτούρα του Άγγλου νομπελίστα. Επανάληψη της παράστασης με ανανεωμένη διανομή και τον σκηνοθέτη ως αξέχαστο Poυτ είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Απρίλιο.

Μετάφραση
Λευτέρης Βογιατζής
Νίνος Φένεκ-Μικελίδης

Σκηνοθεσία
Λευτέρης Βογιατζής

Σκηνικά – Κοστούμια

Εύα Μανιδάκη

Μουσική

Δημήτρης Καμαρωτός

Διανομή
Ρουτ Γιώργος Γάλλος
Γκιμπς Δημήτρης Ήμελλος
Ταμπ Βασίλης Κουκαλάνι
Λομπ Γιάννης Νταλιάνης
Λας Αργύρης Πανταζάρας
μις Κατς Μαρία Σκουλά
Λαμ Χάρης Φραγκούλης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Πίντερ
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βογιατζής


Παίζουν: Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Ήμελλος, Βασίλης Κουκαλάνι, Γιάννης Νταλιάνης, Αργύρης Πανταζάρας, Μαρία Σκουλά, Χάρης Φραγκούλης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b