MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μεγάλη η επιτυχία του φετινού Jumping Fish Festival!

Το Jumping Fish της COSMOTE ξέρει καλά, επιλέγει σωστά και αναδεικνύει τους καλλιτέχνες που έχουν κάτι (όχι απλά «κάτι», πολλά) να πουν, όπως φάνηκε περίτρανα στο φετινό Jumping Fish Festival 2013: Young Guitars… Groups & Heroes που πραγματοποιήθηκε στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων στις 4 Ιουλίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το Φεστιβάλ φιλοξένησε στη σκηνή του μερικά από τα καλύτερα ονόματα που “αλιεύθηκαν” από το Jumping Fish της COSMOTE από το 2009 μέχρι σήμερα, ενώ δίπλα τους στάθηκαν μερικοί από τους πιο δημιουργικούς καλλιτέχνες-αντιπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής σκηνής που τους επηρέασαν στις μουσικές τους αναζητήσεις. Και φυσικά η μεγαλύτερη επιβράβευση ήταν η ανταπόκριση του κοινού, που αποδείχθηκε πρόθυμο να στηρίξει και να δώσει μια ευκαιρία σε νέα ταλέντα να χτίσουν την εγχώρια σκηνή του αύριο!

Η πρωτοβουλία, που πήρε φέτος το φεστιβάλ να έχει ελεύθερη είσοδο, έφερε τον κόσμο ακόμα πιο κοντά στη μουσική και οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους, παρέα με μερικά από τα πιο φρέσκα ονόματα που εκπροσωπούν αυτή τη στιγμή τον ελληνικό ήχο. Το πάντρεμα αγνό και από έρωτα και όχι απο συνοικέσιο και το αποτέλεσμα εξαιρετικό και με σίγουρη επιτυχία. Από την μία οι Los Mujeros (Jumping Fish Ιουνίου 2011) παρέα με τονΝικήτα Κλιντ να σκαλίζουν παλιά ρεμπέτικα και να τους δίνουν έναν βαλκανικό αέρα, πάντα συνοδευόμενα από το σκόρπιο flow του Νικήτα, που σε στέλνει από την Βίσση στην Βανδή και από την Βανδή στην Βίσση (not), να παίρνουν αγκαλιά την “Babushka” τους και με αυτή να γυρίζουν τον κόσμο καθώς χάνονται κάπου μέσα σε “Λόγια Λόγια”, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ακούσουμε προσωπικές δημιουργίες των Los Mujeros, όπως το κομμάτι που μας έχει σημαδέψει, το οποίο δεν είναι άλλο από το “Hey Woman”.

JFish f 783Από την άλλη, οι His Majesty The King of Spain (Jumping Fish Ιουνίου 2010), αγκαζέ με τον Φοίβο Δεληβοριά συνέπραξαν σε δύο από τα αγαπημένα του Φοίβου (“Αυτή Που Περνάει”, “Η Κική”), στο πριν και στο μετά έπαιξαν κομμάτια από το ιδιοσυγκρασιακό και πολύ καλό άλμπουμ τους “Hyena”, και φυσικά για κλείσιμο άφησαν την καλτ πλέον surf διασκευή του “Με Σκότωσε Γιατί Την Αγαπούσα” που διατηρεί όλα τα τσιφτετελοστοιχεία που αγαπάμε και έχετε την απαραίτητη δόση groove (ιεροσυλία να πούμε πόσο πιο πολύ μας αρέσει από την αυθεντική εκτέλεση). Στη συνέχεια, οι Minor Project (που αναδείχθηκαν τον περασμένο Ιούνιο και από τότε διαγράφουν συνεχώς ανοδική πορεία) πιο “ξεφεύγα” από την τετριμμένη ταμπέλα του χατζιδακικού ύφους, εμφανίστηκαν παρέα με τον Κωστή Μαραβέγια με αποτέλεσμα να ακουστεί μέχρι και Μελίνα Μερκούρη (“Τα Παιδιά του Πειραιά”), μαζί φυσικά με το πανταχού παρόν Jumping Fish Song “In Colors” και τα εξίσου ξεχωριστά “June” και “Πεπρωμένο”. Ακόμη, το μενού περιείχε διασκευή από Moby (“Why Does My Heart Feel So Bad”) – αυτό δεν ήταν ζωντανή εμφάνιση, ελβετικός σουγιάς ήταν. Το γκραν φινάλε επεφύλασσε δύο μεγάλα ψάρια που ξεπήδησαν από τη γυάλα, τον Rous και τον George Gaudy (Jumping Fish Νοεμβρίου 2010) που ένωσαν μαζί τις δυνάμεις τους επί σκηνής και με τον εκρηκτικό συμμορίτη τους, Πάνο Μουζουράκη, όλοι μαζί είπαν αγαπημένες επιτυχίες από τις προσωπικές δουλειές και των δύο, όπως το πασίγνωστο αιώνες τώρα “Εξαιρέσεις” του πρώτου και το πολύ αγαπημένο “Millionaire” του δεύτερου, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι διασκευές με πιπεράτα πειράγματα, βλ. “Seven Nation Army”, “Ηallelujah”, “Like A Rolling Stone” και “Stray Cat Strut”.

Ο απολογισμός; Χαμόγελα παντού, όμορφες μελωδίες διάχυτες σε ένα από τους πιο καλοκαιρινούς χώρους που λειτουργούν ως ξενώνες σημαντικών μουσικών δραστηριοτήτων, μια υπόσχεση πως η μουσική και τα νέα ταλέντα δεν θα σταματήσουν την αγέρωχη πορεία τους και παρότι μπορεί να βρισκόμαστε ήδη περίπου στα μισά του καλοκαιριού (ημερολογιακά τουλάχιστον), η αίσθηση πως μόλις αυτό ξεκίνησε δίνει κουράγιο για όλα όσα θα ακολουθήσουν για όλους μας. 

Η επιτυχία και του φετινού Jumping Fish επιβεβαιώνει και την ανανεώση του ραντεβού του για του χρόνου, με περισσότερους ήχους και ακόμα πιο ανεβασμένη διάθεση. Απλώς αναμένουμε!

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b