MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Πειραιάς συμμετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της Μασσαλίας- Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2013

Η Μασσαλία ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης γιατο 2013 , καθ΄ολη την διάρκεια του έτους διοργανώνει άπειρες Πολιτιστικές εκδηλώσεις και φιλοξενεί πολλούς καλλιτέχνες . Με την ευκαρία αυτού του Φεστιβάλ Πολιτισμού, ο Δήμος του Πειραιά με ιδιαίτερη χαρά , μια και είναι αδελφή-πόλη με την Μασσαλία, λάμβάνει μέρος με μια σειρά εκδηλώσεων. Μία από αυτές είναι η έκθεση του Πειραιώτη εικαστικού ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΙΤΑΚΗ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Με την έκθεση του ΅ένα κύμα μας ενώνει΅ που εγκαινιάζεται την 28η Ιουλίου, 2013 στο Δημαρχείο της πόλης – Hotel de Ville- στις 6μμ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν έναν σημαντικότατο καλλιτέχνη , το έργο του του οποίου επιλέχθηκε από τους φορεις ως ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά της σύγχρονης δημιουργίας.

Στο έργο αυτό ο Αντώνης Πολιτάκης διερευνά τις παρεμβάσεις και τις στρατηγικές που απελευθερώνουν τη φόρμα ( της ζωγραφικής) από τους περιορισμούς της, ώστε να την ελέγχει και την επαναπροσδιορίζει με ένα τρισδιάστατο έργο φτιαγμένο από processed wheat semolina (couscous) Ο καλλιτέχνης καταφέρνει να εκφράσει έμμορφα και περιεκτικά έναν κόσμο ρευστό κι ενίοτε επικίνδυνο. Αυτόν της ζωής. Η αφορμή είναι η θάλασσα την οποία νιώθει με δύναμη. Δύναμη που πηγάζει βαθύτερα από το δικό του ξέρω.

Η έκθεση του θα διαρκέσει έως και την 31η Ιουλίου και οι ώρες λειτουργίας είναι 10πμ-8μμ.

Τόπος:Hotel de Ville-Vieux Port Marseille
Διοργανωτης Δημος Πειραιά-ΟΠΑΝ
curator Τζέννυ Τσουμπρή

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b