MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μουσικοδρόμιο: Play me -The Piano Project

Το πρόγραμμα «Fly me to the moon», που διοργανώνεται στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, συνεχίζει τις δράσεις του από την Τετάρτη 19 έως το Σάββατο 22 Ιουνίου με το «Play me, The Piano Project».

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, οι επισκέπτες του Αεροδρομίου Αθηνών θα παρακολουθήσουν μια τετραήμερη γιορτή γεμάτη ζωγραφική και νότες. Την πρώτη ημέρα, Τετάρτη 19 Ιουνίου, τρεις καλλιτέχνες -η Κατερίνα Κρις, ο Παναγιώτης Πανταζής και ο Άρης Τσούτσικας- μεταμορφώνουν μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων τρία παλιά πιάνα!

Τις επόμενες ημέρες, μουσικοί, τραγουδιστές και μουσικά σύνολα παρουσιάζουν ένα ευρύ ρεπερτόριο, από κλασικές συνθέσεις μέχρι σύγχρονες ενορχηστρώσεις -από την ελληνική και την παγκόσμια μουσική σκηνή- αλλά και γνωστά τζαζ κομμάτια.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα πιάνα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ «Tο Εργαστήρι», Το χαμόγελο του παιδιού, Παιδικό χωριό SOS Βάρης). Απώτερος στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική και τα μουσικά όργανα, αλλά και να ψυχαγωγηθούν.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Τετάρτη 19-6-2013
Σημείο 1: Επίπεδο Αναχωρήσεων – Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου – Περιοχή ελεύθερης πρόσβασης
Διάρκεια δράσης: 12:00 – 17:00
Οι καλλιτέχνες Κατερίνα Κρις, Παναγιώτης Πανταζής και Άρης Τσούτσικας θα φιλοτεχνήσουν τρία πιάνα. Με το πέρας της ενέργειας τα 3 πιάνο θα τοποθετηθούν σε 3 περιοχές ελεύθερης πρόσβασης εντός Αεροδρομίου όπου και θα πραγματοποιηθούν τα μουσικά δρώμενα.

Πέμπτη 20-6-2013
Σημείο 1: Επίπεδο Αναχωρήσεων – Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου – Περιοχή ελεύθερης πρόσβασης
Ώρα εμφάνισης: 12:00-13:OO (2 εμφανίσεις των 20′)
Ρεσιτάλ πιάνου της Φαίης Ψυχοπαιδοπούλου με έργα Γάλλων συνθετών της ρομαντικής περιόδου και σύγχρονες ελληνικές συνθέσεις.
– Σημείο 2: Επίπεδο Αφίξεων – Περιοχή ελεύθερης Πρόσβασης Β
Ώρα εμφάνισης 13:30-14:30 (2 εμφανίσεις x 20′)
Ρεσιτάλ πιάνου Γιώργου Ψυχογιού. Ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης στο πιάνο, σε τζάζ αυτοσχεδιασμούς.
– Σημείο 3: Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή ελεύθερης πρόσβασης
Ώρα εμφάνισης: 15:00-16:00 (2 εμφανίσεις x 20′)
Duo βιολί και πιάνο Νίνας Πατρικίδου- Ευγενίας Βοτανοπούλου σε έργα του διεθνούς κλασσικού ρεπερτορίου.

Παρασκευή 21-6-2013
Σημείο 1: Επίπεδο Αναχωρήσεων – Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου – Περιοχή ελεύθερης πρόσβασης
Ώρα εμφάνισης: 11:00-12:00 (2 εμφανίσεις x20′)
Duo βιολί και πιάνο με την Έφη Χριστοδούλου (βιολί) και τη Μαρία Νεοφυτίδου (πιάνο), σε έργα κλασικής, ρομαντικής και σύγχρονης περιόδου, Ελλήνων και ξένων συνθετών.
– Σημείο 2: Επίπεδο Αφίξεων – Περιοχή ελεύθερης Πρόσβασης Β
Ώρα εμφάνισης:12:30-13:30 (2 εμφανίσεις x 20′)
Τrio κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο και πιάνο με τους Χρήστο Γκίνο (μπάσο κλαρινέτο), Αλέξανδρο Μιχαηλίδη (κλαρινέτο) και Μαρία Κονταράτου (πιάνο).
– Σημείο 3: Eπίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή ελεύθερης Πρόσβασης
Ώρα εμφάνισης 14:00-15:00 (2 εμφανίσεις x20′)
Ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος στο πιάνο σε τζαζ αυτοσχεδιασμούς και σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο διάσημο πιανίστα της τζαζ Cecil Taylor.

Σάββατο 22-6-2013
Σημείο 1: Επίπεδο Αναχωρήσεων – Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου – Περιοχή ελεύθερης πρόσβασης
Ώρα εμφάνισης 11:00- 12:00 (2 εμφανίσεις x 20′)
Η Φένια Παπαδόδημα στο πιάνο σε προσωπικές συνθέσεις και στίχους, καθώς και σε διασκευές γνωστών standards (Coltrane, Jobim, Hancock).
– Σημείο 2: Επίπεδο Αφίξεων – Περιοχή ελεύθερης Πρόσβασης Β
Ώρα εμφάνισης 12:30-13:30 (2 εμφανίσεις x 20′)
Η DaphneLz ανακατεύει τις φόρμες και φτιάχνει ντελικάτες αρμονίες στο πιάνο.
– Σημείο 3: Eπίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή ελεύθερης πρόσβασης
Ώρα εμφάνισης 14:00- 15:00 (2 εμφανίσεις x 20′)
Η Βικτωρία Ταγκούλη συναντά το συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου στο πιάνο και καλύπτουν ένα ευρύ ρεπερτόριο ελληνικών και ξένων έργων.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Η θρυλική οπερέτα «Θέλω να δω τον Πάπα!», η ΚΟΑ υποδέχεται τον Βενσάν Ντυμπουά – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Τα Χρόνια» της Αννί Ερνώ στο Θησείον, «Αρχιμάστορας Σόλνες» στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Ψ.» της Άλκηστης Ηλιάδη στο Studio Μαυρομιχάλη, η Ματούλα Ζαμάνη στο VOX – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Έργου: Τριήμερο αφιέρωμα στη μητρότητα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Εκδηλώσεις
Χριστούγεννα με φωτιστικές εγκαταστάσεις, μουσική και σινεμά στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος με Ραχμάνινοφ στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Ολοκληρώθηκε το 28ο Φεστιβάλ Ολυμπίας: Η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων
Εκδηλώσεις
Το αριστουργηματικό "Ημερολόγιο ενός τρελού" από τον Λιβαθινό, μεγάλο αφιέρωμα στον Πλέσσα - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 6-7 Δεκεμβρίου
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα