MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το πρώτο trailer της νέας ταινίας των 300!

Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer πόστερ της νέας ταινίας των 300. Η ταινία “300: Rise of an empire” ( σε ελληνικό τίτλο 300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας). Σε αυτό βλέπουμε όλα τα συστατικά που έκαναν μεγάλο χιτ και την πρώτη ταινία, εντυπωσιακά εφέ, κόμικ αισθητική, μονομαχίες, σεξ, ακραία βία.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στο δεύτερο έργο κυριαρχεί αρκετά το ναυτικό στοιχείο, με καράβια να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο και εκρήξεις. Βλέπουμε τον Rodrigo Santoro που θα παίξει ξανά τον Ξέρξη, αλλά και την Eva Green που ερμηνεύει τον ρόλο της Αρτεμισίας, γυναίκας πολεμάρχου στο πλευρό του Ξέρξη. Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Noam Murro (ο οποίος το 2008 γύρισε την ταινία “Smart People”). H ιστορία είναι του Frank Miller και θα κυκλοφορήσει σε κόμικ. Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε από κοινού απο τον Zack Snyder μαζί με τον Kurt Johnstad

300 the rise ofTον ρόλο του Θεμιστοκλή, του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις της αθηναϊκής κυριαρχίας, θα ερμηνεύσει ο Sullivan Stapleton. Τον βλέπουμε στην άλλη φωτογραφία από την ταινία, που έχει κυκλοφορήσει. 

Η ταινία, σύμφωνα με τις τελευταίας πληροφορίες, θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 6 Μαρτίου του 2014.

Στην ουσία (με βάση την ιστορία τουλάχιστον) η ταινία αυτή δεν είναι ούτε prequel, ούτε sequel των 300, καθώς η ναυμαχία του Αρτεμισίου δεν έγινε πριν τη μάχη των Θερμοπυλών. Γινόταν ταυτόχρονα από τον ελληνικό στόλο, ο οποίος συγκρουόταν με τον περσικό, την ώρα που ο περσικός στρατός ήταν σε μάχη με τον συνασπισμό των ελληνικών πόλεων κρατών στις Θερμοπύλες. Ο λόγος ήταν ότι τα πλοία των ελληνικών πόλεων έπρεπε να προστατεύουν τα νώτα του ελληνικού στρατού, που φύλαγε το στενό των Θερμοπυλών.

Η ναυμαχία αυτή- η οποία ήταν περίπου ισόπαλη, με σημαντικά όμως μεγαλύτερες τις απώλειες για τον περσικό στόλο- τερματίσθηκε μόλις τελείωσε η μάχη των Θερμοπυλών. Καθώς το στενό στις Θερμοπύλες είχε πέσει, δεν υπήρχε νόημα ο ελληνικός στόλος να μένει εκεί. Γύρισε στη Σαλαμίνα, όπου κι έγινε η ναυμαχία που έκρινε τον πόλεμο.

Βέβαια, σχετικά με την υπόθεση της ταινίας, οι πληροφορίες που διαρρέονται είναι κάπως μπερδεμένες. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η ταινία δεν θα αφηγείται μόνο την ναυμαχία του Αρτεμισίου, αλλά, εν μέρει τουλάχιστον και την ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία έγινε λίγο αργότερα και κατέληξε σε καταστροφή του περσικού στόλου απά τα ελληνικά πλοία. 

Παράξενο όμως είναι ότι γίνεται λόγος και για εξιστόρηση, από την ταινία και της μάχης του Μαραθώνα. Η μάχη αυτή είναι πολύ προγενέστερη της ναυμαχίας του Αρτεμισίου και της Σαλαμίνας, όπως και της μάχης των Θερμοπυλών. Αν οι σεναριογράφοι της ταινίας δεν έχουν ως στόχο να ξαναγράψουν τελείως την ιστορία, τότε το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είνα ότι θα πρόκειται για κάποιο flash back, προκειμένου να εξηγηθεί η μεγάλη έχθρα ανάμεσα στους Αθηναίους και τους Πέρσες, που ηττήθηκαν σε εκείνη την μάχη. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b