MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ethan Hawke: Πάντα ήμουν αλλεργικός στα πράγματα που φαίνονται σημαντικά!

“Οι άνθρωποι θέλουν να δίνουν τα όσκαρ σε πράγματα που φαίνονται σημαντικά. . Εγώ πάντα ήμουν αλλεργικός σε πράγματα που φαίνονται σημαντικά.” δήλωσε ο Ethan Hawke απαντώντας σε ερώτηση, γιατί οι ρομαντικές κωμωδίες, σαν την τελευταία του ταινία “Μετά τα μεσάνυχτα” δεν διακρίνονται στα όσκαρ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο μεγάλος σταρ του Hollywood παίζει στην τρίτη συνέχεια του μεγάλου κινηματογραφικού του έρωτα με την Julie Delpy, το “Πριν τα μεσάνυχτα” που γυρίσθηκε αυτήν την φορά στην Ελλάδα. Μαζί με την συμπρωταγωνίστριά του και τον σκηνοθέτη της ταινίας Richard Linklater μας μίλησε σε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, απαντώντας στις ερωτήσεις για την ταινία. 

Ερωτώμενος για το genre (το είδος) της ταινίας, ο Ethan Hawke απάντησε ότι “το genre υπονοεί φόρμουλα, που είναι αντίθετο με αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε.”  Και ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Richard Linklater δυσκολεύεται να κατατάξει το έργο του σε κάποιο είδος. Παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει σε ποιό είδος ανήκει η ταινία, αν είναι ρομαντική κωμωδία ή δράμα και μάλλον φάνηκε να πιστεύει ότι κινείται ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά είδη. Δήλωσε ακόμα ο κ. Linklater ότι η εξερεύνηση ενός συναισθήματος στην πρώτη ταινία της τριλογίας, της επανένωσης στην δεύτερη και της πραγματικότητας της ζωής στην τρίτη και όχι τόσο η πλοκή είναι οι βασικοί άξονες της τριλογίας.
ethan
Μια τριλογία χωρίς ετικέτες, μια τριλογία εξερεύνηση, μια τριλογία ύμνος στον έρωτα. “Πριν το Ξημέρωμα” (1995), “Πριν το Ηλιοβασίλεμα” (2004) και τώρα “Πριν τα Μεσάνυχτα”. Κανείς από τους συντελεστές δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η περιπέτεια θα κρατούσε 18 ολόκληρα χρόνια. “Δεν το φανταζόμασταν ότι θα κάναμε τρεις ταινίες για τον ρομαντικό έρωτα”, δήλωσε ο Ethan Hawke

Άριστες ήταν οι εντυπώσεις των δύο πρωταγωνιστών, αλλά και του σκηνοθέτη από την Ελλάδα, στην οποία γυρίστηκε το “Πριν τα μεσάνυχτα”. O Ethan Hawke λάτρεψε την Πελοπόννησο, η Julie Delpy την Ιθάκη. Όπως παραδέχθηκε η γαλλίδα ηθοποιός, θα ήθελε να κάνει άλλη μια ταινία στην Ιθάκη. 

Δεν είναι όμως μόνο τα τοπία, αλλά και οι άνθρωποι. Το συνεργείο των γυρισμάτων απαρτιζόταν από Έλληνες. Και οι πρωταγωνιστές της ταινίας έχουν εξαιρετικές εντυπώσεις. “Όλο το συνεργείο ήταν Έλληνες. Αυτός θα ήταν ένας λόγος για να ξαναέρθω” δήλωσε ο Ethan Hawke. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σκηνοθέτης, ο οποίος είπε για την χώρα μας: “Δεν υπήρχαν αρνητικά. Κανείς δεν ήθελε να φύγει.” Παράλληλα, ο κ. Linklater τόνισε ότι το ελληνικό σινεμά είναι σε μια καλή περίοδο, με ταινίες που αποχτούν διεθνή ακτινοβολία. 

ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Εννιά χρόνια μετά τα γεγονότα του «Before Sunset», το ζευγάρι είναι ακόμα μαζί, έχουν και δύο δίδυμες κόρες. Αφού έχουν ήδη περάσει ένα διάστημα ευχάριστων διακοπών στην Πελοπόννησο, ο Τζέσι αποχαιρετά τον έφηβο γιό του που επιστρέφει στη μητέρα του, και στη διαδρομή με το αυτοκίνητο ξεκινάει κάποιες συζητήσεις με τη Σελίν. Εκείνος θέλει να βρίσκεται πιο κοντά στο παιδί του στην Αμερική, εκείνη έχει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για δουλειά στην Ευρώπη. Στο τραπέζι με τους φίλους τους κυριαρχεί το θέμα του έρωτα και των σχέσεων. Λίγο πριν το καλοκαίρι τελειώσει, μετά από μια όμορφη απογευματινή βόλτα που επρόκειτο να καταλήξει σε μια ρομαντική βραδιά, οι δυό τους θα πρέπει να μοιραστούν όσα τους πνίγουν και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους… 

Σκηνοθεσία: Richard Linklater
Σενάριο: Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke
Πρωταγωνιστούν: Julie Delpy, Ethan Hawke, Σίμους Ντέιβι-Φιτζπάτρικ, Ξένια Καλογεροπούλου, Βάλτερ Λάσαλι, Αριάν Λαμπέντ, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αθηνά Ραχήλ Τσαγκάρη, Πάνος Κορώνης

Η ταινία παίζεται από αυτήν την εβδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ 

 Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b