MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαπουνόπερες στην υπηρεσία του στρατού! (vid)

Οι Αμερικάνοι ξέρουν πολύ καλά ότι κύριο όπλο της προπαγάνδας είναι τα media, γι’ αυτό το αμερικανικό Πεντάγωνο σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο προκειμένου να προωθήσει τα γενικότερα συμφέροντά του. Απηύθυνε λοιπόν ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία ενός σεναρίου ραδιοφωνικής σαπουνόπερας που θα μεταδοθεί στην Κολομβία, μέσα από το οποίο θα ενθαρρύνεται ο αφοπλισμός των ανταρτών και των συμμοριών στην κακόφημη χώρα της Λατινικής Αμερικής!

Monopoli Team

Το τι δουλειά έχει γενικότερα ο αμερικανικός στρατός να ανακατεύεται στα της Κολομβίας, μάλλον δεν χρειάζεται απάντηση. Ανάμεσα στις δραστηριότητες του αμερικανικού στρατού εκτός Η.Π.Α. λοιπόν, προβλέπονται δράσεις μεταξύ των οποίων είναι και καμπάνιες προπαγάνδας με διάφορα κοινωνικά ή πολιτικά μηνύματα, τις περισσότερες φορές σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις ή τους στρατούς άλλων χωρών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το ζητούμενο είναι να δημιουργηθούν 20 συνολικά επεισόδια σαπουνόπερας, εμπνευσμένα από εμπειρίες πρώην ανταρτών, τα 8 από τα οποία θα περνούν το μήνυμα του εθελούσιου αφοπλισμού. Άλλα επεισόδια θα στοχεύουν στην προβολή της αξίας της οικογένειας, στον σεβασμό στις γυναίκες, στις δημοκρατικές εναλλακτικές έναντι της βίας και στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η επανένταξη πρώην παρανόμων στην κοινότητα είναι βέβαια μια πολύπλοκη υπόθεση, που δεν γίνεται να ελεγχθεί μόνο μέσα από τέτοιες ενέργειες, ειδικά από τη στιγμή που τόσο εντός όσο και εκτός Κολομβίας κάνουν θραύση σαπουνόπερες και σειρές με θέμα τα καρτέλ ναρκωτικών, που είναι γνωστές ως “narco novelas” (βλ. φωτο και βίντεο), αλλά και λαϊκά τραγούδια, τα επονομαζόμενα “narcocorrido“, που εξυμνούν τους παρανόμους και τη βία. 

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b