MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαν σήμερα… στον Πολιτισμό: Έλενα Σουλιώτη, η “άλλη” Κάλλας! (pics & vid)

Σαν σήμερα, 28 Μαΐου του 1943, γεννήθηκε η σοπράνο Έλενα Σουλιώτη, που διέπρεψε σε διεθνείς σκηνές και χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως “νέα Κάλλας”.

Monopoli Team

Ψάχνοντας στο YouTube αποσπάσματα από παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε, θα διαπιστώσετε από τα σχόλια πως ήταν πολύ αγαπητή στο διεθνές κοινό, και οι ερμηνείες της κάνουν αίσθηση ακόμα και σήμερα, σε όσους δεν είχαν την τύχη να την ακούσουν ζωντανά.

Σε ένα από τα παραλειπόμενα της καριέρας της, σε ανέβασμα της “Νόρμα” το 1967 στο Carnegie Hall, όπου πρωταγωνιστούσε η Σουλιώτη, οι τραγουδιστές ήταν φάλτσοι, με συνέπεια το κοινό να τους αποδοκιμάσει έντονα και η παράσταση να διακοπεί (">">)">. Ανάμεσα στο κοινό ήταν και η Μαρία Κάλλας, που έσπευσε στα παρασκήνια για να ενθαρρύνει την Σουλιώτη να συνεχίσει, όπως και έγινε. Το αποτέλεσμα ήταν η Σουλιώτη να δώσει μια εξαιρετική ερμηνεία, και το κοινό που πριν λίγο αποδοκίμαζε, να την αποθεώσει.

Η καριέρα της Σουλιώτη έλαβε πρόωρο τέλος εξαιτίας της γρήγορης φθοράς της φωνής της σε απαιτητικούς ρόλους. Η Ελληνίδα σοπράνο πέθανε στη Φλωρεντία το 2004.

Το βίντεο που ακολουθεί, αποτελεί ντοκουμέντο από την τελευταία της εμφάνιση στη σκηνή, το 1999.

Με βάση το ημερολόγιο, το monopoli κάνει καθημερινά μια συνοπτική αναφορά σε ανθρώπους του πολιτισμού και σε σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα του παρελθόντος. Στόχος είναι, μέσα από ένα πολιτιστικό αλμανάκ που περιλαμβάνει μια πολύ σύντομη βιογραφία ή περιγραφή, καθώς και φωτογραφικό ή multimedia υλικό σχετικά με τον κάθε καλλιτέχνη ή το γεγονός, να εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας για πρόσωπα και πράγματα του πολιτισμού, γρήγορα και ευχάριστα.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b