MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θεατρικές πρεμιέρες και παραστάσεις που συνεχίζονται το Μάιο…

Πρεμιέρες, επαναλήψεις αλλά και παρατάσεις για τις επιτυχημένες παραστάσεις τις σεζόν. Παρόλο που τα περισσότερα θέατρα κατέβασαν αυλαία την Κυριακή των Βαϊων, το θεατρόφιλο κοινό δεν θα μείνει άπραγο καθώς μέχρι τις αρχές Ιουνίου οι λίστες των θεατρικών θεαμάτων είναι ακόμα γεμάτες για να μας κρατήσουν σε… φόρμα ενόψει των καλοκαιρινών φεστιβάλ.Από τη Μάρη Τιγκαράκη

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πρεμιέρες…

  • «Ποιος τη ζωή μου» στο θέατρο Badminton. Το μιούζικαλ που είναι αφιερωμένο στη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, σε σενάριο και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη έχει ένα εντυπωσιακό καστ: Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα κα. Έναρξη: 10 Μαΐου
  • «Pedestal» (Βάθρο) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η νέα δουλειά της Helter Skelter Company σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου χρησιμοποιεί ως βάση την τραγωδία «Χοηφόροι» του Αισχύλου και τις τελετουργίες ερμητικών ταγμάτων. Αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας “Carnage” (Σφαγή), μιας ελεύθερης απόδοσης της τριλογίας του Αισχύλου «Ορέστεια». Το πρώτο μέρος της τριλογίας, η παράσταση Venison (Κρέας από κυνήγι) με βάση τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, κέρδισε κοινό και κριτικούς όταν παρουσιάστηκε στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Απρίλιος-Μάιος και Οκτώβριος-Νοέμβριος 2012). Έναρξη: 10 Μαΐου
  • «Stand-up» στο Eliart. Ο Διονύσης Ατζαράκης παρουσιάζει δύο ξεκαρδιστικές βραδιές στο Θέατρο Eliart, με πέντε από τους καλύτερους stand-up κωμικούς. Special Guest: Λάμπρος Φισφής (16.5) & Γιώργος Χατζηπαύλου (23.5).
  • «Στροφοδίνη 3» στο Bios. Mια παράσταση που αναφέρεται στην εμπειρία του εκστατικού δερβίσικου στροβιλισμού σε σκηνοθεσία και διδασκαλία του Βίκου Ναχμίας θα παρουσιαστεί από τις 23 Μαΐου & για 8 μόνο παραστάσεις
  • Νέες παραγωγές στο 104: «Έξοδος κινδύνου» από την Ομάδα 33, σε σκηνοθεσία Ευρώπης Θωμοπούλου. Διάρκεια: 15- 30 Μαϊου. «Το κουκλόσπιτο» του Ιψεν σε σκηνοθεσία Μαρίας Παπαχρήστου & Ραλλούς Ρουμελιώτη. Διάρκεια 17/5 – 2/6. «Πατατατι» Κείμενο, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Μυρτώ Μακρίδη, Ιωάννα Ραμπαούνη Διάρκεια: 18/5 -1/6. «Ο οίκος των Ασερ» του Edgar Allan Poe, Σκηνοθεσία: Λένα Γιάκα. Διάρκεια : 13/5- 4/6. «Βρες τον» της Αμάντας Μιχαλοπούλου Σκηνοθεσία: Κώστας Αριστόπουλος Διάρκεια: 16/5-7/6. «Διαδρομές υψηλού κινδύνου» του Ιγκνάσι Γκαρσία, Διάρκεια: 11/5-2/6.

 MG 3874 FΣυνεχίζονται…

  • «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζήν Ο’ Νηλ στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου. Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Χουβαρδάς έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό με αποτέλεσμα να παραταθεί έως τις 19 Μαϊου.
  • «Θεατές» του Μάριου Ποντίκα στο Εθνικό. Η παράσταση σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου παρουσιάζεται έως τις 24 Μαΐου.
  • «Δαίμονες» στο Παλλάς. Η ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα, με την Άννα Βίσση σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα είναι από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές της σεζόν με την προπώληση να ξεπερνάει τα 1.000 εισιτήρια ημερησίως. Η παράσταση θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.
  • «Ολεάννα» του Ντέιβιντ Μάμετ στο θέατρο Εμπορικόν. Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου στο λεπτό ψυχογράφημα του Mάμετ. Η παράσταση συνεχίζεται έως τις 19 Μαΐου.
  • «Επιθεωρητής» του Γκόγκολ στο Ακροπόλ. Ο Σπύρος Ευαγγελάτος υπογράφει τη σκηνοθεσία της διαχρονικής κωμωδία του Γκόγκολ και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ερμηνεύει απολαυστικά τον «απατεωνίσκο» επιθεωρητή. Η παράσταση συνεχίζεται έως τις 19 Μαΐου
  • «I AM WHAT I AM» με τον Τάκη Ζαχαράτο στο θέατρο Αλίκη. Mια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς με περισσότερα από 50.000 εισιτήρια θα παραταθεί για 2 εβδομάδες μετά το Πάσχα. Ο Τάκης Ζαχαράτος σε μεγάλη φόρμα έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό one man show απ’ το οποίο παρελαύνουν όλοι οι μεγάλοι σταρ της εγχώριας και διεθνούς show biz!
  • «Ρομαντική μου ιστορία» του D.C. Jackson στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. H δημοφιλής κωμωδία που σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, με τον Μάκη Παπαδημητρίου, την Κατερίνα Λυπηρίδου και τη Σύρμω Κεκέ συνεχίζεται μετά το Πάσχα για 6 μόνο παραστάσεις (στις 10, 11, 12, 17, 18 & 19 Μαΐου).
  • «Η αληθινή ταυτότητα της Τζίνα Ντέιβς» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα “Αγνωστη Τρομοκράτισσα” του Richard Flanagan έργο που σκηνοθετούν η Βασιλική Τρουφάκου και η Ελένη Ευθυμίου, θα ξεκινήσει πάλι από τις 10 Μαϊου και θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
  • «Με όλο μου το είναι» στο θέατρο Στοά. Οι τρεις μονόλογοι που σκηνοθετεί ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ερμηνεύουν ο ίδιος, η Λήδα Πρωτοψάλτη και η Εύα Καμινάρη συνεχίζονται έως τις 19 Μαϊου.
  • «Χαίρετε κι αντίο» στο 104. Το έργο του Άθολ Φούγκαρντ σε σκηνοθεσία του Αλέξη Ρίγλη θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι τις 4 Ιουνίου.
  • «Bedtime Stories» στο θέατρο Eiart. Η μαύρη κωμωδία του Γιώργου Ηλιόπουλου συνεχίζεται και μετά το Πάσχα από τις 13 έως και τις 28 Μαίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
  • «Εκάβη project» στο Θησείον. Συνεχίζεται έως τις 12/5 η παράσταση του Ένκε Φεζολλάρι και με τη συμμετοχή ηθοποιών με τόπο καταγωγής από τρεις διαφορετικές χώρες (Αλβανία, Ουγκάντα, Ελλάδα). Η τραγωδία Εκάβη του Ευριπίδη είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο χτίζεται η παράσταση. Στο Hecuba, Hekábē, Hecabe, Hécube, Εκάβη project μπλέκονται περίτεχνα ξένες γλώσσες με την ελληνική, η παράσταση είναι πλημμυρισμένη από ήχους από αλβανικά και αφρικάνικα κείμενα, τραγούδια ξενιτιάς και μοιρολόγια ελληνικά, αλβανικά, αφρικάνικα.

julius 2Επαναλαμβάνονται…

  • «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» του Τζόρντι Γκαλθεράν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Για 6 χρονιά θα ξαναδούμε την πολύ επιτυχημένη παράσταση που σκηνοθετεί ο Διαγόρας Χρονόπουλος. Παίζουν οι Γιώργος Καραμίχος, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου και Χρήστος Σαπουντζής. Έναρξη: 11 Μαΐου
  • «Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία» του Νταβίντ Λεσκότ στο Skrow. Στο νέο θεατρικό χώρο στο Παγκράτι ο Βασίλης Μαυρογεωργίου παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία που σκηνοθέτησε στο πλαίσιο του πρώτου Low Budget Festival …μιλάει Γαλλικά. Έναρξη: 22 Μαϊου
  • «Το μυστικό της κας Έλεν» της Ελένης Ζιώγα επανέρχεται από 13 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
  • «Julius» του Κωνσταντίνου Χατζή στον χώρο Προσωρινός με την Αγλαΐα Παππά και τον Γιάννη Χαρτοδιπλωμένο. Διάρκεια: 8-26 Μαϊου.
  • «Υγρά Μάτια» στο Θέατρο Παραμυθιάς. Η Θεατρική ομάδα INDIGO παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το νεοελληνικό έργο του Κωνσταντίνου Παππά από την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Θεατρικά Φεστιβάλ…

  • Bob Theatre Festival 2013 στο Bios. Το πολύ επιτυχημένο φεστιβάλ που συγκεντρώνει τις καλύτερες νεανικές παραστάσεις της χρονιάς επανέρχεται από τις τις 14 έως τις 19 Μαΐου.
  • 3ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» στο Τρένο στο Ρουφ. Για ένα δεκαήμερο, από τις 24 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου, νέοι καλλιτέχνες εμπνέονται από την ξεχωριστή ατμόσφαιρα των 12 μικρών «διαμερισμάτων» του Νέου Βαγονιού και δημιουργούν τη δική τους πρωτότυπη performance σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών.
  • Φεστιβάλ off-off Athens στο θέατρο Επί Κολωνώ. Η καθιερωμένη συνάντηση νέων θεατρικών ομάδων γίνεται φέτος από τις 3 έως τις 28 Ιουνίου 2013. Φέτος θα συμμετάσχουν 22 Ομάδες νέων καλλιτεχνών που θα παρουσιάζουν παραστάσεις έως 35 λεπτών.
  • Φεστιβάλ Μονολόγων στο θέατρο Eliart. Από τις 3 έως τις 10 Ιούνιου 2013 θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση νέων καλλιτεχνών ε τίτλο «Μόνος στη σκηνή – μόνο μια φωνή».
  • 2nd Athens Bar Theatre Festival στο θέατρο Eliart. Από τις 17 Μαϊου έως τις 2 Ιουνίου η θεατρική ομάδα ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ και το Θέατρο ELIART οργανώνουν για 2η χρονιά ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, live και εκθέσεις. Είσοδος ελεύθερη.

apateonesΜετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη…

  • «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» στο Μεγάρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη παραγωγή που είδαμε στο Παλλάς με τον Γιάννη Μπέζο και τον Πέτρο Φιλιππίδη. Μαζί τους η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.
  • «Mistero Buffo» του Ντάριο στο Θέατρο Αυλαία. Η εκπληκτική παράσταση που σκηνοθετεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος με τους Άννα Καλαϊτζίδου, Άννα Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλο, Αργύρη Ξάφη, Θάνο Τοκάκη και Γιώργο Χρυσοστόμου μεταφέρεται από τις 8 Μαϊου και στη Θεσσαλονίκη.
  • «Αντρες έτοιμοι για όλα» των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου από τις 7 Μαϊου στο Αριστοτέλειο.
  • «Κάθε Πέμπτη κε Γκρην» στο Αθήναιον. Με τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο και Τάσο Ιορδανίδη.
  • «Η σεξουαλική ζωή του κου και της κας Παπαχαραλάμπους». Η αμφίδρομη κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Τζόϋς Ευείδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση θα παρουσιαστεί στο θέατρο Εγνατία.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b