MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5+1 θεατρικές παραστάσεις που πρέπει να δείτε πριν τη λήξη της σεζόν

Λίγες μέρες πριν την επίσημη λήξη της θεατρικής σεζόν, την Κυριακή 28 Απριλίου, καταγράφουμε τις παραστάσεις που μας εντυπωσίασαν φέτος και που αξίζει να σπεύσετε να δείτε έστω και την τελευταία στιγμή. Για τις παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα θα επανέλθουμε με άλλες προτάσεις!Από τη Μάρη Τιγκαράκη

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Γκόλφω στο Εθνικό Θέατρο
Εξαιρετική διασκευή στο έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη από τον Νίκο Καραθάνο που μεταμόρφωσε το γνωστό «βουκολικό ρομάντσο» σε μια σύγχρονη, ποιητική και άψογης αισθητικής παράσταση. Αξίζει να πάτε και μόνο για να δείτε την Λυδία Φωτοπούλου να ερμηνεύει συγκλονιστικά τους εμβόλιμους στο κείμενο στίχους της Λένας Κιτσοπούλου!
Εθνικό Θέατρο Σκηνή Rex: Τηλέφωνο ταμείου:: 210 3301881, 210 3305074

mistero buffoMistero Buffo στο θέατρο Θησείον
Tι να πρωτοπούμε για την παράσταση που συζητάει όλη η Αθήνα! Χωρίς σκηνικά, κοστούμια, φωτισμούς και άλλα βοηθητικά μέσα, ο Θωμάς Μοσχόπουλος έστησε μια υπέροχη παράσταση βασισμένη μόνο στα κορυφαία κείμενα του Ντάριο Φο και στις ερμηνευτικές δυνατότητες της ομάδας «Επτάρχεια» που αποτελούν οι Αννα Καλαϊτζίδου, Αννα Μάσχα, Κώστας Μπερικόπουλος, Αργύρης Ξάφης, Θάνος Τοκάκης και Γιώργος Χρυσοστόμου.
Θησείον- Ένα Θέατρο για τις Τέχνες: Τουρναβίτου 7, Θησείο, τηλ 210 3255444

evridikiΕυριδίκη στο θέατρο Πορεία
Ένα ατμοσφαιρικό μουσικοθεατρικό ταξίδι στα μαύρα σκοτάδια του Άλλου Κόσμου, της λησμονιάς και του χαμένου έρωτα επιχειρείται στην παράσταση «Ευρυδίκη» που είδαμε στο θέατρο Πορεία. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου μαζί με μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών που είναι ταυτόχρονα και εξαιρετικοί μουσικοί, έστησαν μια ιδιαίτερη παράσταση, που χωρίς να είναι μιούζικαλ, σε παρασύρει με τις υπέροχες μουσικές της. 
Θέατρο Πορεία: Τρικόρφων 3-5 και Γ’ Σεπτεμβρίου 69 Αθήνα, τηλ 2108210991

Medea Manhattan 002 p 1Manhattan Medea στο Από Μηχανής Θέατρο
Την ιστορία μιας μετανάστριας στη Νέα Υόρκη που διεκδικεί το αμερικανικό όνειρο αλλά ως σύγχρονη Μήδεια συντρίβεται από έναν προδομένο έρωτα μας παρουσιάζει η παράσταση Μήδεια του Μανχάταν της Γερμανίδας συγγραφέως Dea Loher, που ανεβαίνει στο θέατρο Από Mηχανής σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου. Εκτός από το πολύ ενδιαφέρον κείμενο η παράσταση ξεχωρίζει για τις ερμηνείες της Ιωάννας Παππά και του Παντελή Δεντάκη.
Από Μηχανής θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5231131

kievoКИЕВ (Κίεβο) στο θέατρο Επί Κολωνώ
Καρυοφύλλια Καραμπέτη και Φιλαρέτη Κομνηνού μοιράζονται τον ίδιο ρόλο και εναλλάσσονται στις παραστάσεις του έργου του Ουρουγουανού Σέρχιο Μπλάνκο που σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη. Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο εμπνευσμένο από το Βυσσινόκηπο του Τσέχοφ που αξίζει να δείτε και με τις δύο πρωταγωνίστριες.
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, τηλ. 210 5138067

mentiΕυτυχία Παπαγιαννοπούλου στο θέατρο Χώρα
Εάν δεν το έχετε ήδη δει τις προηγούμενες σεζόν που παρουσιάστηκε μην το χάσετε. Η Νένα Μεντή ερμηνεύει όντως το ρόλο της ζωής αφηγούμενη την ιστορία ζωής της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Θα εκπλαγείτε από τον τρόπο που οι στιγμές συγκίνησης εναλλάσσονται με χιουμοριστικές ατάκες και κυρίως όταν διαπιστώσετε πόσα από τ’ αξεπέραστα και πασίγνωστα τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει ανήκουν στην Παπαγιαννοπούλου.
Θέατρο Χώρα: Αμοργού 20, Κυψέλη, Τηλ.: 210-8673945

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b