MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στα δικαστήρια η Universal με εταιρεία πορνό για τις “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι”!

Η Universal, η κινηματογραφική εταιρεία που έχει αγοράσει τα δικαιώματα για να γυρίσει σε ταινία το διάσημο μυθιστόρημα της E. L. James “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι” έχει πάει στα δικαστήρια την πορνογραφική εταιρεία Smash Pictures. O λόγος ήταν να σταματήσει από την κυκλοφορία μία ταινία πορνό, την οποία η εν λόγω εταρεία ετοίμαζε, με τον τίτλο “Fifty Shades of Grey: A XXX Adaptation”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το μόνο που πρόλαβε η εταιρεία πορνό να δείξει, ήταν ένα σύντομο τρέιλερ, στο οποίο φαίνεται ότι έχουν ακολουθήσει πιστά την υπόθεση του διάσημου μυθιστορήματος, κρατώντας ακόμα και τα ονόματα των πρωταγωνιστών (Κρίστιαν Γκρέι και Αναστάζια Στιλ). Μέχρι στιγμής, η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει. Στην αγωγή της η Universal έκανε λόγο για μια “εσκεμμένη απόπειρα να καπηλευθεί την φήμη του βιβλίου” από την πλευρά της Smash Pictures. 

Στην δικαστική κίνηση της Universal απάντησε η εταιρεία πορνό με ανταπαίτηση, στην οποία ισχυρίζεται πως τα πνευματικά δικαιώματα που αγόρασε η Universal πάνω στο βιβλίο της James, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Erica Leonard Mitchell, δεν έχουν ισχύ. Ο λόγος που επικαλείται η πορνογραφική εταιρεία είναι πως αυτά τα δικαιώματα (για τα οποία η Universal ξόδεψε 5 εκατ. δολάρια) ανήκουν στο δημόσιο πεδίο. Σύμφωνα με όσαο αναφέρει στην ανταπαίτησή της η Smash Pictures το 89% του υλικού είχε κυκλοφορήσει σε fanfiction websites για το Twilight. Κι αφού κυκλοφορούσαν εκεί ελεύθερα, η εταιρεία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να τα αξιοποιήσει, για να κυκλοφορήσει την πορνοταινία της. 

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της Universal υποστηρίζουν ότι αυτό το υλικό που κυκλοφόρησε το διαδίκτυο είναι προϊόν μιας πρώιμης δουλειάς της Erica Leonard Mitchell (γνωστής ως E.L. James) και δεν πρέπει να ταυτίζονται με το μυθιστόρημα “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι”. Επειδή τα λεφτά γύρω από το μυθιστόρημα είναι πάρα πολλά, ο δικαστικός αγώνας αναμένεται να είναι σκληρός. 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b