MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
23
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στα δικαστήρια η Universal με εταιρεία πορνό για τις “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι”!

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Universal, η κινηματογραφική εταιρεία που έχει αγοράσει τα δικαιώματα για να γυρίσει σε ταινία το διάσημο μυθιστόρημα της E. L. James “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι” έχει πάει στα δικαστήρια την πορνογραφική εταιρεία Smash Pictures. O λόγος ήταν να σταματήσει από την κυκλοφορία μία ταινία πορνό, την οποία η εν λόγω εταρεία ετοίμαζε, με τον τίτλο “Fifty Shades of Grey: A XXX Adaptation”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το μόνο που πρόλαβε η εταιρεία πορνό να δείξει, ήταν ένα σύντομο τρέιλερ, στο οποίο φαίνεται ότι έχουν ακολουθήσει πιστά την υπόθεση του διάσημου μυθιστορήματος, κρατώντας ακόμα και τα ονόματα των πρωταγωνιστών (Κρίστιαν Γκρέι και Αναστάζια Στιλ). Μέχρι στιγμής, η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει. Στην αγωγή της η Universal έκανε λόγο για μια “εσκεμμένη απόπειρα να καπηλευθεί την φήμη του βιβλίου” από την πλευρά της Smash Pictures. 

Στην δικαστική κίνηση της Universal απάντησε η εταιρεία πορνό με ανταπαίτηση, στην οποία ισχυρίζεται πως τα πνευματικά δικαιώματα που αγόρασε η Universal πάνω στο βιβλίο της James, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Erica Leonard Mitchell, δεν έχουν ισχύ. Ο λόγος που επικαλείται η πορνογραφική εταιρεία είναι πως αυτά τα δικαιώματα (για τα οποία η Universal ξόδεψε 5 εκατ. δολάρια) ανήκουν στο δημόσιο πεδίο. Σύμφωνα με όσαο αναφέρει στην ανταπαίτησή της η Smash Pictures το 89% του υλικού είχε κυκλοφορήσει σε fanfiction websites για το Twilight. Κι αφού κυκλοφορούσαν εκεί ελεύθερα, η εταιρεία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να τα αξιοποιήσει, για να κυκλοφορήσει την πορνοταινία της. 

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της Universal υποστηρίζουν ότι αυτό το υλικό που κυκλοφόρησε το διαδίκτυο είναι προϊόν μιας πρώιμης δουλειάς της Erica Leonard Mitchell (γνωστής ως E.L. James) και δεν πρέπει να ταυτίζονται με το μυθιστόρημα “Πενήντα αποχρώσεις του γκρι”. Επειδή τα λεφτά γύρω από το μυθιστόρημα είναι πάρα πολλά, ο δικαστικός αγώνας αναμένεται να είναι σκληρός. 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
5+1 ταινίες που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το καθηλωτικό Fjord
Cine News
Η ΔΕΗ Χρυσός Χορηγός στις «Νύχτες Πρεμιέρας»
Cine News
NAZA: Το ντοκιμαντέρ που συγκλόνισε τη Βενετία, σε πανελλήνια Α’ προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας
Cine News
Κάμπινγκ: Όλα όσα ξέρουμε για την κωμωδία που θα βλέπεις όλη τη νέα σεζόν
Cine News
Ριφιφί: Όλοι οι λόγοι που θα (ξανά) δούμε τη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
Cine News
Zendaya παντού: Τι συμβαίνει και βλέπουμε τους ίδιους ηθοποιούς ξανά και ξανά;
Cine News
ΣΚ με Slow Horses – Οι πιο αποτυχημένοι της MI5 επέστρεψαν
Cine News
7ο KinoFest: Ο γερμανόφωνος κινηματογράφος ξανά στην Πάτρα, πιο προσβάσιμος από ποτέ
Cine News
11ο Με τα Μάτια Ανοιχτά: Η γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην Ταινιοθήκη
Cine News
Κάμπινγκ: Μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα – Όσα θα δούμε στα τρία πρώτα επεισόδια
Cine News
Widow’s Bay: Γιατί όλοι ξαφνικά μιλάνε για τη σειρά που σάρωσε στα Emmy;
Cine News
Όλιβερ Λάσε: Ο σκηνοθέτης του «Sirât» στο 67ο ΦΚΘ με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην έρημο