MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σεμινάριο: Σύγχρονες τάσεις και πρακτικές των παραστατικών τεχνών στο Βυρσοδεψείο

Το ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ από την Παρασκευή 1 Μαρτίου έως την Κυριακή 30 Ιουνίου, οργανώνει ένα πρωτότυπο, πολυσυλλεκτικό εργαστήριο με αντικείμενο έρευνας την επιτέλεση (performance). Το εργαστήριο απευθύνεται κυρίως σε χορευτές, ηθοποιούς, εικαστικούς, θεωρητικούς της τέχνης, σε φοιτητές/σπουδαστές σχολών που επιθυμούν να διευρύνουν τα εκφραστικά τους μέσα και τις θεωρητικές τους γνώσεις σε σχέση με την επιτέλεση.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

(Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο αλλά δεν έχουν προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο της περφόρμανς και την σκηνική πράξη μπορούν να συμμετάσχουν με την συγκατάθεση του διδάσκοντα.)

Στόχος του εργαστηρίου είναι να ανοίξει ένας γενικότερος προβληματισμός για την επιτέλεση σήμερα, να διευρύνουν οι συμμετέχοντες τα εκφραστικά τους μέσα και την θεωρητική τους κατάρτηση γύρω από την επιτέλεση (performance). Το εργαστήριο αποτελεί προϋπόθεση συνάντησης, σύγκλησης και ώσμωσης διαφορετικών τεχνών και ανθρώπων διαφορετικών καταβολών.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα υπάρξουν ανοιχτές παρουσιάσεις και συλλογική υλοποίηση κάποιων πρότζεκτ με την τεχνική υποστήριξη του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ένα ή περισσότερα από τα μαθήματα του εργαστηρίου με βασική προϋπόθεση την παρακολούθηση του υποχρεωτικού μαθήματος.

Υποχρεωτικό μάθημα
Δίνοντας έμφαση στην πολυσυλλεκτικότητα της επιτέλεσης, στο υποχρεωτικό μάθημα (2 ώρες την εβδομάδα) θα διδάσκουν ταυτόχρονα δύο καθηγητές (διαφορετικών ειδικοτήτων, π.χ. ένας θεωρητικός και ένας χορογράφος). Με αυτόν τον τρόπο θα εναλλάσονται όλοι οι καθηγητές του σεμιναρίου στο συγκεκριμένο μάθημα, με στόχο την ανταλλαγή διαφορετικών οπτικών και τεχνικών και την πολύπλευρη έρευνα.

Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βιογραφικό στην γραμματεία του ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟΥ (email:[email protected], τηλ. 6943861110, 2103453203 Δευτέρα έως Πέμπτη 16:00-19:00) συνοδευόμενο από μια σύντομη περιγραφή ενός πρότζεκτ που θα ήθελαν να εξελίξουν στη διάρκεια του εργαστηρίου ή ενός ερωτήματος που τους απασχολεί σε σχέση με την επιτέλεση και τους κινητοποιεί να συμμετάσχουν. (Μέγιστη διάρκεια κειμένου: 100 λέξεις)

Κόστος σεμιναρίου: 50 ευρώ ανά μήνα το κάθε μάθημα. Διάρκεια του κάθε μαθήματος: 2 ώρες την εβδομάδα.
Ώρες σεμιναρίου: Το τελικό πρόγραμμα θα προκύψει μέχρι τις 15/2/2013. Όλα τα μαθήματα θα συγκεντρωθούν από τις 12:00 εώς τις 18:00. Διάρκεια του κάθε μαθήματος: 2 ώρες την εβδομάδα.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20/2/13. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.
Παρουσίαση Προγράμματος Σεμιναρίου/ Ανοικτό μάθημα: 23/2/13.

Η παρουσίαση του σεμιναρίου θα διαρκέσει 2 ώρες στην διάρκεια των οποίων, όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικότερα για το περιεχόμενο του κάθε μαθήματος, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά σε ανοιχτό μάθημα που θα “τρέξουν” όλοι οι καθηγητές τους σεμιναρίου προκειμένου να δουν εμπειρικά τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές του κάθε μαθήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6943861110, ή στο 2103453203 Δευτέρα έως Πέμπτη 16:00-19:00.

Συντονίστριες: Έλλη Παπακωνσταντίνου – Κέλλυ Διαπούλη

Διεύθυνση
Ορφέως 174, Βοτανικός

Τηλέφωνο
210 3453203

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b