MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Λυσιστράτεια 2014- Φιλανθρωπικό φεστιβάλ για την γυναίκα στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση

Το Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» γιορτάζει τη Γυναίκα, θεσμοθετώντας το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Λυσιστράτεια 2014» που ξεκινά από την Τετάρτη 5 Μαρτίου έως και το Σάββατο 8 Μαρτίου (επίσημη ημέρα της Γυναίκας). Φέτος, το φεστιβάλ αφιερώνεται στη διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ζωής Ασπροπύργου, κ. Ματίνα Βαβούλη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Από το φετινό φεστιβάλ, τα έσοδα θα διατεθούν στη σύζυγο και στα παιδιά του δασκάλου του 16ου δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, Σπύρου Πρίμπα. Ο Σπύρος έχασε τη ζωή του στις 29 Ιανουαρίου 2013, στην οικοδομή -που εργαζόταν συμπληρωματικά- παλεύοντας να εξοικονομήσει τα προς το ζην για την οικογένειά του.

Οι εκδηλώσεις των τεσσάρων πρώτων ημερών πραγματοποιούνται με την αμέριστη συμπαράσταση μαθητών και καθηγητών που θέλησαν να προσφέρουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους για να στηρίξουν την οικογένεια του δασκάλου, ενώ και από την τελευταία ημέρα, θα δοθεί μέρος των εσόδων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, ώρα: 20:00 – ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
1) Έναρξη φεστιβάλ από την 15μελή χορωδία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ζωής Ασπροπύργου, με τη διεύθυνση του κ. Αθανασίου Γούτου.
2) Βράβευση της διευθύντριας κ. Ματίνας Βαβούλη.
3) «Να μ’ αγαπάς»: Θεατρική παράσταση από το 1ο Γυμνάσιο & 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας, σε σκηνοθεσία Αγγελικής Μαντζαβίνου και Ιωάννας Αλεξανδροπούλου. Διασκευή: Α. Μαντζαβίνου. Η δύναμη και η στέρηση του έρωτα μέσα από την Αντιγόνη, την Μήδεια, την Αρετούσα, την Ιουλιέττα, την Μαργαρίτα Γκοτιέ και την Μπλανς…

 Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014, ώρα: 20:00
«Τέχνη γένους θηλυκού» από τα «Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια “Μάνεση”». Θεατρική σύνθεση – σκηνοθεσία: Ελένη Οικονομοπούλου – Σωτήρης Γρηγοράκης. Μουσική επιμέλεια: Δέσποινα Καραμαλέγκου. Οι γυναίκες της μουσικής, του χορού και του κινηματογράφου ζωντανεύουν επί σκηνής.

 Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014, ώρα: 21:00
«Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη», του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση, με την Τζένη Κολλάρου – Καλλέργη στον ομώνυμο ρόλο. Η πορεία, το έργο, η διδασκαλία, οι ανθρώπινες στιγμές αλλά και το τέλος του μεγάλου φιλοσόφου, για πρώτη φορά μέσα από τα μάτια της συζύγου του, Ξανθίππης.

 Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014, ώρα: 21:00
«Άντε ψυχούλα μου, σκότωσέ με!», του Τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου, με τους: Μαίρη Ιγγλέση, Γιάννη Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου. Δυο χήρες αρνούμενες να το βάλουν κάτω, αναζητούν τον έρωτα, την ώρα που ένας μανιακός βιαστής κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Ώρα έναρξης: 20:00.
Τιμή εισόδου: Δευτέρα έως και Πέμπτη: 5€, Παρασκευή 10€ με ποτό.

 
 

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b