MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κατηγορούν την CIA ότι έδωσε πληροφορίες στην ταινία Zero Dark Thirty για τον Μπιν Λάντεν!

Η Γερουσία στις ΗΠΑ απαιτεί περισσότερες πληροφορίες από τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ, δηλαδή την διαβόητη CIA, για να της εξηγήσει πώς η ταινία Zero Dark Thirty, (με την καυτή Jessica Chastain στο κατόπι του Μπιν Λάντεν) έχει τόσες απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το ανθρωποκυνηγητό εναντίον του αρχηγού της Αλ Κάιντα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

H Γερουσία απαίτησε να δει ένα αντίγραφο από όλα τα ντοκουμέντα που δόθηκαν στους κινηματογραφιστές από την CIA. Τα μέλη της επιτροπής προσπαθούν να καταλάβουν αν η CIA έδωσε στην σκηνοθέτη Kathryn Bigelow και στον σεναριογράφο Mark Boal παράνομη πρόσβαση σε μυστικό υλικό σχετικό με τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να εντοπίσει τον εγκέφαλο της τρομοκρατικής επίθεσης της 11 Σεπτεμβρίου.

Για το μεγάλο αυτό  θέμα πάντως η CIA, μέσω του διευθυντή της Michael Morell έχει πάρει θέση, αμφισβητώντας την ιστορική της ακρίβεια. Όπως έγραψε για το Zero Dark Thirty ο Michael Morell σε γράμμα στους εργαζομένους της CIA, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, ” η ταινία  έχει μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία, ενώ αυτοπροβάλλεται σαν ιστορικά ακριβής. Θέλω να ξέρετε ότι το ‘Zero Dark Thirty’ είναι μια δραματοποίηση και όχι ένα ρεαλιστικό πορτρέτο των γεγονότων”.
 
Επίσης, διαβεβαίωσε το προσωπικό του Οργανισμού  ότι η CIA μίλησε με τους συντελεστές της ταινίας μέσω του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της, “αλλα όπως είναι αλήθεια για κάθε καλλιτεχνικό project, με το οποίο έχουμε κάποια επικοινωνία, δεν μπορούμε να ελέγξουμε το τελικό αποτέλεσμα” όπως τόνισε ο Michael Morell.

Πέρα από το υπαρκτό ή όχι σκάνδαλο και το κατά πόσο η ταινία είναι ιστορικά ακριβής, το Zero Dark Thirty έχει κάνει πάταγο, έχει πάρει πολύ καλές κριτικές και είναι από τα φαβορί για τα φετινά Όσκαρ.

 
 
 
 
 
 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b