MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα χειρότερα ξένα τραγούδια του 2012

Πάει ο παλιός ο χρόνος με πολλά τραγούδια. Άλλα ήταν καλά, άλλα ήταν μέτρια, ενώ υπήρχαν κι αυτά που απλώς βασάνισαν την ακοή των “αθώων” ακροατών κι επειδή είμαστε λίγο μαζόχες, τα κάναμε hit! Η αποτίμηση πάντως έχει ήδη ξεκινήσει και στο Youtube έχουν ήδη δημιουργηθεί διάφορες λίστες με τα χειρότερα τραγούδια του 2012.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Buckley, ο οποίος κάθε χρόνο φτιάχνει σχετική λίστα, μας δίνει την δική του χειρότερη δεκάδα τραγουδιών για το έτος που φεύγει και η οποία είναι η εξής:Δείτε το video με τραγούδια της λίστας και τεκμηρίωση ">ΕΔΩ

10. ΤΤΥLXOX της Bella Thorne
9. As long as you love me του Justin Bieber ft Sean
8. Red Solo Cup του Toby Keith
7. Turn on the lights του Future
6. Bandz A make her dance του Juicy J
5. Give me all your luvin’ της Madonna ft Nicki Minaj και Mia
4. We are young των Fun ft Janelle Monae
3. Whistle των Florida
2. Birthday Cake της Rihanna ft Chris Brown
1. Starhips, Stupid Hoe, Beez in the trap, Pound the Alarm και τα 4 της Nicki Minaj

Από αυτή την λίστα, την οποία μπορείτε να δείτε σε βίντεο στο Youtube, έχω να σχολιάσω τα εξής. Κατ’ αρχάς διαφωνώ για την παρουσία του We are young, το οποίο θεωρώ καλό τραγούδι, κυρίως γιατί μου αρέσει πολύ το ιδιαίτερα μελωδικό ρεφρέν του. Θα σταθώ ακόμη στα επιχείρημα του Buckley για το τραγούδι του Bieber As long as you love me, που αναφέρει τους στίχους as long as you love me/ we could be starving/ we could be homeless/ we could be broke. Κι όπως λέει χαρακτηριστικά ο σχολιαστής κανένα από τα κοριτσάκια που ουρλιάζουν κάθε φορά που βλέπουν τον Bieber δεν θα του έδινε καμία σημασία αν ήταν πάμφτωχος και άστεγος, αλλά όλες τον θέλουν γιατί είναι διάσημος και βγάζει εκατομμύρια κάθε δευτερόλεπτο. Επίσης, πολύ ενδιαφέρον σημείο είναι όταν αναλύει το Birthday Cake της Rihanna, όπου εξηγεί τον σεξουαλικό υπαινιγμό της «τούρτας γενεθλίων» αλλά θυμίζει ότι το τραγούδι το λέει με τον Chris Brown, αυτόν που της έκανε την μούρη κρέας από το ξύλο πριν μερικά χρόνια και τώρα είναι ξανά μαζί.

Φυσικά, ο Buckley δεν έχει το αλάθητο του Πάπα. Και υπάρχουν πολλές ακόμα λίστες. Μία πολύ ενδιαφέρουσα είναι του Paul Vincent. Η συγκεκριμένη λίστα top 10 χειρότερων τραγουδιών είναι πιο παιδική από την προηγούμενη, καθώς περιέχει αρκετούς και αρκετές Bieber wannabes.

10. Sing it της Rebecca Black
9. I luv dem strippers των 2 Chainz
8. 3 second rule της Lisa Gail Allred
7. High του Max Harris
6. The baddest των Krispy Kreme
5. Stupid Hoe της Nicki Minaj (αυτό το ξαναείδαμε)
4. It’s thanksgining της Nicole Westbrook
3. Wilder της Gnesa
2. Hot Problems των Double Take
1. School του Ryan Bane

Το video με τα τραγούδια της λίστας ">ΕΔΩ

Αυτή η λίστα έχει πιο πολύ πλάκα από την προηγούμενη, αν και δεν είναι τόσο ψαγμένη μουσικά. Θα σταθώ σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι ότι ταυτίζεται με την πρώτη λίστα στο Stupid Hoe της Nicki Minaj. Αυτό κάνει την Nicki πρωταθλήτρια στα χειρότερα τραγούδια.

Το άλλο είναι ότι τα Hot Problems των Double Take –με εμπνευσμένους στίχους όπως I got the look (έχω το λουκ) /I got the butt (έχω τα οπίσθια)/but those things don’t make me a (sh!) (αλλά αυτά δεν με κάνουν τσ…)- θεωρείται ευρέως στην Αμερική το χειρότερο τραγούδι του 2012. Είναι τόσο διαδεδομένη η άποψη αυτή, που μέχρι και ">το CNN έκανε ρεπορτάζ γι’ αυτό το κομμάτι. Μάλιστα η δημοσιογράφος του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου πήρε συνέντευξη τα δύο κορίτσια του συγκροτήματος κάνοντας τους ερωτήσεις σαν κι αυτήν: «Πώς αντιδράτε σε κριτικές του τύπου: Είναι ο θάνατος της μουσικής;»

Δυστυχώς όλα αυτά τα τραγούδια είναι ξένα. Δεν υπάρχουν αντίστοιχες λίστες με τα χειρότερα ελληνικά τραγούδια. Είμαστε φαίνεται καλοί άνθρωποι με τους μουσικούς μας. Η μόνη λίστα που εντόπισα ψάχνοντας στο internet είναι για τα χειρότερα τραγούδια της Eurovision. Προφανώς γιατί εκεί μας πιάνει ο κομπλεξισμός ότι ακούνε και οι ξένοι τις σαχλαμάρες μας, ενώ αυτές που ακούμε εμείς κάθε μέρα δεν πειράζουν. Πάντως, αν θέλετε στα σχόλια σας εσείς να παραθέσετε λίστες (από 1 έως όσα θέλετε) με τα χειρότερα τραγούδια, θα βοηθήσετε να καλυφθεί αυτό το κενό.

Γιώργος Σμυρνής

 
 
 
 
 
 
 

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b