MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κόλαφος για τις πρεμιέρες στο Box Office

Καμία από τις πρεμιέρες δεν έφτασε στο top 3 του αμερικανικού Box Office για το τριήμερο 23 με 25 Νοεμβρίου. Στην ουσία είχαμε την επανάληψη της προηγούμενης εβδομάδας στο top 3 με την Χαραυγή- Μέρος 2, το νέο Bond και τον Lincoln του Spielberg να αποτελούν την τριάδα. Πρεμιέρες βλέπουμε μόλις στην τέταρτη και την πέμπτη θέση, με το Rise of the Guardians και την νέα ταινία του Ang Lee “Life of Pi”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σημαντική πτώση στα κέρδη, αλλά πρωτιά παρ’ όλ’ αυτά, για το ζευγάρι Pattinson- Stewart. Η ρομαντική ταινία δράσης με βρυκόλακες και λυκανθρώπους σημείωσε κέρδη 43 εκατ. δολαρίων (πολύ κάτω από τα 141 εκατ. δολάρια που είχε σημειώσει την προηγούμενη εβδομάδα).

Στην δεύτερη θέση και με μικρή πτώση στα κέρδη ο James Bond. Το Skyfall, το οποίο είχε θριαμβευτική πορεία στην Ευρώπη πριν παιχτεί την προηγούμενη εβδομάδα τους αμερικανικούς κινηματογράφους, και αυτή τη φορά αρκέσθηκε στην δεύτερη θέση, με 36 εκατ. δολάρια έσοδα.

Στην τρίτη θέση η ταινία του Spielberg Lincoln, για την ζωή του ηγέτη των ΗΠΑ κατά τον αμερικανικό εμφύλιο. Οι κριτικές αποθέωσαν την ταινία και ο Daniel Day Lewis θεωρείται από τα φαβορί για τα Όσκαρ. Η ταινία σημείωσε κέρδη 25 εκατ. δολάρια, περισσότερα δηλαδή από όσα είχε την πρώτη εβδομάδα προβολής της, κάτι που δείχνει ότι όσο υποχωρεί ο απόηχος του Τυφώνα Twilight, τόσο το κοινό στρέφεται και σε άλλα δυνατά χαρτιά του κινηματογράφου.

Στην τέταρτη θέση με κέρδη 24 εκατ. δολάρια η ταινία  “Rise of the Guardians” και στην πέμπτη θέση η νέα ταινία του γνωστού σκηνοθέτη Ang Lee “Life of Pi” με 22 εκατ. δολάρια. Αυτές οι δύο ταινίες είναι οι πιο υψηλά πλασαρισμένες πρεμιέρες στο αμερικανικό Box Office.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b