MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ταινία για τον θρυλικό Martin Luther King ετοιμάζει ο σκηνοθέτης του Bourne!

Είναι ο σκηνοθέτης της δεύτερης και της τρίτης ταινίας της τριλογίας του Jason Bourne και η άρνηση του να συνεχίσει την σειρά ταινιών ήταν ο λόγος που ο πρωταγωνιστής Matt Damon αποχώρησε επίσης από το project. Ο λόγος για τον Paul Greengrass, ο οποίος σχεδιάζει πλέον να στραφεί σε μια ιστορική και βαθιά πολιτική ταινία, με μια μορφή που σφράγισε την ιστορία της μεταπολεμικής Αμερικής, τον θρυλικό πάστορα και αγωνιστή για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών Martin Luther King.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία, που σκέπτεται τώρα να δημιουργήσει ο σκηνοθέτης θα ονομάζεται Memphis και θα αναφέρεται στις τελευταίες μέρες της ζωής του Martin Luther King. Υπήρχαν σκέψεις να πραγματοποιηθεί το 2011, αλλά σκάλωσε τότε η χρηματοδότηση.

Η ταινία δεν θα είναι απλά μια συγκινητική αναδρομή στον θάνατο της θρυλικής αυτής μορφής. Η αφήγηση θα κινείται ανάμεσα στις προσπάθειες του King να οργανώσει μια εργατική διαδήλωση όσο είναι εν ζωή και μετά τον φόνο του στο ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δολοφόνου του, James Earl Ray.

Ο Martin Luther King δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου του 1968 στο Μέμφις του Τεννεσσί, ενώ βρισκόταν μαζί με τους συνεργάτες του στο μπαλκόνι του πανδοχείου του. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 10 Μαρτίου του 1969, ο James Earl Ray, ομολόγησε τη δολοφονία του King και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 99 ετών.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/UwoaDO1YYbM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b